top of page

Hubnutí pro lenochy

Si tak projíždím seznam.cz a zajímá mne, na co se lidičky ohledně hubnutí ptají.

Hubnutí pro lenochy
Hubnutí pro lenochy

Vyskočí na mne „hubnutí pro lenochy“.


To jako fakt? Usmívám se, ale pak si vzpomenu na spoustu svých emailů, kde mne vlastně asi tito "lenoši" prosí o pomoc.


Jen jsem nečekala, že je to až tak vážné.



5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >

Co se v článku „Hubnutí pro lenochy“ dozvíš:

  • Nemohu se vžít, chjo :-(

  • Jak se vyznačuje syndrom lenocha

  • Hubnutí v poloze ležmo

  • Super stroje vysosnou akorát peněženky

  • Trocha pohybu s teleshopingem

  • Je vůbec možné být lenoch a hubnout?

  • Zamávej lenochovi papá a 5 rad do startu

  • + 🎁 dáreček (si vyzvedni na konci článku) 🎁



Nemohu se vžít, chjo :-(

Vzhledem k tomu, že já jsem od malička hyperaktivní tvor a má nejčastější věta zněla: „Mamí, co budem dělat?“, tak si na jednu stranu nedovedu vůbec představit, jak se takový lenoch cítí. Na druhou stranu už také nejsem nejmladší a občas se zastavím.


Tělo si řekne o odpočinek a tak si tak den – dva zalenoším. Ale to je takové vědomé a příjemné válení se na gauči a procházkování s Agneskou (mou boxerkou). Abych byla lenochem déle, jak na dva dny, to neznám a proto hubnutí pro lenochy je pro mne dosti oříšek :-).




Jak se vyznačuje syndrom lenocha

Nejsem si teda úplně jistá, jak se takovýto lenoch vyskytne, ale tuším začarovaný kruh. Jakmile se totiž ocitneš déle v lenošícím stavu, tak se Ti to určitě zalíbí, protože člověk jako takový je od přírody hodně pohodlný.


Průšvih ale pak vzniká v tom, když už vlastně zapomeneš, jak krásné je se hýbat, cvičit či jen tak brouzdat v přírodě.


V tu chvíli totiž přicházíš o energii, kterou Ti tyto aktivity dodávají a místo toho, aby Ti lenošení pomáhalo, tak Tě vlastně víc a víc zmáhá a nic Tě nebaví.


Takže jsi opravdu v onom začarovaném kruhu a pak zrovna ty hledáš pomoc a hubnutí pro lenochy.




Hubnutí v poloze ležmo

Pokud si myslíš, že existuje nějaká speciální dieta nebo cvičení pro lenochy na hubnutí, tak Tě moc nepotěším. Přestože věřím, že na internetu je těchto "zázraků na hubnutí" spousta a že si na tomto tématu hodně lidí založilo svůj byznys, tak já osobně Ti říkám, že máš smolíka pacholíka!

Vlastně ne, můžeš vyhodit polovinu výplaty za super hubnoucí doplňky či prášky na hubnutí, které Ti postupně a nenápadně zruinují zdraví. Další vyhozené peníze je možné dát na liposukci a jiné chirurgické zázraky, které stejně ale nejsou doživotní.


Myslíš si třeba, že bandáž žaludku je spásná? Není. On se ten žaludek i přes tu bandáž může znovu vytáhnout a jsi tam, kdes byla. Zhubla jsi tedy jen svoji peněženku :-)




Super stroje vysosnou akorát peněženky

Jako další častý styl hubnutí, který se doporučuje lenochům, protože oni raději zaplatí spoustu peněz, než aby se zvedli sami z gauče a šli zadarmo ven, jsou různé technické zázraky.


Tím myslím nějakou bezbolestnou liposukci, takové ty elektrostimulátory, přístrojové lymfodrenáže atd… No, co k tomu říct…


Kdo chce kam, pomozme mu tam! Za mne rozhodně velké NEbrat!


Jsou to vše lži a tvému zdravému hubnutí přispějí jen tak, když si pro ně půjdeš na poštu :-).


Pokud si je necháš dovézt přímo domů, tak nezhubneš vůbec nic, připravíš se totiž i o tu procházku na poštu :-).




Trocha pohybu s teleshopingem

Lenoši také velmi rádi hubnou s těmi nejlepšími stroji z teleshopingu. Vždyť přeci 5 minut denně na hubnutí stačí. A jak skvěle se Ti tento stroj vejde pod postel a můžeš na tom stroji na břicho přece namakat všechny svaly v těle! No nekup to za tu akční cenu! :-)

Nemůžu říct, že by nějaký eliptical z TV product byl špatný (i když ta kvalita je úměrná ceně), ale rozhodně Ti nebude stačit 5 minut denně na hubnutí. Na to zapomeň!


