top of page

Zdravá fazolová polévka

„Budu vařit fazolačku, nechceš se odpoledne zastavit?“, volala mi moje kuchtící kamarádka, která ví, že tu její zdravou fazolovou polévku přímo zbožňuju.

Recept na zdravou fazolovou polévku
Recept na zdravou fazolovou polévku

„Neboj, dám tam saturejku,“ smála se a já s ní. Je to bylinková královna, neboť se o zelené poklady z přírody zajímá už léta.


O zdravých zázračných účincích toho věděla spoustu daleko dřív, než se na internetu rozjel obrovský zájem o využití bylinek při běžném vaření.


A tak se její zdravá fazolová polévka neobejde bez saturejky, která pomáhá snížit nadýmací účinky luštěnin, tím pádem si nemusím brát tepláky v pase na gumu :-).



🎁 DNEŠNÍ DÁREK 🎁 pro TEBE: 🥥 🍎 Oblíbené zdravé snídaně si zdarma vyzvedni ZDE > 🌞



Co na tebe číhá při vaření zdravé fazolové polévky?

Fazolovou polévku budeš kuchtit asi 40 minut, utratíš přibližně 35 korun, a vytvoříš zhruba 3 – 4 porcičky polévky.




Kalorické hodnoty celé fazolové polévky:

  • Kalorie: 1 228 kcal

  • Bílkoviny: 44 g

  • Sacharidy: 184 g

  • Tuky: 34 g

  • Vláknina: 29 g






Co je na výborně zdravou fazolovou polévku od kamarádky potřeba?




A šupky dupky, jdeme na kuchtění skvělé a zdravé fazolové polévky!

1) Fazole si namoč (platí jen u suchých fazolí u konzervovaných fazolí namáčení vynech) den předem, aby byly rychleji hotové. Vodu ve které jsi fazole námáčela vylij a na vaření použij novou. Nezapomeň k fazolím přidat onu saturejku a společně vař tak akorát na skus. Pokud nebudeš mít vývar, tak použij vodu, ve které jsi uvařila fazole, takže ji při cezení nevylévej.


2) Vedle v hrnci si rozpusť máslo a vhoď na něj nakrájenou cibuli. Přidej do ní na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer, bobkový list a vše orestuj.


Nakonec přisyp mletou papriku, promíchej, aby se také osmahla a zalij vývarem nebo vodou z fazolí. Potom do polévky přidej na kostičky nakrájené brambory, vločky, majoránku, libeček, osol a opepři.



3) Fazolovou polévku nech vařit asi 15 minut. Poté přidej do bublající polévky uvařené nebo konzervované fazole. Do fazolové polévky prolisuj česnek a nech ještě 10 minut vše spolu provařit.


4) Svoji zdravou fazolovou polévku ochutnej a můžeš klidně přidat ještě trochu libečku, nebo česneku – podle tvé chuti.




A kdy se do téhle úžasné polévky z fazolí a zeleniny můžeš pustit?

Jak se již zmiňuji u každého zdravého receptu s polívkou – fazolovou polévku můžeš kdykoli během dne. A je spousta lidiček, kteří dokonce milují polévky k snídani.


Každopádně je to i skvělá zdravá večeře. Fazole navíc obsahují velmi důležité bílkoviny, které ti při hubnutí náramně pomáhají. Pokud hledáš jídelníčky na zdravé hubnutí, tak můžeš vyzkoušet velmi oblíbené: České jídelníčky na hubnutí zde >


Došla jsi na konec mého receptu na zdravou polévku z fazolí:

Musím bohužel smutně podotknout, že ač se snažím, jak se snažím, stejně fazolovou polévku nikdy nemám jako moje věrná kamarádka.


Možná to bude tím, že ona vaří opravdu s obrovským nadšením a bylinky má přímo ze své zahrádky, nebo parapetu. Vlož tedy do receptu lásku a z poloviny máš nad fazolovou polévkou vyhráno :-).




ŽENY, které čtou o zdravé fazolové polévce u mě NEjčastěji kupují:




Po receptu na zdravou fazolovou polévku ŽENY čtou:



Příbuzná témata k fazolové polévce: #fazole #polévka #oběd #večeře #svačina




Určitě recept na zdravou fazolovu polévku SDÍLEJ, budu za to moc ráda :-).

Tvoje fitness Danča.

57 838 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page