top of page

Zdravá krupicová kaše

Také patříš k dětem, které prožily sladká rána s krupicovou kaší? A také jsi zažila okamžik, kdy Tvůj první pokus o kaši skončil v popelnici i s kastrolem, neb jsi ho, jako já, úplně zabetonovala?


Bylo mi asi deset let a krupicová kaše byl jeden z mých prvních pokusů o samostatné vaření :-). Teď zpětně se tomu směji, protože jednodušší teplé jídlo snad neexistuje.


🥥🥑 🍎 Oblíbené zdravé snídaně si vyzvedni ZDE >>> 🌞


Co Tě čeká s receptem na krupicovou kaši?

Rychlovka pro jednu dospělou a hladovou osobu maximálně do 10 minut a podle toho, čím si krupicovou kaši nazdobíš, přijdeš o 10 kaček a více.



Kalorické hodnoty základního receptu na krupicovou kašičku:

  • Kalorie: 540 kcal

  • Bílkoviny: 22 g

  • Sacharidy: 74 g

  • Tuky: 16 g

  • Vláknina: 0 g


Co budeš na kaši z krupice potřebovat?

  • 500 ml polotučného mléka

  • Pláteček klasického másla

  • Cca 66 g pšeničné krupice (3 polévkové lžíce) nebo zdravější verze: Krupice špaldové krupice (koupit špaldovou krupici)

  • Špetička soli (koupit zdravou sůl)



Šupky dupky z pyžama ven, krupicová kaše ke snídani už se na Tebe těší!

  1. Do malého kastrůlku dej rozehřát pláteček másla. Pak přilij mléko a za občasného míchání ho zahřej. Nemusí se úplně vařit, protože pak by se Ti mohlo i přichytit, ale jak se z něj začne hodně kouřit, můžeš začít pomalu přisypávat krupici. Nezapomeň, že musíš zdravou krupicovou kaši stále míchat, ideálně metličkou, ať v tom nemáš hrudky.

  2. Krupicovou kaši malinkato osol a pak už záleží na každém, jakou má rád hustotu kaše. Já mám raději řidší kaše, ale někdo by si mohl krupici ještě klidně přisypat. Není potřeba kaši nijak dlouho vařit, postačí tak 3-5 minutek, až Ti krupicová kaše zhoustne.

  3. Hotovou krupicovou kaši pak nalij do misky nebo na talíř a už záleží jen na Tobě, čím si ji dochutíš. Já mám nejraději krupicovku s kousky kvalitní čokolády a nakrájeným banánem či jablkem. Někdo si ji rád pokape třeba medem či javorovým sirupem, nazdobí semínky a ořechy. Fantazii se opět meze nekladou :-).



Kdy je vhodné si kaši z pšeničné krupice dát bez výčitek?

Jak sis mohla všimnout nahoře v hodnotách, tak krupicová kaše je opravdovou kalorickou a sacharidovou bombou.


Zdravou krupicovou kaši doporučuji zásadně ke zdravé snídani, maximálně k dopolední svačině. Odpoledne už se vážně nehodí a ohrozila by Tvou štíhlou linii! Nezapomeň také na to, že kalorické hodnoty výše patří jen k základu. Připočti si také suroviny, které použiješ na ochucení kaše!

Krupicová kaše se také výborně hodí jako před nebo po tréninkové jídlo. Sportovci zdravou krupicovou kaši přímo zbožňují, protože velmi rychle doplní vyčerpanou energii.


🎁 ⭐ Sleva 200 Kč na moji fit ❤️ kuchařku platí poslední dny! Mrkni na moji zdravou kuchařku ZDE >>>

Jsi na konci receptu na velejednoduchou krupicovou kaši.

Na většině obalů krupiček či kaší najdeš návod na jejich uvaření, takže se toho vůbec neboj. Na druhou stranu, máslíčko si tam do základu dávám navíc já a zase vynechávám úplně cukr, který je naprosto zbytečný, když si pak kaši ochucuji čokoládou, sirupem či ovocem.


Také se Ti možná zdá 500 ml mléka jako obří porce, ale já ji takto zhltnu jak nic a když mne čeká náročný den, tak na tom není nic špatného :-). Ale můžeš si samozřejmě udělat porci i menší!


P.S. Krupicová kaše patří sice k ultra dobrotám, ale ze všech různých kaší dává tělu opravdu jen energii a nic navíc (pokud nepřidáš ovoce, semínka nebo oříšky). Pokud chceš tělu dát něco zdravějšího a výživnějšího, sáhni po kaši třeba jáhlové či čirokové atd…



Po zdravé krupicové kaši ŽENY čtou:

ŽENY, které čtou o zdravé krupicové kaši u mě NEjčastěji kupují:



Klikni na jedno ze sociálních tlačítek (vlevo pod obrázkem) a SDÍLEJ.

Moc děkuji - Danča ♥️

17 659 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page