top of page

Proč tloustnu díky své obětavosti?

Možná ses teď trošku zalekla názvu tohoto článku nebo Ti třeba zase úplně přimagnetoval oči :-). Že bys s něčím podobným třeba měla zkušenost? Nebo někdo z Tvých blízkých?

Proč tloustnu díky své obětavosti?
Proč tloustnu díky své obětavosti?

Já když se vždycky tak nostalgicky rozhlédnu po svém fitku, když běží hodiny, tak vidím ženy s různými osudy.


S různým zaměstnáním a různými starostmi.


Ať už jde o holčiny, které nejsou spokojené se svými kilogramy navíc nebo mají třeba trvalejší problémy se zády, tak mají ale povětšinou jednu společnou vlastnost…



5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ. Fitness video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


Co se v článku „Proč tloustnu díky své obětavosti“ dozvíš:

  • Společná vlastnost

  • Šarlatánství a esoterika?

  • Problém je v sebelásce!

  • Jak souvisí Tvá role s nadváhou?

  • Zahoď výčitky a popadni zrcadlo

  • Všichni Tě opustí…

  • Obětavý andílek musí odejít

  • 🎁 Udělej něco pro sebe a získej běhací dárek ZDARMA!



Společná vlastnost:

Společná vlastnost těchto dívek a dam je ta, že se neustále starají o druhé. Ony by se pro všechny kolem sebe rozkrájely. Je to v podstatě vlastnost ušlechtilá a nám ženám asi o to víc blízká, když se většina z nás jednou ocitne v roli matky svých dětí.


Muži s tímto většinou problémy nemají. Jsou taky přeci sobci, jak je rády haníme a stěžujeme si na jejich necitelnost…


Jenže pozor na to. Ona je taky obětavost a obětavost. Jedna z nich je zdravá, kdy pomůžeš svým blízkým, když Tě o to požádají.


Druhá z nich je taková, že pomáháš všem okolo, i když se to po Tobě vůbec nevyžaduje.


Tato druhá Ti může způsobit ve Tvém životě spousty problémů, ať už s obezitou nebo permanentní bolestí kloubů.




Šarlatánství a esoterika?

Zdá se Ti to jako nějaké šarlatánství, co Ti teďka píši? Nějaká esoterika nebo co? No já si nemyslím, že je to až tak něco nadpřirozeného, ba naopak vše se dá rozumově dokázat :-).


Pokud totiž patříš k těm, kteří stále o někoho pečují, protože Ti to třeba i dělá dobře na duši, tak si napřed uvědom, jestli Tě ten dotyčný vůbec ocení a jestli o to stojí.


Mnohdy si spousta z obětavců myslí, že na nich stojí celé pouto rodiny, či celá pracovní směna nebo dokonce celý svět. A ono je to třeba úplně naopak.


Co když pomáháš všem ostatním, protože si stále připadáš nedoceněná a čekáš na tu úžasnou odměnu v podobě pochvaly nebo poplácání po zádech a upřímného úsměvu…makáš stále víc a víc, ale místo daného ohodnocení se po Tobě nakonec vyžaduje té práce a snahy jednou tolik.


Něco je špatně, nemyslíš?!




Problém je v sebelásce!

Pokud stále toužíš po pochvale všeho druhu (ať už finanční, či láskyplné), tak je s největší pravděpodobností problém v tom, že Ty sama sebe nedokážeš docenit.


Nikdo jiný to za Tebe totiž neudělá.


Stejně tak, jako za Tebe nikdo jiný nebude cvičit v tělocvičně a držet stravu, ani tu nejhřejivější odměnu nedostaneš od nikoho jiného než sama od sebe!


Rozumíš mi, co tím chci říct?


Budu nanejvýš šťastná, když se alespoň malinko staneš sobcem a naučíš se říct NE a místo dalšího chodu jídla pro svého tatínka nebo dalšího přesčasu v práci, kvůli kolegovi, který potřebuje domů…aby sis místo toho udělala čas pro sebe, stoupla si před zrcadlo a pochválila ses za to, jaká úžasná osůbka jsi ❤️.




Jak souvisí Tvá role s nadváhou?

Směješ se tomu? Že to třeba nedokážeš, protože tomu tak není? Áááááá, zase špatně :-). Takže mi jen slib, že se o to budeš každý den pokoušet, ju?! O to zrcadlo :-).


