top of page

Zdravé hubnutí, jak zhubnout rychle, napořád a proč to lidem nejde?

Jak má vlastně vypadat zdravé hubnutí?

Na to se zase výjimečně ptám svých klientů já. Tedy ne, jak by to mělo vypadat, ale jak si pojem zdravé hubnutí oni vlastně představují. A jak si třeba představuješ právě Ty?

Jak zhubnout
Jak zhubnout

Určitě se Ti v hlavě honí slovní spojení jako vyvážená strava, zdravý jídelníček, zdravé recepty, přiměřený pohyb, žádný stres a dostatečný odpočinek jak pro tělo, tak duši.


Mám pravdu? :-)

Určitě ano! A co Ti na to řeknu já? Že je to opravdu přesně takhle jednoduché. Anebo není?

Každý už všechna tato slovní spojení někdy slyšel, ale málokdo si s nimi ví rady.

Tak já Ti s tím trošku zkusím pomoct :-).




Co se v článku o zdravém hubnutí dozvíš?
  1. „Tajná“ vyvážená strava ke zdravému hubnutí.

  2. Kolik a co mám baštit, abych zdravě hubla?

  3. Jak se nastavit jídelníček pro zdravé hubnutí?

  4. Zdravě hubnout znamená i „nezdravě“ mlsat!

  5. Cvičení ke zdravému hubnutí patří!

  6. Jednoduchá a základní oběť zdravému hubnutí.

  7. Se stresem zdravě hubnout nelze!



1) „Tajná“ vyvážená strava ke zdravému hubnutí:

Bod číslo 1 ke zdravému hubnutí je „Vyvážená strava“.


Co to ale je? Co to znamená – vyvážená? Každý den by člověk mě přijmout nějaké určité množství potravy. A tato potrava by měla být složena takovým způsobem, aby měla dostatek všech látek, které Tvoje tělo potřebuje.


Abys zdravě hubla, tak každý den musíš tělu dodat bílkoviny, pokud možno složené sacharidy z co nejzdravějších potravin (žádný Bebe brumík, Nutella nebo rohlík s kusem vysočiny).


Tělu nesmí chybět ani zdravé tuky, na které se velice často zapomíná.


Zdravé tuky najdeš v semínkách všeho druhu (konopná, lněná, slunečnicová atd…) a ořeších nebo třeba v panenském bio olivovém oleji a farmářském másle.


No a v neposlední řadě nesmíš zapomenout na vitamíny a minerály, které najdeš nejen v ovoci a zelenině, ale třeba i ve výše zmíněných semínkách a dalších mlskách.


Moje sestavené jídelníčky přímo pro ženy najdeš v oblíbeném fitness členství zde nebo můžeš vyzkoušet české jídelníčky na hubnutí zde. Získáš tak jistotu, že je tvůj jídelníček zdravý a vyvážený.




2) Kolik a co mám baštit, abych zdravě hubla?

A teď přichází nejdůležitější a nejzapeklitější otázka. Kolik čeho mám tělu dát, aby bylo zdravé hubnutí podpořeno vyváženou stravou?


To je pro každého výživového poradce a trenéra taková podpásovka. Protože neexistuje žádný všeobecný návod pro všechny lidi na světě. Každé tělo je jiné, každý potřebuje k životu jiné poměry látek. Někdo je masožravec, jiný zase bílkoviny ve velkém množství nesnese.


Je strašně důležité i to, jak vypadá Tvůj denní režim. Jak často se mění, kolikrát týdně sportuješ, jak dlouho spíš ten daný den, jak moc ses v práci či škole vystresovala.


Zdravé hubnutí znamená pro každého úplně něco jiného! Jedno je ale společné úplně všem. Jíst se musí!!!


Nikdy nezhubneš trvale žádnými dietami ani hladověním. To by se opravdu o zdravé hubnutí nejednalo! Nezdravá dieta bude mít vždy jen krátkodobý efekt.


