top of page

RAW dezert naruby čokoládovo – oříškový


Recept na raw dezert mi přišel do mejlíku od Ľudmilky a za vyzkoušení určitě stojí. Tento čokoládovo oříškový raw dezert vyhrál cenu za dizajn i chuť. Svoje dotazy ohledně zdravého receptu mi můžeš napsat dolů do komentářů.

Suroviny na raw korpus:

  • 1 šálek vlašských ořechů

  • ½ šálku datlí

  • 2 lžíce raw (nepraženého) kakaa (dá se koupit ve zdravé výživě)

Suroviny na krém:

  • 2 hrnky kešu ořechů

  • 2 lžíce Agave sirupu

  • 3 lžíce raw kakaa

  • 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

  • 1 – 2 banány dle velikosti

RAW čokoláda:

2 lžíce RAW kakaa, 2 lžíce kokosového oleje a Agave sirup dle chuti.

Raw Čokokvětinky:

RAW čokoládu nalejeme do silikonové formy na tvoření ledu do nápojů a necháme v lednici ztuhnout, pak opatrně vyjmeme z formy. Zbylou čokoládu odložíme na konečné zdobení dezertu.

A jde se kuchtit :-)

1) Vlašské i kešu oříšky (každé zvlášť) namočíme přes noc, aby se trochu probraly ze spánku. Vlašské ořechy pomeleme společně s datlemi, přidáme raw kakao a zpracujeme v těsto, necháme odležet na chladném místě.

2) Připravíme si formu „srnčí hřbet“ nebo jinou a „vyložíme“ folií.

3) Namočené kešu scedíme, rozmixujeme, postupně přidáme rozpuštěný ve vodní lázní kokosový olej (na rozpuštění použijeme max. 40°C), kakao a Agave sirup a rozmixujeme do hladkého krému. Množství sirupu je jen orientační, přidejte nebo uberte podle své chuti.

4) Část ještě kašovitého krému nalejeme do formy vystlané fólií, pak doprostřed dáme podélně rozpůlený banán a zalejeme zbytkem krému. Dáme uležet asi na ½ hodiny do ledničky.

5) Mezitím z těsta vytvarujeme obdélník shodný s velikosti formy, položíme na podložku, s kterou opatrně s obdélníkem těsta překlopíme do formy na krém. Jemně přitiskneme ke krému a dáme na dvě hodiny do lednice ztuhnout.

6) Pomoci podložky, kterou dáme na formu, opatrně překlopíme celý dezert na podložku a sundáme fólií.

7) Pokropíme raw čokoládou a také ozdobíme ořechem a čokokvětinkami viz fotografie (na jaře a v létě bych použila klidně sedmikrásky nebo jiné jedlé květiny), opět necháme na chvíli ztuhnout v lednici a následně můžeme podávat.

Zvláštní cena pro dizajn a RAW chuť:

RAW Dezert jsem si sama (Ľudmila) vymyslela na období, kdy jsem byla 100% na „živé“ vitariánké stravě a chtěla jsem si užít zdravě Vánoce. Později jsem dezert přihlásila na malé soukromé soutěží Veganů. Dezert získal zvláštní cenu pro dizajn, chuť a pro RAW . Málem jsem dezert zapomněla vyfotografovat, proto je na fotografii již nakrájený.

Kdy mohu RAW dezert, čokoládovo – oříškový na ruby baštit?

Tento raw dezert se hodí ke zdravé snídani společně se sklenicí mléka nebo bílým jogurtem. RAW dezert si můžeš dát i ihned po tréninku, ale doporučuji v malém a vyzkoušet si „reakci“. Né každému může ihned po cvičení dělat dobře. Mě je to třeba úplně jedno, takže je to pro mě ideální volba :-).

Recept na raw dezert i fotografii mi poslala Ľudmila Lorková. Moc děkuji za poslání.

Já i Ľudmila přejeme dobrou chuť :-). Svoje dotazy můžeš psát přímo pod tento recept.

Po RAW dezertu ženy čtou:

 

Ženy nejčastěji po RAW dezertu kupují:

 

raw dezert

1 751 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page