top of page

Jak mlsat a nepřibrat?

Další z otázek, které mi chodí velmi často nejen od mých členek na DancaVideo.cz. Tato otázka mi chodí v různých verzích...

Jak mlsat a nepřibrat
Jak mlsat a nepřibrat

👯‍♀️ Ženy ve finále prostě chtějí vědět, kdy si mohou dát 🥞 dortíka, 🍫 čokošku, nebo čokoládový 🍩 koblížek a nepokazit si hubnutí :-).


Existuje totiž řešení a pravidla, která když dodržíš, tak ti tyto hříšné dobrůtky neuškodí a hubnutí si nepokazíš.


Je jasné, že se asi nejedná o nic super zdravého pro tvé tělo, ale to teď neřešíme… Jsme prostě jen lidé (ženy), kteří občas potřebují provést nějaký ten 😈 hříšek.


No a já ti chci pomoci, aby tyto prohřešky pro tebe měly co nejmenší následky. V článku bude slovo „dortík“ zastupovat všechny mlsky. Každý má rád něco jiného, takže si za dortík dosazuj svoje oblíbené – hříšné mlsání :-).



5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


V mém fitness článku se dozvíš:

  1. Musíš to pochopit a máš vyhráno

  2. Kdy tedy mlsat a nepřibrat?

  3. Příklady z praxe

  4. Lze mlsat libovolné množství?

  5. Proč doporučuji svým členkám mlsat?

  6. Hlavně prosím s rozumem a důležitý závěr




1) Musíš to pochopit a máš vyhráno:

Ono je to strašně snadné :-). PŘÍJEM se musí rovnat VÝDEJ. Pokud zbaštíš dortíka a následně přijatou energii spálíš, tak ti přibírání nehrozí. Prostě musíš přijatou energii vydat. Co to znamená přijatá energie? Klidně tomu můžeš říkat kalorie nebo třeba porce, aby to bylo srozumitelnější :-D. Čím víc chceš mlsat, tím více se musíš hýbat, tečka!




2) Kdy tedy mlsat a nepřibrat?

Mlsat musíš v době, abys pak měla prostor na spálení těchto přijatých kalorií nebo být natolik aktivní, aby sis mohla dovolit mlsat „kdykoliv“.


Mým členkám na DancaVideo.cz tedy doporučuji zhřešit nejčastěji k snídani, protože je pak celý den na to kalorie spálit.


Můžeš samozřejmě zhřešit i kdykoliv přes den (né jen k snídani), ale následně musíš zase zbaštěné kalorie spálit.


Dobré je také si mlsání naplánovat před tréninkem. Pokud tě celý den honí mlsná na dortík, tak to zkus vydržet do cvičení.


Pár minut před cvičením si kousíček dortíka zobni (tím bys měla uspokojit touhu a chutě) a šup makat a cvičit. Věřím, že po cvičení už budou chutě fuč a ty máš tedy vyhráno :-).


Jsi velmi aktivní žena? Ráno jdeš běhat, dopoledne cvičíš jógu, odpoledne máš aerobic, a ještě zvládneš nachodit přes 15 000 kroků? Tak v tento aktivní den, si můžeš dortík dopřát kdykoliv chceš (jen né pozdě večer).




3) Příklady z praxe:

  • K běžné snídani si dám kousek dortíka a mám celý den na to přijatou energii spálit.

  • Celý den jsem na nohách (přes 16 tis kroků) a ještě jsem byla ráno běhat, takže si kdykoliv přes den malého dortíka mohu dopřát (néé jen pozdě večer).

  • Trénink mi začíná v 16 hod, takže si dám dortíka kolem 15 hod a následným tréninkem vše vycvičím.

  • Trénink mi začíná ve 20 hod, takže si dám menšího dortíka v 19 hod a následným tréninkem vše vycvičím.


POZOR: ano, i pozdě večer si můžeš zamlsat, ale po tom musí následovat náročný trénink, kterým vše spálíš. Nikdy večer nemlsej bez následného cvičení!




4) Lze mlsat libovolné množství?

Určitě ne a věřím, že jsi ani jinou odpověď nečekala :-). Prostě musíš mlsat s rozumem a ideálně jen na chuť. Vše je jen o chuti!


Musíš si zaplnit žaludek normálním jídlem a pak jen „ochutnat“ a uspokojit chuťové buňky.


Dej si třeba 2 kostičky čokolády. Dort-zákusek si rozděl na tři díly.


Z bombošky si dej jen dva bonbóny.


Prostě toho nesmíš vdechnout vagón :-), protože pak ani moje triky nefungují…




5) Proč doporučuji svým členkám mlsat?

Je jasné, že pokud budeš chtít opravdu rychle a hodně zhubnout, tak bys neměla mlsat vůbec. Já ale tvrdím a mám vyzkoušeno, že mlsání v rozumné míře naopak zhubnout pomáhá.


Je mnohem horší si dortík odpírat a celé hodiny na mlsání myslet a vytvářet si tak vnitřní stres, než si v rozumné míře a ve správný čas dortík dopřát.


Mám totiž potvrzeno, že vnitřní stres hubnutí zásadně brzdí a ničí tvoje zdraví. Moje členky mi také píší, že jim úplně zmizely nekontrolovatelné „nájezdy na sladké“.


Jelikož svému tělu pravidelně a v rozumné míře sladké dopřeješ, vyhneš se pak „přežíracím záchvatům", které často nastanou při delším odpírání si nezdravého mlsání…


No a není nic horšího, než si týden odpírat mlsoty a pak v jeden den zhltnout čokoládu, dort, zmrzlinu, bonbóny a nevím co všechno… Věřím, že mi rozumíš :-).




6) Hlavně prosím s rozumem a důležitý závěr:

Určitě tě nenavádím baštit dorty :-). Pokud to vydržíš a necítíš stres nebo „abstinenční“ příznaky po sladkém, tak určitě mlsat nemusíš.


Tento článek má pomoci ženám, které s chutěmi na sladké bojují a nemohou bez dortíků být.


DŮLEŽITÝ ZÁVĚR: Moje členky na DancaVideo.cz si moje ověřené praktiky moc pochvalují. Některým se povedlo zbavit se sladkých chutí úplně a některé o to ani nestojí :-).


Některé ženy si prostě chtějí vyrazit do cukrošky s kámoškou, dát si kávu a dortík. Mají to jako relax a odpočinek.


Nechci jim tento požitek brát, ale ráda jim poradím, jak to dělat, aby nehrozilo tloustnutí nebo ničení si rozjetého hubnutí.




Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:



Po článku o mlsání a nepřibírání na váze ženy čtou:





Chceš opravdu zhubnout a cítit se dobře? Získej moji kompletní péči a slibuji ti, že to společně zvládneme 😍. Mrkni na recenze od mých členek zde a získej motivaci ❤️.


Ahoj - tvoje online trenérka Danča 🙋‍♀️

38 623 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page