top of page

Hubnutí, zdraví a psycho orientační rozcestník

Připravila jsem pro Tebe další rozcestník, který Ti pomůže se zorientovat v metodách, které Ti pomohou s Tvou psychikou a třeba již hodně dávnými problémy. Jak už víš, tak mé oblíbené rčení je, že vše je v hlavě.

Hubnutí, zdraví a psycho orientační rozcestník
Hubnutí, zdraví a psycho orientační rozcestník

Sama jsem se před mnoha lety ocitla v podstatě ze dne na den v depresích, které se spojily s chronickou úzkostí. Nevěděla jsem si rady, co s tím a už jen malý krůček mne dělil od lékařů a antidepresiv, sebevraždy.


Díky Bohu, že jsem se k tomu nedostala a do cesty mi vstoupil moc důležitý človíček Jiří, který mi pomohl se vzpamatovat.


Od té doby na sobě stále pracuji pomocí nejrůznějších terapií, metod a nebojím se vyzkoušet cokoli nového. Rozhodně se za nic z toho nestydím a jsem šťastná, že jsem si uměla přiznat, že mám problém a nedělala jsem „hrdinku“ delší čas, protože by to vedlo akorát k platíčku s neurolem.


Nejtěžším obdobím, když už jsem si myslela, že jsem naprosto vyrovnaná a "v pořádku", pro mě nastalo po porodu. To víš, před svými démony se jen tak neschováš a jak to tak bývá, i to malý škvrně Ti přišlo do života, aby Tě posunulo vpřed, akorát poněkud bez pozlátek a pěkně natvrdo.

Jak jsem byla úplně na dně, můžeš shlédnout TADY.



DNES rozdávám mlsné 🍕🍗🥗 večeře na 🔥 hubnutí. Vyzvedni si ZDARMA fitness zdravé večeře >



Co se v článku „Hubnutí, zdraví a psycho orientační rozcestník“ dozvíš:

  1. Angína či rakovina, obojí vzniká v hlavě

  2. Omlouvám se za upřímnost, ale musím!

  3. Na žádný problém nikdy nejsi sama!

  4. Metody, které mi převrátily život.

  5. Šarlatáni a čarodějky.

  6. Neházej flintu do žita!

  7. Důležitá poznámka!!!




1) Angína či rakovina, obojí vzniká v hlavě:

Stres a dlouhodobé přetěžování organismu, ať už náročným zaměstnáním či přehnaným cvičením a stálými dietami, přehnanou starostlivostí o druhé a odsouvání sama sebe na vedlejší kolej, nikdy nedopadnou úplně dobře.


Všechny tyto věcičky dohromady Ti mohou způsobit nejrůznější onemocnění celého těla od kloubů, přes migrény, chronické angíny, časté chřipky až po ty závažnější choroby, jakou je třeba rakovina.


V tom lepším případě Tě mohou potkat poruchy příjmu potravy, ať už se jedná o anorexii či naopak o obezitu. Původce je přitom jen jeden – jsi to Ty sama a Tvé sebevědomí na bodu mrazu!




2) Omlouvám se za upřímnost, ale musím!

A že se Tě nic z toho netýká a vše máš pod kontrolou?


Neber to ve zlém, ale v tom případě nerozumím, proč mi chodí denně 50 emailů na téma, jak se má zhubnout co nejrychleji a nejefektivněji a proč nic ze všech rad zrovna na Tebe nefunguje. A víš, že i zdravé hubnutí začíná v hlavě? Dokud si to správně nenastavíš, tak budeš přibírat i z vdechovaného vzduchu!


Teď to bude znít asi poněkud drsně, ale to, že máš 20 kg nadváhu, že Ti nefunguje vztah s partnerem, že stále řešíš dokola problémy v práci, tak za to vše si můžeš jedině Ty sama.


Neber to ode mne jako zlost, ale ber to jako nakopnutí k probuzení se ze své mylné reality, protože vše se dá změnit. Ne třeba hned, ale dá! Jen se neboj najít správného pomocníka terapeuta.




3) Na žádný problém nikdy nejsi sama!

Problém vždycky začíná v hlavě a já mám pro Tebe skvělou zprávu! Na žádný z Tvých problémů nikdy nemusíš být sama!!! Opravdu!


Jediné, co musíš udělat, je vybrat si človíčka, který je schopen Ti pomoci, přiznat si problém a překonat ostych před první návštěvou. Je to sice těžký krok, ale rozhodně stojí za to. Já sama jsem jen obyčejná trenérka a bohužel na nějakou hlubší práci s hlavou nemám kvalifikaci, i když už na tom pracuji, ale nebude hnedka :-).


