top of page

6 potravin, které bys při hubnutí měla mít v lednici

„ Ty ses zbláznila? Na hubnutí? Tohle nesmíš, tohle už vůbec ne, na tohle zapomeň!“ Už schází jen „že se nestydíš, jdi od tý lednice“ a je to snad vše, co neustále okolo sebe slyšíš, viď?

6 potravin, které bys při hubnutí měla mít v lednici
6 potravin, které bys při hubnutí měla mít v lednici

Třeba ti to ani nikdo předhazovat nemusí, prostě to máš sama takhle nastavené v hlavě.


Ale já ti poradím pravý opak – 6 potravin, které bys při hubnutí měla mít v lednici ♥️.



POZOR! Do článku jsem ti schovala VIDEO DÁREČEK V HODNOTĚ 399 Kč. Dáreček si zdarma vyzvedni níže - věřím, že ti udělá velikou radost 🤗.



Co ti nabídne můj článeček: „6 POTRAVIN, KTERÉ BYS PŘI HUBNUTÍ MĚLA MÍT V LEDNICI.“

  • Žádné diety, začni dlabat zdravě!

  • 6 potravin, které ti s hubnutím pomohou.

  • Pozor na „zaručené“ výrobky na hubnutí.

  • Buď na sebe ♥️ hodná.

  • BONUS: mrkni na nové 🎥 motivační video (Jak se 👟 NAKOPNOUT cokoliv dělat...)



Žádné diety, začni dlabat zdravě!

Že Markéta loni zhubla 10 kilo za měsíc a hrozně jí to seklo? Díky čemu? Dietě? Ahááá – a jak je možné, že jsi jí před týdnem potkala a chtěla jsi jí pomoci vyjít schody, neboť jsi ji nepoznala?


Milá Markéta totiž nejenže nabrala svoje kila zpět, ale jako dietový „bonus“ nafasovala ještě pár kil navíc! To je důsledek zázračných diet.


Ano, je pravda, že rychle zhubneš, ale budeš tu dietu držet po zbytek života?

Ty nemusíš. Ty se totiž naučíš správně jíst a kila, která ti sice dolů nepolezou tak závratnou rychlostí, se ti ale nevrátí zpátky.


A pokud ke správné zdravé životosprávě přidáš pohyb, tak si zpevníš tělo a budeš si skvělou postavičku už jen udržovat. To je jediná a správná cesta v hubnutí!



6 potravin, které ti s hubnutím pomohou:

1) Zelenina:

Samozřejmě zelenina bude na prvním místě. Je tolik druhů zeleniny na světě a tolik úžasných možností, jak zeleninu dostat do těla, které jí tak neskutečně potřebuje.


Stačí jen chtít. Spodní šuplík v lednici bys měla mít neustále plný vitamínů, ať můžeš sáhnout do zásob, kdykoliv tě přepadnou chutě, nebo hladík.


Denně by se ti mělo podařit zbaštit velké množství čerstvé, nebo i podušené zeleniny. Opravdu minimální podíl je 300 g zeleniny na den.


Zelenina je zásobárna vitamínů a látek, které jsou důležité nejen pro zdravé hubnutí, ale i celkově pro tvé zdraví. Taková cuketa, lilek, paprika s kapií jen lehce osolené, nebo jemně okořeněné tím, co máš ráda, když opečeš na domácím grilu, tak máš úúúžasnou mlsku! Zelenina je samozřejmě skvělá samotná, nebo jako příloha k masu.



2) Ryby:

Na rybičky hodně lidí stále ještě zapomíná. I běžně dostupné tresky, platýzové, štiky, nebo pstroužci se dají skvěle a chutně připravit podle spousty zdravých receptů. A navíc je to fofr – stačí pár minut opékat na pánvičce s máslíčkem a bylinkami, nebo stejně jako zeleninu – rychlovka na grilu.


Nemusíš se vůbec bát dopřát si i tučnější rybky jako je losos, makrela, či tuňák. Jejich tuky jsou totiž ty zdravé tuky, které naše tělo vítá, a když to nebude každý den ve velkém, tak Ti špíčky navíc rozhodně nehrozí :-).



3) Maso:

Pro svou snahu o zhubnutí je potřeba zpracovávat maso libové. Můžeš si dopřát kuřecí, krůtí, vepřovou kýtu, panenku či kotlet, hovězí maso, králíka i třeba bažanta, který ze zvěřiny obsahuje nejméně tuku.


Takže takový pěkně šťavnatý steak opečený na grilu a k němu nějaký zeleninový salát – lahoda, která ti dodá spoustu bílkovin, které jsou důležité pro stavbu svalů.


Ale to víš, bůček v masně budeš muset obejít se zavřenýma očima :-).

