top of page

Domácí melounové nanuky s jogurtem a kiwi

Až tyto melounové nanuky vyzkoušíš, tak ti garantuji mírnou závislost. Pokud bys totiž otevřela můj mrazák, tak uvidíš první přihrádku přímo nacpanou těmito melounovými nanuky.

Recept na domácí melounové nanuky
Recept na domácí melounové nanuky

No když už se s tím dělám, tak si přeci udělám zásoby :-).


Hlavně se jedná o zdravé mlsání, takže se nemusím omezovat a mohu se ochlazovat ve velkém :-).






5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >



Co tě čeká s receptem na domácí melounové nanuky?

Jelikož je tu opravdu hodně proměnných, tak ti nemohu přesně říci, kolik nanuků si vykouzlíš a ani kolik peněz utratíš.


Záleží na velikosti melounu, jestli koupíš meloun v akci a jak velké kelímky nebo nanuková tvarovátka použiješ. Takže se na mě prosím nezlob a rovnou začni tvořit a těš se na výsledek.




Kalorické hodnoty:

  • Energie: 430 kcal

  • Bílkoviny: 12 g

  • Sacharidy: 92 g

  • Tuky: 7 g

  • Vláknina: 13 g




Na domácí melounové nanuky si sežeň:

  • 1 meloun (budeš z něj dlabat červený vnitřek, toho jsem měla cca 500 g)

  • 4 kiwi (budeš dlabat zelený vnitřek)

  • 100 - 150 g bílého jogurtu (kupuji Hollandii 3,5 % tuku) Odtučněný jogurt nepoužívej ani nekupuj! Proč? Přečti si článek: Proč je nízkotučné špatné?

  • Nanukové formičky nebo kelímky od jogurtu




Nanukáče z melounu zvládneš levou zadní:

1) Meloun rozkroj na dvě půlky a vydlabej červený vnitřek (pecky můžeš nechat), vhoď do mixéru a mixuj. Melounové pecky opravdu ponech, protože jsou velmi zdravé a řadí se mezi superpotraviny. Pokud je vyhodíš, tak děláš velikou chybu a připravíš se tak o velikou dávku zdravých látek. Rozmixovaný meloun si dej do mističky, vypláchni mixér a jdeme na kiwi.


2) Kiwi také rozpul a vydlabej zelený vnitřek, který také rozmixuj. Rozmixované kiwi přendej do další mističky a teď můžeš mixér umýt do čista a vrátit na své místečko, kde běžně bydlí :-).


3) Do nanukových formiček nebo kelímků od jogurtu nandej rozmixovaný meloun a nech si místo na kiwi a jogurt. Takto polo-naplněné formičky dej na cca 20 minut do mrazáku. Melounová hmota musí trošku ztuhnout abys mohla přidat vrstvu jogurtu a nedošlo ke smíchání vrstev.


4) Jakmile přidáš jogurt, tak doprostřed zapíchni nanukový klacek a dej znovu do mrazáku. Po dalších 20 minutách melounové nanuky vyndej a přidej posledni kiwi vrstvu a vlož do mrazáku na finální zmražení.


5) Až budeš chtít melounové nanuky mlsat, tak nanukové formičky opláchni vlažnou vodou, abys nanuky z formiček lépe vyndala.


TIP na urychlení: Pokud nechceš čekat a mít oddělené vrstvy, tak můžeš rozmixovaný meloun, kiwi i jogurt smíchat a plnit touto hmotou nanukové formičky. Po mírném ztuhnutí pak jen zapíchneš nanukový klacek a dáš úplně zmrazit.




Kdy si můžeš domácí melounové nanuky dopřát?

Jedná se o zdravé nanuky, ale přeci jenom obsahují sacharidy. Melounové nanuky si tedy naplánuj dopoledne nebo kdykoliv přes den. Pokud by sis chtěla dát nanuka večer, tak si dopřej pouze jeden jediný a druhý den mysli na to, že musíš splnit minimálně 10 tisíc kroků.


Pokud máš ale dostatek pohybu, tak to vůbec neřeš a melounové nanuky si dopřávej bez omezení. Inspiraci ke cvičení si prohlédni zde cvičení na hubnutí.




Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:



Po receptu na domácí melounové nanuky ženy čtou:




❤️ Sdílej - lajkuj - odebírej

Budu moc ráda, když provedeš nějakou akci. Je to pro mě znamení, že má moje tvorba a snaha smysl. Moc ti za to děkuji a vážím si tvé akce. Vše je samozřejmě ZDARMA ✅.



Štítky:

20 798 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page