top of page

10 super koření a bylinek na hubnutí

Voňavé bylinky a koření z exotických koutů světa ti pomůžou vylepšit trávení a vyšperkovat tvoji postavičku k dokonalosti.

10 bylinek a koření na hubnutí
10 bylinek a koření na hubnutí

Chceš zdravě hubnout?


Tak si do svého zdravého jídelníčku tyto dobrůtky přidej 😉.


PS: moje 📚 knihy i kuchařky najdeš v akční nabídce (sleva 200 Kč) v mém e-shopu: zdravé kuchařky a knihy od Danči



DÁREK: 5 chyb při 😵🤮 hubnutí, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ. Video si zdarma vyzvedni ZDE >


10 super koření a bylinek na hubnutí

  1. Máta

  2. Skořice

  3. Hřebíček

  4. Černý pepř

  5. Oregano

  6. Kurkuma

  7. Česnek

  8. Bazalka

  9. Zázvor

  10. Fenykl


1) Máta

Tato zdravá bylina používaná jako koření je známé už od dob starověkého Egypta. Máta aktivuje vylučování jater a slinivky břišní a tiší podráždění žlučníku. Máta má i zklidňující vliv na nervovou soustavu. Do svého zdravého jídelníčku mátu určitě zařaď 😉.



2) Skořice

Kůra skořicovníku je kouzelný všelék. Skořice pomáhá při spalování tuků a podporuje metabolismus. Skořice se navíc dá využít k očistě střev od nežádoucích jedů.



3) Hřebíček

Usušené poupě tropického stromu je známé svou nahořklou příchutí. Hřebíček výborně podporuje zažívání a povzbuzuje tvorbu trávicích enzymů. Hřebíček patří i mezi koření, které se pyšní nejvyšším obsahem antioxidantů.



4) Černý pepř

Kuličky černého pepře jsou napěchované látkou zvanou piperin, která je vyhlášeným bojovníkem s obezitou. Černý pepř podporuje produkci žaludečních šťáv a přispívá k bezproblémovému štěpení lipidů.


5) Oregano

Oregano je velikou zásobárnou antioxidantů, hlavně fenolových kyselin, které dokážou zatočit se škodlivými volnými radikály. Oregano má antimikrobiální účinky, které dokážou zlikvidovat toxiny přijímané ve stravě.



6) Kurkuma

Jednou ze složek indického koření kari je kurkumin, který chrání nervový systém. Kurkumin působí jako prevence proti rakovině prsu, takže je ideální součástí tvého zdravého jídelníčku.



7)Česnek

Česnek pomáhá snižovat hladinu škodlivého LDL cholesterolu, krevní tlak i riziko rakoviny. Česnek obsahuje také alicin, což je zdravá látka s přírodně antibakteriálními účinky, která ti pomůže k lepšímu trávení. Zdravé trávení je při hubnutí velmi důležité!

8) Bazalka

Bazalka je zdrojem flavonoidů, z červené načerpáš antioxidanty anthokyany. Bazalka přispívá k lepší stravitelnosti těžkých dobrůtek a je také velmi dobrý urovnávač pocuchaných nervů 😉.

9) Zázvor

Zázvor usnadňuje průchod stravy trávicím traktem a zlepšuje zpracování zdravých živin obsažených v potravě. Zázvor působí protizánětlivě, brzdí růst rakovinových buněk a tiší bolest svalů po cvičení.

Takže co budeš do svého zdravého jídelníčku určitě zařazovat? ANO, je to zázvor :-).

10) Fenykl

Fenykl se hodí při přípravě italských i francouzských pokrmů. Fenykl podporuje správné trávení tuků a pomáhá při nadměrném nadýmání. Fenykl obsahuje i anetol, který má protikřečové účinky na tvá střeva.



Po bylinkovém článku ženy zajímá



TOP recepty týdne



DÁREK: 5 chyb při 😵🤮 hubnutí, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ. Video si zdarma vyzvedni ZDE >

1 400 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page