top of page

Banánové brownies s arašídovým máslem bez mouky

Toto super rychlé brownies je jen ze 3 surovin a je vhodné pro úplné začátečnice.

Banánové brownies s arašídovým máslem bez mouky
Banánové brownies s arašídovým máslem bez mouky

Video recept níže pro tebe připravil můj manžel Luky ♥️. Dej mu prosím na video like, ať má radost a připraví tak další zdravé mlsání 😉.


Jde vlastně o čokoládové brownies z přezrálých banánů a arašídového másla.


Právě v tomto zdravém receptu lze uplatnit již přezrálé banány, které bys možná vyhodila.


Toto zdravé brownies si můžeš doladit dle svých chutí. Luky na jednu část použil mandle a na druhou kešu ořechy. Určitě můžeš použít jakékoli oříšky či semínka a vršek si tak ozdobit - dochutit dle svého.



DÁREK: 5 chyb při 😵🤮 hubnutí, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ. Video si zdarma vyzvedni ZDE >


Na banánové brownies s arašídovým máslem potřebuješ

  • 3 větší přezrálé banány

  • 150 g arašídového másla

  • 50 g holandského kakaa

Na ozdobu - dochucení se hodí jakákoli semínka či oříšky, které máš ráda. Luky použil mandle a kešu ořechy. Před pečením si tedy ozdob vršek brownies dle svého.



Zvládnout zdravé brownies je velmi snadné

1) Předehřej si troubu na 180 °C. Uvedené množství surovin se hodí do pekáčku o rozměrech 16x16 cm. Ve videu receptu mrkni, jak to vyřešil Luky 😉.

Banánové brownies v troubě
Banánové brownies v troubě

2) Banány oloupej a vidličkou "rozhňahněj" na kaši. Do větší mísy přendej hotovou banánovou "kaši", přidej arašídové máslo a holandské kakao. Pokud máš arašídové máslo ztuhlé, tak jej nech povolil v pokojové teplotě nebo rozehřej ve vodní lázni či mikrovlnce.


3) Vše důkladně promíchej v jednu celistvou hmotu. Mrkni na video, jak má asi brownies těsto vypadat. Luky musel jeden banán přidat, ale bylo to tím, že nepoužil zcela přezrálé banány.


4) Pekáček vylož pečicím papírem, přendej browniesové těsto, rozprostři jej a ozdob ořechy a semínky dle tvých chutí. Peč v troubě asi 20-25 minut.


5) Po asi 20 minutách zkus špejlí, jestli máš banánové brownies hotové. Ona ta špejle asi nebude nikdy úplně "suchá", ale zase to nemusíš mít úplně syrové. Střed brownies by měl působit nedopečeně, ale to nevadí, protože po vychladnutí brownies ztuhne.


6) Hotové čoko banáno brownies krájej až po vychladnutí a skladuj v lednici. No skladuj 😅... Ideální je ho co nejdříve sníst, což se u nás děje pokaždé 😅. Určitě ti 2-3 dny v lednici vydrží, ale déle to ani není úplně vhodné, protože pak nebude dobré.



Video recept na banánové brownies s arašídovým máslem




Kdy si můžeš banánové brownies dopřát?

Snažíš se zhubnout, ale mlsání se prostě nevzdáš? To je v pořádku, já také mlsám 😉. Stačí vědět kdy a úplně to nepřehánět a vůbec to nevadí.


Banánové brownies se hodí ke snídani, dopolední svačině či menší kousek i během dne.


Pokud jsi měla málo pohybu přes den, tak si večerní brownies odpust a dej si radši zeleninku s masem či sýrem nebo třeba tofu.


Přes den jsi pohybu měla dost? Tak paráda 👍. Máš výhodu a menší kousek si můžeš dát klidně i večer a tvému hubnutí to vůbec neuškodí.


Více vysvětluji v mém Danča členství zde, kde učím ženy hubnout BEZ ❌ diety i náročného cvičení.



Po banánovém brownies receptu ženy zajímá



Podobné zdravé recepty


DÁREK: 5 chyb při 😵🤮 hubnutí, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ. Video si zdarma vyzvedni ZDE >
5 124 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page