Jó, takové cvičení Tabaty, to Ti 4 minuty stačí. Ale takový výkon u lenochů nehrozí, takže Tabatu nikdy nebudou cvičit tak efektivně, jako se má!




Je vůbec možné být lenoch a hubnout?

No vlastně ani nevím. Záleží na tom, jestli už Tě půl hodiny pohybu denně náhodou nevyškrtne ze škatulky „lenoch“ :-).


Já si totiž myslím, že jakmile se jednou rozhodneš, že na tom chceš být lépe, jak fyzicky, tak psychicky, tak už si vědomé lenošení dopřeješ jednou za čas za odměnu :-).


Nezapomínej také na důležitou věc a tou je to, že jakýkoli pohyb je dobrý hlavně i pro Tvé zdraví.


Pro Tvé srdíčko, trávicí systém a ty endorfiny pro Tvůj mozek jsou jako třešinka na dortu. Nejde tu jen tedy o hubnutí :-).


Ono totiž když budeš v pohodě (zdravotně a psychicky), tak hubnutí přijde samo!




Zamávej lenochovi papá a 5 rad do startu

Pokud ses rozhodla, že už bylo lenošícího syndromu až až, tak mám pro Tebe pár rad na začátek Tvého aktivního života a hubnutí:


1. Začni pomalu. Ne, že se hnedka první týden strhneš a pak se z toho budeš 14 dní léčit, což podpoří Tvůj comeback na gauč už napořád. Klidně začni těch 5 minut denně jakéhokoli pohybu. Inspirací ti může být moje video cvičení pro ženy.


Nejlépe se Ti osvědčí procházky na čerstvém vzduchu. Ale ne takové, že poletíš na nákup nebo na bus. Procházej se a vnímej, že jsi venku. Že dýcháš a čerpáš energii… To je příjemné hubnutí i pro lenochy, ne?! :-)


2. Vyber si pohyb, který Tě opravdu zaujal. Hýbej se tak, jak Ty chceš. Začni s něčím, co Tě bude bavit, i kdyby to měl celý svět odsoudit, že je to blbost. Je to opravdu důležité, protože na ten pohyb se musíš těšit. Ne, že z toho budeš mít nervy. To se pak se zdravým hubnutím můžeš rozloučit.


3. Střídej cokoli. Neboj si zkoušet nové věci, nového trenéra, nové youtubery…


To, že si řekneš, že z Tebe bude jogínka a po pár lekcích jsi z toho otrávená, to vůbec neřeš a jdi o dům dál. Třeba se najdeš ve zvedání činek. Nikdy nevíš :-).



4. Když jsi unavená, odpočívej. Když chceš hubnout, musíš se naučit rozeznat lenošení od únavy. Většinou to poznáš tak, že když začneš i přes lenost cvičit a máš z toho dobrý pocit a radost, tak jsi v pořádku.


Pokud ale cvičíš a máš těžké tělo, chce se Ti spát a cvičení ani nevnímáš, tak se jedná o únavu. V tom případě se neboj trénink zabalit už při rozcvičce a na ten gauč se opravdu natáhni. Každý jsme v jiné kondici, v jiném pracovním zápřahu, takže odpočinek je mnohdy opravdu na místě. Další den to bude určitě lepší a tvé hubnutí může pokračovat :-).


5. Raduj se a odměňuj se. Za každé cvíčo si vlez před zrcadlo a řekni si, jak jsi skvělá, že jsi to dokázala! Zdá se Ti to hloupé? Není! Vzpomeň si na kamarádku, která se místo cvičení válí na gauči a tvrdí, jak je nešťastná a hledá hubnutí pro lenochy.

To Ty už nejsi, tak se odměň! Dej si za to třeba nějaké dobré smoothie nebo tři kostičky své oblíbené čokoládky nebo si udělej krásnou a příjemnou koupel.




Jsi na konci článku „Hubnutí pro lenochy“:

A jak už mne znáš, tak moc dobře víš, že Ti teď napíšu: Hubnutí začíná v hlavě!

Pokud si uvědomuješ, že jsi lenoch a chceš s tím něco udělat, tak první krok je ve Tvé hlavě a už je v podstatě udělaný, pokud si alespoň toto uvědomuješ :-).


Takže další fází je přesvědčit svou línou hlavinku, aby se nebála vstát a začít něco dělat. Ono to totiž bez Tebe nikdy nepůjde! Zdravému hubnutí zdar :-).




🎁 DÁREČEK ZDARMA 🎁

Slíbený dáreček si vyzvedni ZDE: lži a pravdy o cvičení na velkém míči




⭐️ Po tomto článku ženy čtou:




🔥 Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:





Sdílej - lajkuj - odebírej ❤️

Budu moc ráda, když provedeš nějakou akci. Je to pro mě znamení, že má moje tvorba a snaha smysl. Moc ti za to děkuji a vážím si toho. Vše je samozřejmě ZDARMA ✅.



14 839 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page