top of page

4 nečekané rady, jak i přes Vánoce lehce hubnout

4 rady, jak i přes Vánoce lehce hubnout. Věřím, že tě moje 4 rady překvapí 😱.

4 rady, jak zhubnout přes Vánoce
4 rady, jak zhubnout přes Vánoce

Proč doporučuji konzumaci cukroví, řízku i klobásek? Jakou chybu děláš na 100 % i ty? A k čemu se ti v tomto článku přiznám?


Myslím, že budeš hodně udivená a já budu jen doufat, že neztratím tvář fitness trenérky 😭.


Věřím, že mě pochopíš ❤️. Přeji ti pohodové čtení a nezapomeň si prosím vyzvednout oblíbený video dáreček zdarma.


5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


4 rady na vánoční hubnutí:


  1. Vánoční cukroví si klidně dej

  2. Budeš chodit ven

  3. Ryba, řízek a klobásy?

  4. Využij Vánoce pro své hubnutí i rodinku

1) Vánoční cukroví si klidně dej:

Pokud budeš rozumná, tak si vánoční cukroví můžeš bez výčitek vychutnat. S šílenou hrůzou jsem totiž zjistila, že v receptech na klasické vánoční cukroví (které já osobně zbožňuji) je monstrózní množství ZBYTEČNÉHO cukru!


Zkusila jsem dát polovinu, někdy čtvrtku uvedeného množství cukru a na chuti to nemá skoro žádný vliv. Cukroví je i tak dobré a sladké.


Není přeci nutné ládovat se tunou cukru, když to není potřeba. Myslím si totiž, že pokud překročíš určitou dávku cukru, tak už nepoznáš rozdíl mezi hodně sladkým a šíleně sladkým.


No a klasické vánoční recepty na cukroví tuto mez přesahují hrozným způsobem.


Nechápu, proč třeba do těsta na vosí hnízda z piškot přidávat cukr navíc, když piškoty jsou samy o sobě cukerná bomba!


Udělej si vánoční cukroví s menším množstvím cukru a uvidíš, že i tak ti bude moc chutnat. Možná i objevíš další chutě, které cukr „zabil“.



⚠️ Hlavní problém:

Hlavní problém je v množství! Myslím si, že zakázat si cukroví úplně je blbost a akorát to způsobí to, že nebudeš na nic jiného myslet a ve finále tu snahu zničíš šílenou přežíračkou.


Pár kousků cukroví se klidně dej a strach z přibíraní hoď za hlavu. Opět je jen třeba zapojit hlavičku makovičku! :-). V aktivní den si můžeš dát cukrovíčka více a v den válení třeba jen dva kusy. Poslouchej své tělo a vnímej, co přes den děláš!


Já třeba cukroví nejraději snídám. Mám celý den na to, abych ho pohybem spálila a samozřejmě to nepřeháním.


Moje porce (pro představu) pak většinou vypadá – 2 ks vosích hnízd, 3ks lineckých koleček a 5 ks vanilkových rohlíčků a jsem přeslazená na celý den :-).


Nic dalšího sladkého si už přes den nedám a musím se samozřejmě hýbat.


Jestli jsem teď zklamala polovinu svých fanoušků přiznáním, že já si dovoluji jíst nezdravé a sladké cukroví, tak se omlouvám. No nebudu nikomu nic nalhávat, jsem jen obyčejný člověk, který se celý rok těší na Vánoce a na vše, co k nim patří :-).



2) Budeš chodit ven!

Bez pohybu prostě hubnout nebudeš, to je ti doufám jasné! :-). Pro hubnutí je chůze a pohyb na čerstvém vzduchu to nejlepší.


Stačí tedy vypnout bednu a vyrazit k příbuzenstvu pěšky místo popojíždění autem.


Máš příbuzné daleko? Chceš se vymlouvat? Tak po té bohaté baště u známých navrhni kratičkou procházku a jděte se všichni společně provětrat.


Sedět na zadku dovede každý :-). Pokud ti rodinka dá košem, tak vyraž sama, na těch třicet minut tě rodina v rámci tvého zdraví určitě omluví.



⚠️ Hlavní problém:

Pokud vánoční svátky prosedíš a probaštíš, tak se pak nemůžeš divit, že se hubnutí zastavilo a ty jsi po Vánocích krapítek těžší. Nastav si rituál a 2x denně vyraž ven (alespoň kolem baráku, když už nic jiného).




3) Ryba, řízek a klobásky?

Všechny tyto tři dobrůtky si bez výčitek určitě dopřej. Problém ani není v těchto vánočních pochutinách, ale v jejich množství a v přílohách.


Ryba, řízek a klobáska jsou převážně bílkoviny, ty za tloustnutí nemohou.


Horší je to s tunou salátku, který na tebe z lednice líbezně volá.


Zkus mojí zdravou verzi vánočního salátu nebo si vyber jinou formu přílohy (zelenina nebo brambory).



⚠️ Hlavní problém:

Zase množství + kvalita. Ryba, řízek a klobásky by měly být kvalitní, libové a bez pochybného původu. Čti etikety a ptej se, co kupuješ. Není to sice jistota (lidi rádi lžou), ale snaha se cení.



4) Využij Vánoce pro své hubnutí i rodinku

Pokud máš štěstí, tak se ti možná naskytne volno, které můžeš šikovně využít. Ber celou rodinu na pravidelné procházky nebo hledej aktivity, kde se budete společně hýbat i bavit zároveň.


Vyzkoušet také můžeš Geocaching (hledání „pokladů“ – krabiček), které jsou schované po celém světě. Více o Geocachingu si přečti zde.


Vánoce můžeš také využít k přání si něčeho zdravotně sportovního.


Zkus Ježíška poprosit o sportovní vybavení, permici, welnes pobyt nebo třeba moje knihy zde či fitness členství speciálně pro ženy zde.

Nic ti samozřejmě nenutím, ber to jako inspiraci. Pokud tě moje tvorba zajímá, tak všechny moje knihy a zdravou tvorbu celkově najdeš zde.



⚠️ Hlavní problém:

Pokud Vánoční pohodu využiješ k válení, ale víš, že to pak doženeš, tak nic proti. Pokud se mi ale rozválíš až do léta, tak pak nebreč, že z plavek máš hrůzu a moje rady na hubnutí nefungují :-).



🎁 Vánoční video dáreček zdarma:

Dáreček na tebe čeká na webové stránce, kde zároveň sídlí moje druhá kniha, tak to můžeš omrknout jedním vrzem :-). Video dáreček si prosím vyzvedni zdarma ZDE.




Po vánočním článku ženy čtou:


Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:



Znáš moje fitness pexeso? Využij dnešní slevy 280 Kč a získej ještě 3 dárečky zdarma. Moje pexeso bylo dlouho vyprodané 😭, ale teď mám konečně skladové zásoby ✅.


Mrkni na moje fitness pexeso, akční cenu a dárky zdarma zde. Podívej se také na foto recenze od šťastných majitelek pexesa zde. Možná budeš překvapená, jaké výhody moje hra ukrývá 🎁.


Ahoooj Danča 🙋‍♀️

3 285 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page