top of page

Zdravé, celozrnné vanilkové rohlíčky

Asi neznám nikoho, kdo by neměl rád vanilkové rohlíčky. Snad v každé rodině se o Vánoce pečou ❤️. Už teď se mi vybavuje ta úžasná vůně.

Zdravé vanilkové rohlíčky
Zdravé vanilkové rohlíčky

A ihned na začátku ti prozradím "trik" od babičky mého manžela Lukyho, která mi vždy říká, že do vanilkových rohlíčku musí přijít pravé máslo a žádné levné náhražky.


A o to více to platí v mé zdravější verzi vanilkových rohlíčků, které si na 100% zamiluješ.


Mám vyzkoušeno, že když nabízím svoje zdravější verze vánočního cukroví, tak se ke mě ihned hrnou narážky jako: cukroví má být poctivé nebo to zdravé přeci nemůže být dobré.


Stačí škarohlídům "vnutit" jeden můj zdravější vanilkový rohlíček a ihned otočí a chtějí další, další a další 😃. A co ty? Nechceš zkusit něco nového?



5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


Na zdravé vanilkové rohlíčky si opatři:

  • 160 g celozrnné špaldové mouky, přesáté

  • 160 g hladké mouky, přesáté

  • 100 g jemného třtinového cukru nebo můžeš zkusit i med

  • 100 g jemně mletých vlašských ořechů

  • na špičku nože mleté vanilky

  • 200 g másla

  • citronová šťáva dle potřeby

  • moučkový a vanilkový cukr na obalení nebo můžeš použít kokos



A jdeme na to:

1) Z obou druhů mouky, cukru, ořechů, vanilky a vychlazeného másla rychle vypracuj těsto.


2) Postupně do těsta přilévej citronovou šťávu (můžeš ji naředit vodou) tak, aby vzniklo spíše řidší těsto - celozrnná mouka do sebe totiž část tekutiny nasákne.


3) Hotové těsto na rohlíčky zabal do fólie a dej přes noc odležet.


4) Poté z něj vyválej rohlíčky a peč dozlatova cca 8 minut při 180 stupních na pečícím papíru.


5) Po mírném vychladnutí obaluj rohlíčky ve vanilkovém cukru nebo kokosu. A vánoční, vanilkovou rohlíkonádu máš hotovou ❤️.




Pokazí ti zdravé vanilkové rohlíčky hubnutí?

Jde sice o zdravé cukroví, ale stále přijmeš energii. Ženy si často myslí, že když budou jíst zdravé potraviny, tak je mohou baštit kdykoliv a v jakémkoliv množství. To je ale veliká chyba!


Určitě zdravé potraviny mají smysl, ale není to spása pro hubnutí. Pokud budeš sedět celé dny na gauči a tvůj jídelníček bude složen z hromad ovoce, vloček, celozrnného pečiva...., tak opravdu nezhubneš.


Kouzlo zdravého hubnutí je vyrovnat příjem a výdej energie + ve správnou dobu přijmout určitě živiny (sacharidy, bílkoviny, tuky.....).


Pokud chceš opravdu zdravě hubnout, tak mrkni na můj článek zde: Zdravé hubnutí, jak zhubnout rychle, napořád a proč to lidem nejde?


Nechceš nic číst a chceš rovnou začít? Právě pro tebe je moje kompletní péče ❤️. Proměny mých členek + možnost získat moje členství najdeš zde: fitness Danča členství pro ženy.




Po receptu na zdravé vanilkové rohlíčky ženy čtou:



Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:




Sleduj mě a získej řadu výhod 🎁 zdarma:



Hledáš 🤗 motivaci a často se ti nic 🥵 nechce. Tak to mrkni na proměny mých členek ZDE. 69 let, 36 let nebo 84 let nehraje roli, uvidíš 💪.
11 081 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page