top of page

Výzva! MOBILNÍ detoxikace

Pojď se mnou společně do 📱 mobilně detoxikační ⚠️ výzvy. Máš vůbec představu, kolik času věnuješ svému chytrému miláčkovi? Teď myslím tvůj chytrý telefon, né tvoji drahou 😍 polovičku :-).


Kolik času strávíš rolováním Facebook nebo Instagram zdi? Existují aplikace, které ti tento čas měří, ale výsledné číslo si radši nezjišťuj :-D. Rovnou tě radši vyzývám do mobilního detoxu.



🥥🥑 🍎 Oblíbené zdravé snídaně si zdarma vyzvedni ZDE > 🌞


Jaká jsou pravidla MOBILNÍHO detoxu? Máš více možností…

Jedno pravidlo ale platí pro všechny níže uvedené možnosti a to je, že zkusíš detox zařadit 1x v týdnu na celý den. Aneb, jeden den v týdnu budeš mobilně detoxikovat. Jde nám hlavně o mobilní magnety stylu: Facebook, Instagram, Twitter, Hry, atd…



Pravidla mobilního detoxu (platí jeden den v týdnu):

  1. Chytrý telefon vyměníš za tlačítkový pravěk.

  2. Nebo odinstaluješ aplikace, které tě odtrhávají od reality.

  3. Vypneš upozornění (notifikace), krom volání s SMS zpráv.

  4. Nebo telefon na jeden den odložíš úplně.


Jdeš do toho se mnou? Kterou možnost si vybereš a aplikuješ ji jednou týdně?



V čem ti mobilní detox pomůže?

  1. Lépe se budeš soustředit na důležitou práci, kterou zvládneš lépe a rychleji.

  2. Napadne tě více nápadů.

  3. Budeš lépe spát i se lépe probouzet.

  4. Budeš žít TADY a TEĎ, sama se sebou i ostatními.

  5. Důkladně poznáš místa, která navštívíš.

  6. Podpoříš svoji kreativitu (kresli si, vystřihuj, tvoř! Místo šmrdlání displeje).

  7. Uděláš mnohem více kroků, což podpoří tvé hubnutí i zdraví.



Zkus zavést i trvalý detox:

  • A) Uprav si domovskou stránku, ze které odstraníš hlavní žrouty času a odsuneš je na stránku další. Ihned po odemknutí telefonu tak eliminuješ otevření sociální aplikace.

  • B) Zkus z mobilu odstranit většinu sociálních sítí a přistupuj k nim jen přes PC.

  • C) Když něco chceš, tak dotyčnému nepiš, ale zavolej mu nebo se sním setkej osobně.

  • D) DŮLEŽITÉ! Do ložnice choď bez mobilu!!! Přečti si knihu a kup si klasický budík. Jo a před usnutím obejmi svoji drahou polovičku a dej mu pusu :-).

  • E) WC a koupelna… Zkus se prostě věnovat poměrně důležitým činnostem bez mobilu!

  • F) Nech ho doma! Jdeš ven? Tak to prosím zkus bez mobilu nebo si aktivuj letecký režim.

  • G) Ztratit se není na škodu. Jdeš objevovat nové míso? Zkus si trasu nastudovat dopředu. Cestu si tak lépe zapamatuješ a pokud se ztratíš, tak se někoho zeptáš nebo se prostě toulej (pokud máš čas). Díky tomu se budeš mnohem více rozhlížet a vnímat okolí.

  • H) Nauč se být sama se sebou! Při čekání (fronta, lékař, zastávka, úřad, oběd, atd…) přemýšlej a dívej se kolem sebe. Myšlenky a nápady, které ti přijdou v tu chvíli mají velký význam, i když si to možná nemyslíš :-).

  • I) Máš důležitý úkol? Dej si telefon co nejdál od těla nebo si zapni letecký režim a soustřeď se jen na práci. Možná to pro tebe bude překvapení, že práce, která ti vždy trvala dvě hodiny, je hotová za hodinu a půl :-).



Tvoje jedinečná příležitost: Chceš zhubnout 8-12-28 Kg? A to napořád jako moje ŽENY v mém členství?🎁 Přidej se zde >. (tvá sleva 400 Kč ještě platí)


Detoxikační závěr:

Až nastane ten jeden den v týdnu nebo si dokonce detox naordinuješ dlouhodobě… Zkus se v některých situacích podívat kolem sebe a zhodnoť, jestli je lepší brejlit do mobilu nebo vnímat okolí kolem sebe (vůně i zápach :-), osoby, stavby, vítr, zvuky, chlad, teplo, jak stojíš, jak dýcháš, na co myslíš, atd….). Ano, tohle vše bys měla vnímat!


Právě toto tě naučí být tady a teď. Být tady a teď je v dnešní době veliký luxus, který by měl být samozřejmostí. SDÍLEJ prosím mobilní výzvu a zkus aspoň jednou týdně detoxikovat. Budeš mrkat, jak může být den zajimavý a zábavný a to i bez chytrého telefonu.



ŽENY 💃 u mě DNES NEjčastěji kupují ❤️ :


Po detoxikačním článku ŽENY čtou:

#️⃣️ Příbuzná témata k mobilnímu detoxu: #detox #detoxikace #zdraví #hubnutí



Za sdílení detoxikačního článku budu moc ❤️ ráda. Klikni na jedno ze sociálních tlačítek a sdílej článek pro své přátele. Svoje dotazy ohledně zdravého cvičení, zdravého hubnutí nebo fitness motivace mi posílej na můj osobní email: Danca@nechcichybovat.cz Ahoj Danča :-).




2 576 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page