top of page

Pikantní dýňová pomazánka

Jak se mi hodil recept na dýňovou pomazánku? To mi takhle před týdnem zazvonil telefon a uslyšela jsem známý hlas mé kamarádky, kterou jsem už dlooouho neviděla.

Zdravá dýňová pomazánka
Recept na pikantní dýňovou pomazánku

„Jedem s manželem přes Kladno, budete tak za 2 hoďky doma? Že bychom jen na chvilinku…?“ Zajásala jsem a souhlasila. Hned nato mě popadlo zděšení.


V ruce vysavač, v dřezu hora nádobí a dopírá mi pračka….


Co já pro ně rychle uklohním? A vzpomněla jsem si na výbornou pikantní dýňovou pomazánku, kterou jsem nedávno ochutnala u známých :-).



5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


Jak málo ti postačí pro rychlou dýňovou pomazánku?

  • 1 ks máslové dýně nebo hokaido dýně

  • 100 g poctivého másla

  • 100 g eidamu do 40% tuku vcelku

  • asi hrstka zelené cibulky

  • česnek podle chuti

  • malá chilli paprička



No a fofrem do toho, návštěva je tu za chvíli:

1) Ze všeho nejdřív oloupej dýni, vydlabej měkký vnitřek, odstraň semínka (schovej si je do mističky, potom si je můžeš opražit). Dýni nakrájej na kousky a dej uvařit do měkka.


2) Mezi tím si nastrouhej sýr, nakrájej cibulku a chilli papričku. Oloupej a prolisuj česnek. Uvařenou dýni slij přes cedník, nech vychladnout a poté rozmixuj nejlépe ponorným mixérem. Přidej vše ostatní – máslo, nastrouhaný eidam, cibulku, chilli papričku, česnek, sůl a pepř a zamíchej.


Zdravě pomazánkové doporučení: Tahle dýňová dobrota je skvělá na opečený toast, nebo namazat na celozrnné bagetky. Mňam!




Kdy tuhletu zdravou dýňovou pochoutku jíst?

Pokud jí připravuješ pro nenadálou návštěvu, zřejmě si dáš s nimi, i když to bude navečer. Prostě neodoláš. Pokud jsi měla zdravou večeři a dostatek pohybu přes den, tak tě troška dýňové pomazánky rozhodně nezabije a hubnutí nepokazí...


Ale nejvhodnější bude například ke snídani, nebo svačince, protože ji budeš určitě mazat na nějaké pečivo. Pokud si ji ale dáš třeba na kolečko salátové okurky, tak ji můžeš zblajznout klidně o půlnoci :-).



Jsi na konci receptu na dýňovou pomazánku:

Mám pro tebe jen jednu malou, ale důležitou radu. POZOR!


Nežádej svého manžela, ať ti nakrájí chilli papričku a přihodí jí do mističky, protože ty jsi na ní zapomněla, neboť jsi běžela vypnout pračku!


U tohoto úkolu je nutné zvážit, jak velkou papričku tam opravdu dát a radši opatrně….


Přála bych ti vidět, jak se nám všem vyvalily oči, a orosilo čelo :-). Ale aspoň jsme splnili zdravou dávku pitného režimu a ještě se zasmáli :-).




Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:




Po receptu na dýňovou pomazánku ženy čtou:



Jsem fitness trenérka Danča Hájková a pomáhám ženám zdravě zhubnout a cítit se skvěle ❤️. Ještě se důvěrně neznáme? Mrkni na můj osobní příběh zde.


5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >
21 164 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page