top of page

Víno, zdraví a hubnutí

Sepsala jsem informace o víně a zdraví do jediného článku. Myslíš si, že víno může zdraví i hubnutí ničit? Vše ti prozradím ve vínovém článku níže.

Víno, zdraví a hubnutí
Víno, zdraví a hubnutí



Co se v článku o vínku a zdraví dozvíš?

  1. Jaká látka způsobuje víno zdravím.

  2. Jaké množství vína je zdravé.

  3. Víno a hubnutí? Jaké víno je při hubnutí nejvhodnější?

  4. Hašené víno na špatnou náladu.

  5. Petrželové víno na srdce.

  6. Vínko s levandulí na trávení.



Získej moje ❤️ TOP 😋 recepty na zdravé večeře ZDE > Jsou ✅ zdarma a ženy je milují 😍.


Jaká látka způsobuje víno zdravím:

Víno je oblíbeným nápojem lidí od nepaměti a na jeho oslavu bylo napsáno kupa knih, básniček a písní. Léčivé schopnosti vína měla mimořádné oblibě velmi známá léčitelka z 11. století abatyše Hildegarda z Bingenu. Velmi známé je například její víno hašené nebo petrželové víno.


Za hlavní složku červeného vína se zdravími účinky se považuje resveratrol.


Objevení resveratrolu a odhalení mechanismů jeho působení umožnilo tyto úvahy vědecky vysvětlit.


Nejzdravější a velmi ceněné jsou zejména antioxidační, kardioprotektivní, protizánětlivé a protirakovinné účinky, které řadí víno mezi zdravé nápoje.


Vědecké studie poukazují, že víno má jedinečnou a zdravou schopnost bojovat proti rakovině během všech jejích stadií. Podle čínských odborníku víno (resveratrol) dokonce chrání lidský organismus před radiačním poškozením.




2) Jaké množství vína je zdravé?

Aktuální věda tvrdí, že lze víno považovat, že elixír mládí. Víno je zdravé, pokud dodržíš rozumnou vínovou dávku :-). Pro muže to je 2x (2 dcl) vína na den a pro ženy 1x (2 dcl) vína na den.


Věřím, že jsem ti potvrdila, že víno a zdraví jde dohromady. Pokud se udržíš a nevytvoříš si vínovou opičku, lze považovat pravidelné pití vína za velmi zdravou věc.




3) Víno a hubnutí? Jaké víno je při hubnutí nejvhodnější?

Je dokázáno, že malé množství alkoholu je zdraví prospěšné. Pokud tedy zůstaneš u malého množství, tak si vínem své hubnutí určitě nepokazíš.



"Nejmenší zlo" je bílé suché víno, které vychází energeticky nejlépe (má nejméně kalorií).


Pokud ale opravdu dodržíš pro ženy doporučované množství 2 dcl každý den, tak si můžeš dát jakékoliv víno a nemusíš se "šidit" tím nejlépe kalorickým.


Vnitřní zlo: Mnohem horší je na víno stále myslet a vytvářet si vniřní stres. Bez obav si tedy 2 dcl jakéhokoli vína dej.


Úspěšné hubnutí: dodrž zdravý - pestrý jídelníček, pravidelně se hýbej, pečuj o svoji psychiku a za odměnu si klidně každý den dopřej skleničku tvého oblíbeného vína.




4) Hašené víno na špatnou náladu:

Když je člověk puzen k hněvu či smutku, měl by si rychle ohřát suché víno, těsně před varem do vína rychle přilít trochu studené vody a ihned po doušcích vypít. To je rada od léčitelky Hildegardy.




5) Petrželové víno s medem:

Alternativní medicína doporučuje takto upravené víno na posílení srdeční činnosti: při začínající srdeční slabosti, bolestech srdce, nespavosti z vyčerpání a při neurotických srdečních obtížích.


Petrželové víno s medem si můžeš připravit sama doma.


Vezmi si 10 petrželí i s listy, povař je 5 minut s litrem červeného vína, potom přidej 100 g medu a povař znovu pět minut.


Když víno vypění, vše sceď a přelij do lahve. Na začátku, se takto připravené víno užívá třikrát denně (mála sklenička). Později můžeš přejit jen na jednu malou skleničku denně.




6) Víno s levandulí:

Tato vínová varianta reguluje činnost trávicího traktu, čistí žlučovody i žlučník, upravuje činnost jater, žaludku a střev. U žen působí dobře na pročistění ženských orgánů, zejména dělohy, u mužů může přispět ke zmírnění potíží s prostatou.


Do tebou zvoleného vína vlož snítku levandule a nech louhovat při pokojové teplotě v dobře uzavřené láhvi. Po 3 dnech pij jednu sklenička vína denně (2 dcl ženy, muži 4 dcl).


Bílo víno s levandulí pij po dobu 14 dnů odpoledne kolem 16 hodiny, nejlépe na prázdný žaludek. Středně těžké červené víno s levandulí se doporučuje pít půl hodiny před obědem pod dobu 14 dnů.


Tato varianta zdravého vína čistí krev, posiluje krvetvorbu, zlepšuje náladu a harmonizuje činnost žláz s vnitřní sekrecí. Tato varianta zdravého vína je vhodná zejména pro ženy.


Pošli moje vínové rady dál:

Pokud se ti článek na téma víno a zdraví líbí, určitě ho pošli dál nebo rovnou sdílej na facebooku. Na sdílení článku na facebooku víno a zdraví použij tlačítko níže.




Po vínovém článku ženy čtou:



Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:




5 038 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page