top of page

Recept na zdravý dýňový chléb

Já bych mohla baštit chleba k snídani, obědu i večeři. Samozřejmě se bavíme o domácím chlebu, který si s láskou peču doma.

Recept na zdravý dýňový chléb
Recept na zdravý dýňový chléb

Běžně si doma peču chleba z kvásku, ale dnes jsem udělala výjimku a vrhla jsem se na zdravý chléb z dýně. Musím ti říct, že jsem tak dobrý výsledek ani nečekala!


Dýňový chléb mi provoněl celou kuchyň a musela jsem zaříznout chléb ještě vlažný. Tu jemnou chuť si musíš prostě zažít.





🔥 Chceš opravdu ⏰RYCHLE zhubnout 🔥 zadeček a to NAPOŘÁD? Vyzvedni si moje zadečkové fígle ZDARMA ZDE >



👀 Co tě čeká s receptem na zdravý dýňový chléb:

Dýňový chléb ti bude kynout ideálně přes noc (13-15 hodin), péct chleba budeš asi 45 minut a z uvedených surovin si vykouzlíš jeden krásný dýňový bochník chlebíku.




❓Proč by ses do zdravého dýňového chleba měla pouštět?

  1. Tu chuť si prostě zamiluješ, věř mi :-).

  2. Tento dýňový chléb je bez hnětení, takže je snadný.

  3. V dýňové sezóně už nemusíš přemýšlet, jak přebytečné dýně upotřebit.




🔥 Výživové hodnoty celého dýňového chleba:

  • Energie: 1 452 kcal

  • Bílkoviny: 54 g

  • Sacharidy: 336 g

  • Tuky: 8 g

  • Vláknina: 30 g



Chleba z dýně recept
Chleba z dýně recept


🛒 Na zdravý dýňový chléb si prosím opatři:

  • 220 g dýně (syrové hokaido dýně se slupkou) na jemno strouhanou

  • 230 g hladké pšeničné mouky

  • 230 g celozrnné pšeničné mouky

  • Čtvrtku čajové lžičky instantního droždí

  • Jednu vrchovatou čajovou lžičku soli

  • Jednu čajovou lžičku kmínu (ideálně mletý)

  • Jednu čajovou lžičku koriandru (mletého)

  • cca 200 ml vody (musí být vlažná)

  • Mouku na pomoučení pracovního stolu




📝 Recept na dýňový chléb zvládneš levou zadní:

1) Hokaido dýni omyj a nastrouhej na jemno i se slupkou. Pak čapni jako já vařečku a předej to manželovi nebo nějakému chlapákovi nebo si můžeš pomoci robotem a smíchej všechny ingredience.


2) Ze všech smíchaných surovin vytvoř těsto, které bude lepivé a poměrně řídké. Toto dýňové těsto na chleba nech kynout ideálně 13 až 15 hodin přikryté utěrkou v pokojové teplotě. Já dýňový chléb nechávám kynout přes noc, protože se ráno mohu těšit na parádní dobrůtku.


3) Až ráno vylezeš z pelechu, tak rovnou vyraž za svým dýňovým kamarádem. Pracovní desku si hodně, ale opravdu hodně pomouči a vykynuté těsto přestěhuj na pracovní desku (pomoz si stěrkou). Mouku si dej i na ruce a z těsta vytvoř čtverec (dlaněmi těsto tahej do čtverce).


Zdravý recept na dýňový chleba
Zdravý recept na dýňový chleba

4) Teď je na řadě překládání chleba. Jak sis vytvořila čtverec, tak boční strany přehni do středu těsta a po přeložení znovu těsto roztáni do čtverce. Tento postup udělej ještě 2x. Video návod na překládání chleba máš zde. Teď si připrav pečicí formu, kterou si vymaž olejem, vysyp moukou a chlebové těsto přesuň do formy. Teď budeme znovu kynout (né ty, chleba :-). Těsto přikryj utěrkou a nech kynout v pokojové teplotě něco přes hodinku (dokud těsto jednou tolik nenakyne).


5) Máš dokynuto? Paráda :-). Troubu si předehřej na 210-220 stupňů a vykynutý dýňový chléb dej péci na 50 minut. Jak zjistíš, že máš chlebík hotový? Ťuk, ťuk, kdo tam? Ano, na chleba si poklepej a pokud uslyšíš dutý zvuk, tak máš dýňový chléb hotový.


Upečený chlebík vyndej na mřížku vystydnout, ať se ti zespodu nezapaří. Mřížku nemáš? Tak to udělej jako já :-). Vezmu dvě vařečky a chleba položím na vařečky, aby byl ve vzduchu a nezapařil se.




💣 Na co si u dýňového chleba dávat pozor?

  1. Překládání chleba nepodceňuj a poctivě překládej.

  2. Je možné, že se ti chlebové těsto bude hodně lepit. Vůbec se toho neboj a přidej si hodně mouky, ať se ti dobře překládá.

  3. Prvotní kynutí neuspěchej, ani nepřetáhni a dodrž cca 13-15 hodin, jinak se ti dýňový chléb srazí a budeš velmi smutná.




Po receptu na zdravý dýňový chléb ženy čtou:




 

Chceš také zažít fitness proměnu?


Nabízím ti kompletní péči v podobě velmi oblíbeného fitness členství pro ŽENY. Tvá akční S L E V A 400 Kč platí poslední dny!



Tvoje fitness Danča :-)



 



Chceš moje zdravé recepty v papírové podobě? Moje fitness kuchařka je znovu skladem a je možné ji zakoupit za akční cenu.


Slevová akce platí poslední dny! Moje kuchařka bývá velmi často vyprodána, tak si prosím pospěš, protože další dotisk bude za 3 měsíce! Zdravá fitness kuchařka v akci ZDE >


Tvoje fitness Danča :-)




18 703 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page