Přestože doporučuji svým klientům a fanouškům třeba mé Sacharidové vlny, což dieta je, tak to dělám jen z toho důvodu, aby si každý konečně začal uvědomovat, co jaká potravina obsahuje a začal vnímat, jak se cítí, když má tolik nebo tolik bílkovin.


Jídelníček se ale do budoucna musí změnit trvale a tak, aby Ti vyhovoval a netrápil Tě. Pak se opravdu jedná o zdravé hubnutí i zdravý životní styl!


3) Jak se nastavit jídelníček pro zdravé hubnutí?

A jak si máš zdravý jídelníček správně nastavit, aby hubnutí bylo co nejzdravější, je otázkou pokusů a omylů.

Zkoušej, zkoušej a zkoušej. Můžeš k tomu samozřejmě využít různé pomůcky, jako třeba grafy v aplikaci kalorické tabulky, jídelníčky na hubnutí zde nebo moje osobní jídelníčky ale nikdy to, co je tam psáno, nemusí vyhovovat všem. Ber to vždy jen jako inspiraci a přizpůsob to tomu, jak se cítíš!!!!!!!!!


Pracovat s jídelníčky tě naučím v mé knize NEchci chybovat zde >


Jestli chceš zdravě zhubnout, začni se zajímat o složení potravin a vnímej, jak se cítíš. Jestli Ti je po nějakém jídle špatně nebo těžko, tak to pro Tebe prostě není vhodné.


To, že tvé kamarádce jedno jídlo dělá dobře a tvrdí ti, že po něm hubne, nutně neznamená, že je to to pravé i pro tebe!


Zdravé hubnutí je o hledání své vlastní cesty, né o kopírování cestiček ostatních lidí! Inspiraci můžeš načerpat v mé fit kaňko-vzdorné kuchařce ZDE >.


Dnes na moje kuchařky platí sleva 200 Kč.


TOHLE je asi nejdůležitější: Zdravé hubnutí nastane, pokud se naučíš vnímat své tělo!

Hubnutí nepůjde nikdy dobře ani zdravě, pokud do sebe nepřestaneš ládovat komerční potraviny plné cukrů a chemie, viz různé sladkosti typu tatranka nebo třeba rádoby zdravé jogurtíky, lipánky atd.


Jak říkám! Čti etikety a selským rozumem uvažuj, jedině tak dosáhneš zdravého hubnutí.

Pamatuji si!!!!! Nejzdravější potraviny jsou ty, které jsou složeny z nejméně "přísad".




4) Zdravě hubnout znamená i „nezdravě“ mlsat!

Neříkám, že já si občas nějakou tu mlsku nedám, ale rozhodně je to v den, kdy opravdu makám od rána do večera. Pracuju, chodím a ještě mám třeba hodinový trénink. Jak cvičím, se můžeš podívat ZDE >


Ve dnech, kdy se doma válím a regeneruji, si opravdu dortíček nedopřeji. No a toto téma právě navazuje na další krok v Tvém zdravém hubnutí.




5) Cvičení ke zdravému hubnutí patří!

Pohyb musí být přiměřený k jídelníčku a ke Tvému dennímu režimu. Pokud máš sedavé zaměstnání, je to pro Tebe o dost složitější, protože jít si po několika hodinách v práci ještě zacvičit, je opravdu těžké.


Mno, ale pokud chceš mít štíhlou linii, být ve zdravé kondici a zdravě hubnout, tak prostě musíš. Takhle prostě zdravé hubnutí vypadá!


Pokud potřebuješ řád, dohled, motivaci, prostě návod - co který den máš cvičit i jíst, tak mrkni na moje oblíbení fitness členství pro ženy >


Pokud cvičení odkládáš kvůli bolesti, tak vyzkoušej oblíbené cvičení na míči.

Já jsem se díky velkému míči zbavila bolesti zad a krční páteře.

