top of page

Je cuketa zdravá? Nebo je někde háček?

Udělám Ti radost a rovnou Ti odhalím, že cuketa je opravdu zdravá a nikde žádný háček není. Pokud ses nadpisu lekla, tak Ti na usmířenou prozradím zdravotní výhody cukety a také moje cuketové recepty, které si určitě zamiluješ.


Je cuketa zdravá?
Je cuketa zdravá?

Cuketa je oblíbená zelenina, která je častou součástí mnoha pokrmů, představuje nejen lahodnou součást jídelníčku, ale také nabízí řadu zdravotních výhod.


Cuketa je prospěšná pro Tvoje zdraví i hubnutí z mnoha důvodů.


Níže najdeš slíbené info i oblíbené recepty. Nezapomeň si také vyzvednout video dáreček, který najdeš níže. Věřím, že by Ti mohl hodně pomoci 🙏.



DÁREK: 5 chyb při 😵🤮 hubnutí, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ. Video si zdarma vyzvedni ZDE.


Je cuketa opravdu zdravá? Ano a zde jsou hlavní cuketové výhody:

1. Nízký obsah kalorií a vysoký obsah živin: Cuketa je nízkokalorická zelenina, což z ní činí skvělou volbu pro ty, kteří se snaží zhubnout. Cukety tedy můžeš sníst větší množství, tím naplníš žaludek (nebudeš mít hlad) a zároveň přijmeš málo kalorií. Obsahuje také důležité živiny, jako jsou vitamíny C, K a B6, stejně jako minerály jako draslík a mangan.



2. Vysoký obsah vlákniny: Vláknina je klíčová pro zdraví trávicího systému a cuketa je vynikajícím zdrojem vlákniny. Konzumace vlákniny podporuje trávení, snižuje hladinu cholesterolu a pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi. A právě stabilní hladina cukru v krvi způsobí, že nebudeš mít chuť na sladké. Více vysvětluji v mojí knize NEchci chybovat zde.


3. Obsahuje antioxidanty: Cuketa je bohatá na antioxidanty, jako je vitamin C a beta-karoten. Tyto látky pomáhají chránit tělo před poškozením volnými radikály a mohou snižovat riziko vzniku některých chorob, včetně srdečních chorob a některých typů rakoviny.


4. Podpora hydratace: Cuketa má vysoký obsah vody, což je výhodné zejména pro ty, kteří se snaží udržovat si dostatečnou hydrataci. Voda obsažená v cuketě může pomoci udržovat rovnováhu tekutin v těle a podporovat zdravou funkci orgánů.


Hydratace je také důležitá při hubnutí, ale to Ti určitě připomínat nemusím 😇. Nejsi si jistá s pitným režimem? Tak to mrkni na moje video: pitný režim a NEsmysl, který na 99% hledáš.



Zajímavosti o cuketě:

1. Původ v Americe: Cuketa, přestože je dnes oblíbenou zeleninou po celém světě, pochází původně z Ameriky. Byla široce pěstována indiány před příchodem Evropanů.


2. Různé barvy: Cuketa není jenom zelená. Existují různé odrůdy cukety, které mohou mít různé barvy, včetně žluté, bílé a dokonce i pruhované.


3. Snadná pěstovatelnost: Cuketa je relativně snadná k pěstování, což ji činí populární volbou pro domácí zahrádkáře. Rychle roste a může být sklízena během celé sezóny.


4. Využití v různých kuchyních: Cuketa je oblíbenou ingrediencí v mnoha kuchyních po celém světě. Je používána ve smažených pokrmech, polévkách, salátech a jako nádivka do různých pokrmů. Dá se z ní upéct i spousta moučníků.


Závěrem lze říci, že cuketa je zdravá a výživná zelenina, která by měla být zařazena do Tvého jídelníčku. Je bohatá na živiny, vlákninu a antioxidanty a přináší mnoho zdravotních výhod. Bez ohledu na to, zda ji přidáš do salátu, dusíš, pečeš nebo lehce orestuješ na pánvi či grilu. Cuketa je skvělou volbou pro posílení Tvého zdraví i podpoře při zdravého hubnutí.



Nejlepší cuketové recepty:



Pokud jsi to přehlédla, tak úplně všechny recepty najdeš zde: ZDRAVÉ CUKETOVÉ RECEPTY. Na mém blogu mám totiž kategorie, které ti hledání receptů velmi ulehčí. Právě jedna z kategorií je 🥒 CUKETA.


Krom kategorií můžeš také použít hledání zde a lze hledat konkrétní recept nebo jen podle surovin, ročního období či svátků (zdravý Míša dort, kuřecí, podzim, velikonoce, smoothie...).



Po zdravě cuketovém článku ženy zajímá:



DNES ŽENY NEJVÍCE KUPUJÍ:

632 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page