top of page

3 nejhorší běžecké chyby, které můžeš udělat

Chůze a běh je to nejlepší, co můžeš pro své tělo i hubnutí udělat. Tvé tělo je zrozeno k pohybu a chůze s během je ten nejpřirozenější pohyb.

3 nejhorší běžecké chyby
3 nejhorší běžecké chyby

Nemusíš si kupovat předražené "fitness vynálezy", totalgymy, vibrační plošiny a další blbůstky, ale stačí ti botky a nějaké to oblečení :-).


V ideálním případě nepotřebuješ ani ty boty, ale to je téma na další článek, který připravuji :-).


Jaké jsou 3 nejhorší běžecké chyby?



5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


3 nejhorší běžecké chyby, které můžeš udělat:

  1. Hlava - Chceš běžet

  2. Ruka - Tepovka je pro tebe modlou

  3. Ústa - Strašně řešíš stravu

  4. 🎁 BONUS - video dárek (časté chyby při cvičení břicha)



1) Chceš běžet:

Prostě chceš hrozně moc běžet... Pokud jsi během nepolíbená, tak nemůžeš ihned fofrovat. K čistému běhu se musíš dopracovat a mít trpělivost nebo dopadneš jako 88 % žen a vzdáš to, protože zjistíš, že běh prostě nezvládneš.


Začni prosím chůzí (40-60 minut) obden po dobu 14-ti dnů. Po 14 dnech tě to bude nejspíš "nudit", což je dobře, ale musíš vydržet. Uspěcháním se jen přiblížíš k NEzdaru!


Poté přejdi na svižnou chůzi, ideálně každý den 40 minut v kuse. Tady už žádné flákání, ale hezky svižná chůze, u které se pěkně zahřeješ.


A teď to přijde :-).

Po 3 nedělích můžeš vyzkoušet běh. Zkus třeba 5 minut běžet a pár minut rychle jít.


Pár minut píši, protože je to velmi individuální... Někomu stačí jít minutu a může zase běžet a někdo se musí "srovnávat" i 3-4 minuty, aby se mohl znovu rozběhnout.


Může se stát, že bude třeba chladno a mohla bys delší chůzí prochladnout. V takovém případě je lepší zůstat v tempu a rozběhnout se dříve.


No a postupně zkracuj pauzy mezi běhy, až se dopracuješ k souvislému běhu. Jakmile zvládneš běžet 20-30 minut v kuse, tak máš vyhráno.


Vůbec neřeš rychlost, tep ani další zbytečnosti a prostě běž, Foreste. Postupně si najdeš svoje ideální tempo, pravidelnost, trasu a možná se staneš na běhu i závislá :-). Ono to tak totiž velmi často bývá :-).



Jak začít 🏃‍♀️ běhat a 🥵 NEumřít? 🥵 Soupis nejlepších rad je znovu dostupný 🎁 ZDARMA! Rady pro běžkyně začátečnice si vyzvedni ZDE >


2) Tepovka je pro tebe modlou:

Pokud nejsi nemocná nebo pro tebe není změna tepové frekvence důležitá z jiného vážného důvodu, tak se na tepovku prostě vyprdni :-). Akorát tě to bude zbytečně zatěžovat.


Jednoduchý trik: běžíš a můžeš normálně mluvit? Tak to se flákáš a zrychli. Můžeš mluvit, ale není to úplně snadné a musíš více dýchat? Tak to jsi v ideální tepové frekvenci. Nemůžeš mluvit a funíš jako bernardýn? Tak to máš tepy moc vysoko. TO ALE NEVADÍ!!!

Proč to nevadí?


Máš zdravé srdce? Tak mu dej trošku zabrat!!!


Pokud tělo takto vyšokuješ (při běhu budeš mít vysoký tep), tak si zlepšíš fyzičku a ještě podpoříš pálení tuků.


Tělo totiž po takové zátěži pálí tuky i den, dva poté.


Tep si tedy nemusíš nutně měřit a prostě běhej. Bublina kolem tepové frekvence je příliš nafouklá, tak se prosím nenech strhnout a nehledej v tom složitosti.


Běhej pro radost, protože jedině tak u běhu vydržíš a hubnutí ti za to bude odměnou.




3) Strašně řešíš stravu:

Je to snadné a levné. Nemusíš kupovat super drahé doplňky stravy, ani další "vychytávky", abys mohla začít běhat.


Asi 30 minut před během si dej jeden menší kus ovoce (banán, jablko, atd...) a ihned po doběhu také jeden menší kus ovoce.


Toto platí v jakoukoliv denní dobu a při běhu delším než 30 minut.


Jiné je to u přípravy na závody a delších běhů přes 60-80 minut.


Pokud jsi již v takové fázi, tak mi prosím napiš a poradím ti individuálně. Můj osobní email je: Danca@nechcichybovat.cz


Závěrem už zbývá asi jen říci...

Neklaď si pod nohy zbytečné překážky, ze kterých jsou ve finále jen výmluvy. Jestli opravdu chceš, tak prostě začni běhat :-).




⭐️ Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:




❤️ Sdílej - lajkuj - odebírej

Budu moc ráda, když provedeš nějakou akci. Je to pro mě znamení, že má moje tvorba a snaha smysl. Moc ti za to děkuji a vážím si tvé akce. Vše je samozřejmě ZDARMA ✅.



Svoje dotazy ohledně hubnutí, cvičení , fitness nebo motivace mi posílej na můj osobní email: Danca@nechcichybovat.cz Danča.






🎁 4) Chceš hezké břicho?

Tak se mrkni na nejčastější chyby - při cvičení břicha:




Ženy po bežeckém článku čtou:


15 486 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page