top of page

Jak zhubnout břicho


Jak zhubnout břicho ti poradím v dnešním článku.
Pokud nemáš nízkou hladinu tuků v těle, zůstanou tvrdě získané svaly skryté pod vrstvou tuků a vyrýsované břicho se neukáže! Jak tedy zhubnout břicho ?


Cviky na břicho jsou super. Pokud ale chceš "pekáč buchet", musíš zamakat celkově.
Cílené, "izolované" cviky jsou k ničemu...

Ve spalování kalorií a tuků je velmi důležité aerobní cvičení. Abys spaloval/a tuky, musíš odbourat více kalorií, než kolik zbaštíš. Tvoje tělo pak bude nuceno sáhnout do energetických rezerv ve formě tuků a vyrýsované bříško se ukáže.

Druh aerobní cvičení není až tak důležitý, ačkoliv steppery, eliptické trenažéry běžící pásy jsou obvykle efektivnější než stacionární kolo. K aerobnímu tréninku můžeš přistupovat dvěma způsoby - buď můžeš udržovat stabilní tempo, nebo vyzkoušet intervalový trénink, tak i onak časem vyrýsovaného bříška dosáhneš :-)

Stabilní tempo zahrnuje zahřívací fázi, poté se obvykle připojíš k monitoru tepové frekvence, na kterém můžeš dobře sledovat, zda se nacházíš v zóně spalování tuků.

"Dieta a aerobní cvičení = zhubnuté břicho"

Pokud chceš zhubnout břicho, musíš pálit tuk!

Podle nedávnému výzkumu víme, že ke spalování tuků dochází u mužů zhruba při 70% maximální tepové frekvence, u žen je to 80% z maximální tepové frekvence.

Maximální tepovou frekvenci spočítáš, když od čísla 220 odečtěš svůj věk.

Tím pádem bude 25letý muž spalovat tuky nejlépe při 136,5 tepech za minutu. Výjimku tvoří zahřívací a závěrečná fáze. To není pro trénovaného člověka žádné náročné tempo. Další typ aerobního tréninku, tvz. intervalový, je intenzivnější.

Po zahřívací fázi střídáš sprinty trvající obvykle jednu až dvě minuty s klidnější aktivitou stejné délky.

Jak zhubnout břicho a Intervalový trénink:

Intervalový trénink je náročnější, umožní ti za stejnou dobu spálit více kalorií.

Například za 30 minut stabilního tempa na eliptickém trenažeru nespálíš více než 400 kalorií. Za stejnou dobu intervalového tréninku můžeš spálit 700 kalorií. A to už je huste masakr :-)

Pokud musíš řešit čas, pak pro tebe bude vhodnější trénink intervalový.

Jedno upozornění: pokud bys příliš často věnoval/a intervalovém tréninku trvajícím déle než 40 minut, hrozilo by ti odbourávání svalové hmoty! Svalová hmota je moc důležitá a při hubnutí ti je velkým pomocníkem :-).

Jak by měl tedy aerobní trénink vypadat? To záleží především na tvém zdravotním stavu, na tvoji kondici a na tom kolik chceš shodit kilogramú.

Jestliže je tvojím cílem zviditelnění břišních svalů, bude optimální tři tréninky týdně po dobu 30 minut, k tomu samozřejmě striktní dieta! :-)

V případě, že máš "pivní mozol a dvě brady", bude lepší zařadit 4-5 tréninků týdně o délce 45-60 minut a budeš potřebovat 3-4 měsíce na to, abys to všechno schodil/a.

Nemám rád/a pohyb, ale chci zhubnout břicho!

Ti z vás, kteří nemáte rádi aerobní aktivity, byste měli pozornost věnovat především dietní stravě!

Pak totiž nebudeš muset trávit tolik času aerobní treninkem. Nedietní jídlo si můžeš dopřát pouze jednou týdně. Čím méně nadbytečných kalorií zkonzumuješ, tím méně jich budeš muset spalovat pomocí aerobního cvičení :-).

Přeji ti krásný a pohodový den. Ahojky Danča :-)

Moji knihu (Fitness bestseller 2014) NAJDEŠ -DNES ZDE-


jak zhubnout břicho

15 666 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page