Jak to vlastně může souviset s Tvými kily navíc? Úplně jednoduše! Ono je totiž mnohem jednodušší starat se o druhé než sama o sebe. Máš pak pro svá kila super omluvu.


Vždyť já musím jít té své babičce nakoupit, i když to sama zvládne nebo je tu mraky dalších příbuzných, kteří by to zvládli.


No jo, ale proč by to někdo další udělal, když mají Tebe a Ty vlastně celou dobu vypadáš, že Ti to nevadí.


Ale ono se stačí ozvat nebo se klidně i někým rafnout a prosadit si svou a uvidíš, že to najednou jde…


A hleďme, Ty pak máš čas na to, zajít si do fitka nebo jen tak si vzít hůlky a projít se v lese nebo si uvařit pro sebe něco zdravého :-)



Zahoď výčitky a popadni zrcadlo:

Že si to pak ani neužiješ, protože máš výčitky, že Tě ostatní nebudou mít rádi, když pro ně přestaneš dělat vše, co děláš? Áááááá, zase špatně :-).


V první řadě musíš mít ráda Ty samu sebe. Pak nebudeš potřebovat, aby Ti to dokazoval někdo jiný. A jak to vlastně po ostatních můžeš chtít, když Ty samu sebe nemiluješ?


Není tohle to největší sobectví takhle náhodou. Aby Ti ostatní dokazovali něco, čemu Ty nevěříš? Tákže znovu před zrcadlo a jen na sebe několik minut koukej. Povídej si, tanči, klidně breč potoky slz, ale stůj tam a říkej si, že jsi úžasná taková, jaká jsi!




Všichni Tě opustí…

Ano, může se stát, že přijdeš o pár přátel, když se staneš alespoň mini-sobcem. Může se stát, že se rozkmotříš s půlkou rodiny, ale na to Ti řeknu jednu důležitou věc.


Tito lidé ve Tvém okolí Ti za to nestojí a jen Ti ubírají energii, Tvou životní sílu a přidávají kila navíc.


Na druhou stranu Ti lidé, kteří Tě mají opravdu rádi, tak všechny Tvé kroky pochopí a podpoří Tě. A co víc…že by taky pomohl někdo Tobě? :-)


Nemusíš světu dokazovat, jak jsi silná a že vše zvládneš sama.


On totiž třeba Tvůj partner bude rád, že ho o pomoc požádáš. Že Ti bude moci dokázat, jaký je chlap.


Ona ta maminka si třeba oddychne, když ji přestaneš pomáhat, protože bude šťastná, že konečně stojíš na vlastních nohách a nevisíš na její přízni jak klíště.



Obětavý andílek musí odejít:

Zamysli se nad tím, v jaké roli jsi. Jestli si opravdu své povinnosti nevymýšlíš jen proto, aby Tě ostatní měli rádi. Jestli o Tvou pomoc vlastně všichni stojí. Jestli se se svou obětavostí nenabízíš ještě dřív, než Tě vůbec někdo požádá.


Tak to totiž prostě nefunguje. Budeš se jen celý život honit za něčím, co není. Tvá sebeláska a Tvé sebe-odměňování.


Není to jednoduché, trhnout se od své životní role obětavého andílka.


Ale když to dokážeš, všem se uleví. Nejen Tobě, ale všem kolem Tebe, uvidíš, že jo! :-). Musíš si jen trošku začít věřit a nebát se vykročit do neznáma.


Nicméně na cestu zpět se můžeš vrátit kdykoli, tak proč to nezkusit. Zbav se všeho, co není Tvoje starost.


Neřeš neustále problémy svých kamarádek a rodiny. Řeš v první řadě sebe, protože Ty jsi jen jedna a na tomto světě jen krátce, tak si ho užij a hlavně prožij tak, jak Ty chceš!




Udělej něco pro sebe a získej běhací dárek ZDARMA!

Chceš začít rychle chodit nebo přímo běhat? Vyzvedni si velmi oblíbený e-book JAK začít BĚHAT a NEumřít ZDE >




⭐️ Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:



📖 Po "obětavém" článku ženy čtou:




5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


❤️ Sdílej - lajkuj - odebírej

Budu moc ráda, když provedeš nějakou akci. Je to pro mě znamení, že má moje tvorba a snaha smysl. Moc ti za to děkuji a vážím si tvé akce. Vše je samozřejmě ZDARMA ✅.


13 602 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page