top of page

4 podzimní rady na hubnutí, které tě asi nenapadnou

Určitě to dobře znáš. V létě jsi neměla problém pravidelně se hýbat, chodit na brusle, běhat a plavat. Také s jídlem sis poradila hravě, svoje tělo jsi zásobovala saláty a dalšími kvalitními a čerstvými živinami. Jenže!

4 podzimní rady na hubnutí, které tě nenapadnou
4 podzimní rady na hubnutí, které tě nenapadnou

Čas plavek je zase na pár měsíců fuč a ty musíš vytáhnout teplé oblečení.


A nejen to, tvoje tělo si myslí, že potřebuje obalit, aby se chránilo v chladném období roku.


Udržet si na podzim svou vysněnou váhu, anebo dokonce zhubnout pár kilo navíc, nemusí být ale neřešitelná výzva.


Mám pro tebe pár fíglů, které zajistí, že tvoje tělo nebude mít na tvoření zásob na zimu ani pomyšlení.



Získej moje ❤️ TOP 😋 recepty na zdravé večeře ZDE > Jsou ✅ zdarma a ženy je milují 😍.


Důležité body článku:

  • Může za to závislost na hormonu štěstí?

  • Čeho se držet, aby tvé tělo nemělo chuť křečkovat zásoby?

  • Pořiď si fešáckou obědovou krabičku a vyhni se firemní jídelně obloukem

  • Kvalitní sacharidy jsou základ

  • Neboj se činek

  • 🎁 sleva 200 Kč na moje fit kuchařky a 400 Kč na fit členství



Může za to závislost na hormonu štěstí?

Kdo je vlastně zodpovědný za to, že má tělo větší tendence obalit se tukem a nutí nás jíst více? Z biologického hlediska je to způsobeno úbytkem slunečního světla, které většině lidí pomáhá produkovat hormon serotonin, jenž navozuje pocity štěstí.


Jak světlo s podzimními dny ubývá, tělo začne přirozeně hledat alternativu slunečních paprsků.


Nejlevnější náhradou, kromě dovolené v teple, jsou jídla bohatá na sacharidy – brambory, pizza, těstoviny a rýže, která přirozeně napomáhají zvýšit hladinu serotoninu. A protože naše tělo je od narození závisláček na tomto hormonu, máme díky tomu silnější chutě na výše uvedená jídla a lehčeji tloustneme.


I přes všechny tyto překážky si lze udržet letní figuru a vejít se do oblíbeného oblečení.



Čeho se držet, aby tvé tělo nemělo chuť křečkovat zásoby?

Alfou a omegou pro zdravé pomalé hubnutí, což by ti řekl každý rozumný dietolog, trenér či výživář, je soustavná práce na jídelníčku, sport a odpočinek, nikoli nesmyslná rychlodieta.



Nalijme si čistého vína, podzimnímu jo-jo efektu a potažmo syslení se lze vyhnout hlavně tím, že si ohlídáš kalorický příjem.


Jak jsem se zmínila již výše, tvoje tělo má biologicky dáno, že na podzim má podvědomou touhu baštit více jídla, o tradiční vánoční přežíračce nemluvě.


Stáhni si do mobilu například aplikaci Kalorické tabulky a poctivě si zapisuj, co jsi za den snědla.


Jednodušeji tak po pár dnech vyhodnotíš, kde je tvoje „černá kalorická díra”, a uděláš si přehled, kde s jídlem ubrat a kde naopak přidat s pohybem.


A rada na konec, chceš-li zazářit na vánoční párty v nových šatečkách nebo se jen vejít do svých oblíbených džín, drž se hesla – „pomalu a kontrolovaně je lépe”.



Pořiď si fešáckou obědovou krabičku a vyhni se firemní jídelně obloukem

A to hned z několika důvodů. Stát se tzv. krabičkářem má mnoho pozitiv.


Kromě toho, že si lépe ohlídáš příjem kalorií a financí utracených za polotovarové jídlo, se naučíš vařit spoustu nových dobrot, které kantýna v podobě obligátních těžkých klasik plných ochucovadel, polotovarů typu smažený sýr, UFO v UHO (neidentifikovatelné maso v univerzální hnědé omáčce) či těstovin s omáčkou nenabízí.


Málokterá firemní jídelna vaří výživné, chutné, zdravé jídlo a poskytne ti informace o jeho složení. Jíst tam je sice jednodušší, ale je to sázka do nekontrolovatelné loterie.



Kvalitní sacharidy jsou základ

Když už si budeš připravovat obědy doma, vyplatí se pohlídat si i spotřebu ovoce a zeleniny během celého dne.


Je normální, že v chladnějších měsících nemáš tolik chuť na ovoce a zeleninu. Jenže právě v tento čas bys je měla jíst co nejvíce, protože jsou nepostradatelným zdrojem vitamínů a minerálů, co tě ochrání před rýmičkami, virózami a chřipkou.


Pro udržení silné obranyschopnosti je nezbytné jíst zeleninu jako součást každého jídla během dne, ovoce aspoň dvakrát denně, asi tolik, co se ti vejde do hrsti.


Nehledě na podpoření imunity, pomáhá dostatek ovoce a zeleniny s hubnutím tím, že se po jejich konzumaci cítíš sytější, ačkoliv obsahuje jen malé procento tuku (kromě avokáda samozřejmě).


Pokud ti syrové ovoce na podzim nic neříká, zkus si z něj vyrobit například lehký dezert v podobě pečených či dušených jablíček, hrušek, švestek, které stačí doplnit vlašskými ořechy a řeckým jogurtem.



Neboj se činek

Je moc fajn, že i na podzim chodíš pravidelně běhat, plavat do krytého bazénu nebo na spinning.


Dát si třikrát týdně do těla čistým kardiem není špatné, ale pokud do tréninku zařadíš i silový trénink s činkami, odporovou gumou či jen vlastní vahou, spálíš až o třetinu kalorií více. Mrkni třeba na moje video cvičení zde.


Tento druh pohybu navíc zrychluje tvůj bazální metabolismus, takže efektivně spaluješ kalorie i v regenerační dny jen pouhým sezením.


Z počátku se zkus věnovat posilování 10 minut 3 krát týdně a zapoj je do svého klasického kardio tréninku.


První výsledky změříš metrem už po měsíci a nejpozději po 12 týdnech to pocítíš i na váze. Video návod na správné měření jsem ti natočila zde.



🎁 sleva 200 Kč na moje fit kuchařky a 400 Kč na fit členství

Moje fitness ❤️ kuchařky jsou velmi oblíbené a v kamenných obchodech je již neseženeš. Já mám poslední skladové zásoby, na které ti platí sleva 200 Kč + 3 dárky zdarma. Akční cenu, ukázky kuchařek i video představení omrkni zde DancaKucharka.cz


Hledáš kompletní řešení pro své hubnutí? Zdravé jídelníčky, cvičení na doma, motivaci i můj dohled a dárky za tvoje snažení? Získej oblíbené fitness členství pro ženy zde. Sleva 400 Kč platí poslední dny ⚠️. Věřím, že tě proměny mých členek budou motivovat. Mrkni na nové recenze zde. Danča 🙋‍♀️




Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:



Po 4 podzimních radách ženy čtou:



Získej moje ❤️ TOP 😋 recepty na zdravé večeře ZDE > Jsou ✅ zdarma a ženy je milují 😍.

Jsem online fitness trenérka Danča Hájková. Moc ráda ti pomohu zhubnout a cítit se skvěle.

3 451 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page