Nejhorší je takový ten klasický model dnešních kancelářských či manažerských pozic, kdy celý den jsi v jednom kole, oběd narychlo zhltneš někde v kantýně, svačiny neznáš a pak večer doma vyluxuješ ledničku a nejvíc Tě trápí chutě na sladké. No není divu, že kyneš a zdravému hubnutí se vzdaluješ.


Pokud se vidíš v tomto příkladu, tak první krok u Tebe bude srovnat si vše v hlavě. Už jen když si vezmeš, že pro svou zdravou kondici bys měla denně ujít minimálně 8 000 kroků, na což přes den třeba nemáš vůbec čas, tak o to víc se zahryzni do zdravého jídelníčku.


Chceš mít jistotu ve svém hubnutí? Staň se moji členkou a já ti se vším pomohu. Začneme jídelníčkem, motivací, cvičením, atd... Vše o členství si přečti zde >.




6) Jednoduchá a základní oběť zdravému hubnutí:

Chci zdravě hubnout, tak tomu musím něco obětovat. Třeba přípravu svačin nebo brzké ranní vstávání, abych si šla před prací zaběhat. A když musím ráno brzy vstávat, tak si jdu taky třeba o dost dřív lehnout a nebudu čučet na Ordinaci, abych ráno byla fit.


Nastavit si zdravé hubnutí není vůbec těžké samo o sobě, nejtěžší na tom je, uspořádat si to v hlavě a postupně si začít plnit své drobné úkoly.


Někomu vyhovuje radikální změna, pro někoho je zase lepší jít menšími krůčky.



Takže nemusíš změnit vše ze dne na den. Jeden týden se soustřeď třeba na zdravé svačiny, další týden si nakup ořechy a semínka, postupně přidej více spánku atd.


Vše v klidu a bez nervíků, ju?! :-) Těmito krůčky se pomalu, ale jistě dostaneš ke zdravému hubnutí. Oblíbenou motivaci najdeš v mém fitness členství zde >.




7) Se stresem zdravě hubnout nelze!

Stres je totiž kapitolou sama pro sebe, a když se hodně nervuješ třeba v práci nebo ve škole, tak se nejdřív musíš poprat s nervíky a zdravé hubnutí přijde na řadu až potom, co se dostaneš do klidu. Jinak budeš v začarovaném nezdravém kruhu.


Na toto téma navazuje tento článek: Jak ze zdravého hubnutí NEudělat vlastní pohřeb - čti zde. Hlava je vždy na prvním místě a pamatuj, že méně je někdy více!


Občas, kdy se rozhodneš pro radikální změnu, začneš dle Tvého názoru zdravě jíst, každý den si dáš tak do těla, že se plazíš z tělocvičny… no a po dvou měsících vlezeš na váhu a zjistíš, že nic. Vytoužené zdravé hubnutí je ta tam. Jak je to možné???


Problém je určitě v Tvé hlavě. Možná to vše neděláš až s takovou radostí, jak bys měla, možná máš dokonce nervy z toho, když do sebe cpeš ten nechutnej tvaroh nebo špenátové listy… A že by Tě ten trénink vlastně vůbec nebavil, ale holky říkaly, že na zdravé hubnutí je to to nejlepší.


Už víš, co Ti tím chci říct?

Nebyly by lepší pomalejší krůčky, ale bez stresu? Vždycky vše, co děláš a baštíš, musí být nenucené a musíš to doopravdy chtít jen pro sebe, pro svou radost a dobrý pocit!


A jak si to vše máš najít a zjistit? Jak máš docílit toho, aby Tě to bavilo a jídlo chutnalo a přitom bylo vyvážené a zdravé? To už je jen a jen na Tobě. Zkoušej, hledej a hlavně nepřestávej, jenom tak se na 100 % dopracuješ ke zdravému hubnutí.


Jsem tvoje podpora a ráda ti se zdravým hubnutím pomohu!

Klidně mi napiš na můj osobní email: Danca@nechcichybovat.cz



Ženy po přečtení tohoto článku u mě nejčastěji kupují:








25 110 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page