Na dalších řádcích Ti zkusím popsat svými slovy pár metod, které já osobně doporučuji, většinu z nich sama využívám a navštěvuji čas od času lidičky, kteří se psychikou zabývají dnes a denně :-).


Popíšu Ti je tak, jak jsem je zažila já jakožto klient. Na koho mohu, tak přikládám kontakt, ale určitě se neboj najít si vlastní „spřízněnou duši“ u Tebe v okolí!



5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ. Fitness video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


4) Metody, které mi převrátily život:

Regrese – Pomocí regrese jsem se dostala do takového polospánku. Vnímáš, kde jsi, ale zároveň pracuješ se svým podvědomím pomocí obrazů, které si představuješ. Terapeut Tě navádí a pomáhá Ti odhalit, kde jsou trhlinky a díky tomu si uvědomíš, z čeho máš třeba doopravdy strach. Díky regresi jsem poprvé objala sebe samu a řekla si skutečně a doopravdy, že se mám ráda.


Díky regresi jsem se naučila být tady a teď a dokázala jsem vypnout kolotoč myšlenek, které se mi stále honily nesmyslně dokola a nenechaly mne se soustředit na to, co je důležité.


Dokážeš si lehnout na zem, zavřít oči a na nic nemyslet? Jen třeba na dýchání? Jestli ano, tak Ti gratuluji, já se to musela učit :-).


Samozřejmě k tomu napomohly i další rozhovory s terapeutem, který mi pomohl naučit se „vypnout mozek“ bez toho, aniž bych k tomu potřebovala hodinu makat v posilovně na maximální výkon.


Tento človíček se jmenuje Jiří a byl z Kladna. Momentálně se věnuje terapiím pro děti v Centru Hipporehabilitace Mirákl a má úžasné výsledky! Více info najdeš zde.



Metoda SRT – tu jsem absolvovala asi třikrát a zásadně mi změnila život. Je mi jasné, že terapeutka opět používala kombinaci několika metod dohromady, nicméně v hlavní roli bylo kyvadlo.


Terapeutka se na mne „napojila“ a aniž by o mě cokoli věděla, okamžitě začala cítit mé problémy. Bolesti zad a ramene a tlak v hlavě z častých migrén. Díky kyvadlu jsme se pak dozvěděly prapůvod oněch potíží a opět pomocí obrazů, které jsem si představila v hlavě, jsme vše dokázaly přenastavit.


Tato metoda mi pomohla „dospět“ a vyrovnat se ztrátou mé první velké lásky, kterou jsem v sobě dusila někde vzadu v hlavě víc jak 15 let.



Karty a kartářky – ano, 50% lidí toto hnedka zatratí. A mně to neva :-). Já osobně nepotřebuji karty k tomu, aby mi předpověděly budoucnost. Co se má stát, stane se.


Nicméně kartářky mi vždy pomohly, když jsem se ocitla na závažném rozcestí a nevěděla jsem, kterou cestou se mám vydat, aby to pro mne bylo to nejlepší. Přestože jsem kolikrát s výsledkem značně nesouhlasila a vyšla mi cesta trnitější, než jsem čekala, tak nakonec vím, že vše bylo v můj prospěch.


V Kladně máme další úžasnou bytůstku a tou je Radka. www.radaapomoc.cz



Rodinné konstelace – skupinová terapie, která je účinná, i když se člověk jen dívá na ostatní. Samozřejmě tedy, pokud to vše pochopíš :-).


Konstelace mi také převrátily život celkem vzhůru nohama. Když člověk překoná ostych z toho, že se jedná o skupinu, je to velmi účinná metoda, která navíc sdružuje lidičky s víceméně stejnými problémy.


Takže to, že si na ně čas od času zajdu, je pro mne i v podstatě relax se skvělými lidmi, kteří jsou všichni na stejné vlně. Po vyzkoušení konstelací víš, že už nikdy nejsi se svým problémem sama a že ty stejné řeší víc lidí, než si myslíš :-).


Konstelace se nedají popsat, to se musí zažít. Nevím, jak je možné, že se tam odehrává to, co se tam odehrává, ale je to neuvěřitelné!


Konstelace mi pomohly úplně nejvíc s mou ženskou energií a od toho vše se odvíjející. Vždycky jsem byla na sebe i ostatní tvrdá jako chlap a bylo mi tak dobře. Být samostatná a neohrožená.


No jo, ale ono to tak na tom světě moc dobře nefunguje, třeba ve vztahu k partnerovi, k práci a v neposlední řadě ke svému tělu, které postupně vystrkuje varovné růžky třeba formou migrény.


