top of page

Zdravá pomazánka z pečených paprik

Pomazánky jsou dobrou a rychlou volbou pro chutnou zdravou snídani či svačinku.

Zdravá pomazánka z pečených paprik
Zdravá pomazánka z pečených paprik

Po přečtení složení jakékoliv pomazánky ze supermarketu bys kolikrát nevěřila svým očím, ale s mou pomazánkou se jedná i o ZDRAVOU volbu.


Pomazánka z paprik je bez chemie, bez éček, bez gum a zahušťovadel – a vida, jde to!





DÁREK: 5 chyb při 😵🤮 hubnutí, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ. Video si zdarma vyzvedni ZDE >


Co tě čeká při přípravě paprikové pomazánky?

Celý proces ti zabere něco málo přes půl hodinky. Na konci však budeš mít dostatek zdravé pomazánky třeba na snídani pro celou rodinu.



Výživové hodnoty pomazánky z pečených paprik (4 porce)

  • Energie: 2 765 kJ

  • Bílkoviny: 23 g

  • Sacharidy: 41 g

  • Tuky: 51 g

  • Vláknina: 7 g



Co budeš na přípravu zdravé pomazánky z pečených paprik potřebovat?

  • Červené papriky - 4 větší kousky

  • 250 g lučiny (Můžeš zkusit i domácí recept na domácí lučinu)

  • 4 stroužky česneku

  • Špetku mořské soli

  • 4 lžíce olivového oleje

  • Čerstvý pepř



Jak správně ukuchtit zdravou paprikovou pomazánku

Jak název napovídá, papriky musíš upéct. Nejen že pečení paprice dodá intenzivnější a specifickou chuť, ale hlavně ti umožní zbavit se paprikové slupky, což je pro další postup klíčové.


1) Troubu si rozehřej na maximální teplotu a ideálně zapni funkci grilu. Papriky dej do trouby na plech a čekej, dokud se slupka „nezkrabatí“ a skoro nezčerná po celém svém objemu. Stroužky česneku přihoď do trouby s paprikami.


2) Důležité je, aby byly papriky hezky „ohořelé“ celé, pak je totiž můžeš úplně snadno zbavit slupky. Hned jak to půjde, ještě když jsou papriky teplé (nikoliv horké), tak je můžeš napůlit, odkrojit stopky, vykrojit jadřince a sloupnout slupku. Když jsou papriky moc horké, dělám to i pod proudem studené vody.


3) Připravené papriky už jen stačí hodit spolu s ostatním, tedy lučinou, oloupaným česnekem, olivovým olejem, solí i pepřem do mixéru a můžeš se těšit na opravdu lahodnou pomazánku. Ta chuť je unikátní a prostě geniální.


TIP na konzumaci paprikové pomazánky: Zkus pomazánku z pečených paprik nabídnout návštěvě a uvidíš, že se budou olizovat až za ušima. Pomazánku můžeš mazat klasicky na pečivo, ale vyzkoušet můžeš salátovou okurku nebo plátky rajčat či mrkve.



Kdy si můžeš moji zdravou paprikovou pomazánku dopřát?

Ono ani tolik nejde o pomazánku, ale o to, na co si pomazánku z pečených paprik namažeš. Pokud zvolíš pečivo, tak si pomazánku naplánuj ke zdravé snídani, svačině nebo někde kolem oběda.


Jsi aktivní žena a často se hýbeš? Tak to máš výhodu a paprikovou pomazánku s pečivem si bez obav dej i k večeři. Když si k tomu uděláš misku zeleniny, tak si vykouzlíš parádní a zdravou véču.


Jakmile zvolíš mazání paprikové pomazánky na zeleninu (bez pečiva), tak denní dobu ani množství nemusíš řešit a dopřávej si tuto kombinaci bez omezení.


PS: základní, ale velmi důležité informace k hubnutí a stravě vysvětluji v mojí knize: Danča Hájková NEcichybovat zde.



Po receptu na pomazánku z pečených paprik ženy čtou



🛍️ Ženy dnes nejvíce kupují


11 308 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page