Jó, a že maso nebaštíš? Tak nezoufej! Když ses rozhodovala pro tuto svou cestu, tak sis určitě moc dobře zjistila, jak dohnat bílkoviny jinými zdroji, že?! :-)



4) Mléčné výrobky:

Někdo mléčné výrobky vůbec nemusí a vzpomene si 1x za půl roku, že by si měl dát alespoň jogurt. Ale většina z nás si bez nich neumí představit ani den.


Chci ti doporučit ty nejlepší, co můžeš svému tělu dopřát a za které ti bude děkovat.


Jsou to tvarohy, cottage, tvarůžky, přírodní sýry, kyšky, kefíry, tvrdé sýry, rostlinná mléka… Vyhni se ochuceným, doslazovaným a light výrobkům, které jsou často i chemicky upravované a dochucené.



5) Vejce:

Vliv vajíček na naše zdraví se neustále „přetřásá,“ neboť jim byl v minulosti připisován podíl na zvyšování cholesterolu. Ale dnes již výzkumy dokládají, že je to nesmysl a vejci se můžeš ládovat, podle libosti :-). Mrkni na článek: Jsou vejce dietní?


Vejce podporují hubnutí a jsou zdraví prospěšná. Navíc jsou velkým pomocníkem při pátrání ve stylu – co zas dneska k večeři?


Prdneš 3 vajíčka na kousek šunky do pánve, nebo zamícháš v kastrůlku na cibulce, anebo uvaříš a proložíš s nimi salátek :-). No a zdravá večeře je na světě :-).



6) Tofu:

Tahle kouzelná kostka „hmoty“ je vlastně sójový tvaroh, který pochází z Číny.

Tofu je velmi lehce stravitelné, navíc bezlepkové a obsahuje spoustu zdravých vitamínů.


Nejskvělejší na tofu je, že kromě vysokého obsahu bílkovin, je velmi lehce použitelné v kuchyni. Tofu se vyrábějí buď jen bez příchutě, anebo i uzené, bylinkové…


Tofu stačí jen pokrájet a přidat do jakéhokoli jídla, nebo nastrouhat a zamíchat do zdravé pomazánky.



🎁 VIDEO DÁREČEK V HODNOTĚ 399 Kč: 5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


Pozor na „zaručené“ výrobky na hubnutí:

Často nadpis LIGHT září přes celý jogurt, nebo sýr. Vyvolává dojem, že právě tenhle výrobek je vhodný při zdravém hubnutí.


Dávej si však pozor a neváhej vytáhnout brejličky z kabelky. Přečti si pořádně ty miniaturní písmenka a čísla na etiketě! Budeš se divit, kolik tyhle výrobky při 0 procentech tuku dokážou pojmout cukru!


Dalším výrobkem, který tě může zmást je oblíbené musli. Tváří se jako, že je pro tvou štíhlou linii naprosto nepostradatelné, ale přečti si popisek výrobku a zkoukni opět obsah cukru! Obezitu v dnešní době způsobuje právě CUKR (příliš sacharidů).



Buď na sebe hodná:

Jestli opravdu toužíš po tom, aby ses vešla do té loňské sukně, do dvojdílných plavek, nebo krátkých kraťásků, tak buď na sebe přísná.


Nebo lépe řečeno – důsledná. To znamená, abys nebyla líná připravovat si jídlo a abys dodržovala zdravý jídelníček. A důsledná v tom, že když už ses zakousla do cvičení, tak nepolevuj.


Ale zároveň ti chci říct – buď na sebe hodná. Když se ti podaří „ulítnout“ na nějakém dortíku, nebo chlebíčku z bufetu od vedle, tak si slib, že ten hříšek vycvičíš s větším zápalem a náloží a tu dobrotu si vychutnej. Nehubuj si za ní.


Nezapomeň se také každý den pochválit i třeba za nějakou obyčejnou, běžnou věc. A pokud se ti podaří shodit první kilča, pochval se nahlas!!! Protože jsi borec!




Závěrečný tip na "super potravinu" při hubnutí:

Jde o dýně! Jsou nízkokalorické a obsahují spousty vitamínů, minerálů, vlákniny a obrovské množství vody.


Díky tomu dýně navozují pocit plnosti a mají pozitivní vliv na trávení. Nejoblíbenější je asi hokaido a máslová dýně. Ale existuje mnoho druhů a hlavně spousta zdravých receptů, které ti pomohou s hubnutím.


Takže dýni nejenom na strašidelného „helouvína“, ale šup s ní do hrnce.



Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:



Po tomto článku ženy čtou:


Mrkni na video: Jak se 👟 NAKOPNOUT cokoliv dělat...



Sleduj mě a získej řadu výhod 🎁 zdarma:


Hledáš 🤗 motivaci a často se ti nic 🥵 nechce. Tak to mrkni na proměny mých členek ZDE. 69 let, 36 let nebo 84 let nehraje roli, uvidíš 💪.
1 949 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page