Konstelace mohou pomoci nejen se vztahy v rodině, ale třeba i v práci. Když Ti to skřípe s tatínkem nebo nemáš dobrý vztah ke své dceři…vždycky se to dá vyřešit, když to Ty sama v sobě změníš. Vždy je potřeba začít u sebe a to se pak dějou věci :-).




Kineziologie – metoda, která dokáže odblokovat nejrůznější bloky v Tvém těle a mysli. Pomocí jednoduchých cviků nebo akupresurních bodů terapeut zjistí, kde Ti neproudí energie.


Otázkami a představami se zase dostanete k jádru pudla a Tvé trauma třeba z dětství se dá krásně vyléčit.


Kinezilogie mi pomohla s již výše zmíněnými stavy úzkosti, které byly zakořeněny hodně hluboko. Videjko od mé terapeutky Karolínky je ZDE.


Loona Dance – terapie pro ženy jednoduchým tancem a rituály. Na mé cestě ke svému ženství byl loona dance zásadní a změnil mi život už jen tím, že jsem díky němu po roce snažení otěhotněla. Ano, na první lekci jsem se sesypala a myslela, že už nikdy další nebudu chtít navštívit, ale hned po příjezdu domů a vyspání se, jsem se přihlásila na další termín. Krůček po krůčku jsem se uvolňovala, dovolovala si důvěřovat sobě a svému tělu a přijímat podporu ostatních žen, se kterými jsem na hodinách přišla do kontaktu.

Více o Loona Dance se můžeš dozvědět www.loona.cz.


Loona Dance mě tak moc ovlivnil, že jsem se rozhodla, že i já se stanu lektorkou a projdu si roční výcvik a další navazující. Věřím, že se někdy třeba v mém ženském kruhu potkáme. O pořádaných lekcích se budeš dovídat zde TADY.



Metoda RUŠ – nemám vlastní zkušenost, ale chystám se na ni, až přijde ten správný čas :-). Videjko o RUŠce je ZDE >>>


Ták a jsem u konce svých zkušeností. Metod je na světě spousty a moc, kdybych měla o všech psát, tak by mi to zabralo mraky moc hodin :-). Takže se neboj jít i do něčeho úplně jiného a nového :-).




5) Šarlatáni a čarodějky:

Většina terapeutů, kteří se věnují nějaké své metodě (můj taťka jim říká šarlatáni, můj manžel Luky zas čarodějové), toho umí mnohem více a náplní terapie není třeba jen provedení regrese jako takové. Určitě si s Tebou hezky popovídají a poradí ze svých zkušeností.


Každá terapie sedne někomu jinému. Na to je potřeba pamatovat. Cest je spousty a tak jako se vším, je potřeba si najít tu svou správnou. Takže když zrovna s Tebou regrese ani nehne, neboj se zajít třeba na rodinné konstelace.


Já sama už to mám také rozdělené, takže třeba vím, že s tímhle problémem zajdu za Martinkou, ale s tím dalším zase za Jiřím. Rozumíš, co tím chci říci, viď :-).


Za své cesty jsem poznala jedno důležité pravidlo a tím je, že když něco nového hledám, třeba se rozhodnu jít na hypnózu, tak to první, co mi přijde do cesty, je vždycky dobře.


Ať už mi to zrovna někdo doporučí nebo mi to cvrnkne do nosu na internetu.




6) Neházej flintu do žita!

Může se třeba také stát, že zajdeš na svou první terapii a odejdeš velmi zklamaná.

I mně se to stalo. Třeba to nenaplní Tvoje očekávání nebo se Ti ještě přitíží.


Věř mi ale, že vše, co se stalo a i poté stane, má svůj důvod a když to necháš plynout, tak Ti smysl té „špatné“ terapie dojde a třeba za půl roku poté se usměješ a řekneš si: „Bájó! Už tomu rozumím, co mi ten Honza říkal!“





7) Důležitá poznámka!!!

Důležitá poznámka na závěr! Žádná terapie není samospásná a zázračná!!! Nikdy se Ti nezmění život během jednoho sezení a už vůbec ne, když Ty nebudeš chtít!


Terapeut opravdu není čaroděj a nemůže mávnout kouzelnou hůlkou.


Dej všemu čas a nepřestávej v sebepoznávání!

Pokud jsi dočetla článek až sem, tak Ti moc děkuji, protože je vidět, že Tě tato tématika zaujala.


Takže teď už je jen na Tobě udělat ten první krok a projít prvními dveřmi do svého podvědomí, které Ti třeba i nahání hrůzu. Cesta do nitra svých problému není jednoduchá a už vůbec ne nijak příjemná, ale když to dokážeš, je to, jakoby ses znovu narodila a s čistým štítem.


Držím Ti palce, určitě to zvládneš! :-)



13 686 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page