top of page

Zdravě peckový nápoj recept


Název toho zdravého drinku je úplně trefný, protože hlavní ingrediencí je meloun i s peckami. A navíc je to taková pecka, která Tě skvěle dobije po tréninku nejen v horkých dnech.

 

POZOR: Jedná se o CviKuch - zdravý video recept najdeš tedy níže :-)

 

Co je na „Peckový nápoj“ potřeba:

  • 1 sklenička melounové dužiny i s peckami

  • Šťáva z ½ citronu

  • Voda

  • Mixér či smoothie maker a sítko či plátýnko

Peckový nápoj budeš mít raz-dva.

1) Nejdřív si nakrájej melounovou dužinu na kousky a naplň jimi skleničku, alespoň rovnou uvidíš, kolik je melounu potřeba. Pak dužinu přesuň ze sklenky do mixéru, vymačkej k ní půlku citronu a přilij půl až třičtvrtě sklenky studené vody.

2) Pusť mixér a mixuj do té doby, než Ti „zmizí“ všechny pecky. Můžou to být třeba i dvě až tři minuty.

3) Rozmixovaný zdravý nápoj můžeš vypít rovnou, pecky mu dodají krásně oříškovou chuť. Ale jestli Ti vadí zbytečky pecek, tak si nápoj propasíruj přes cedníček nebo plátýnko.

Kdy je „Peckový nápoj“ vhodný?

Meloun je samá voda a rychlý cukr, takže ve večerních hodinách ke grilování ho třeba vůbec nedoporučuji. Ale zase pokud si půjdeš třeba pořádně zaběhat, tak se hodí jako výborný po-tréninkový nápoj.

Vědělas vůbec, že pecky v melounu obsahují spoustu bílkovin? Takže už je přestaň dloubat do koše a pěkně si je rozkousej :-).

A protože „Peckový nápoj“ patří do mého CviKuchu, tak cvíčo, kterým si melounový drink zasloužíš, najdeš ve videjku :-).

 

Oblíbené jídelníčky pro ŽENY najdeš DNES ZDE ►

 

774 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page