top of page

Reklama v televizi, díky které tloustne celá rodina


Úplně mi vstávají vlasy na hlavě v situaci, když mi bez varování a v tom nejlepším do nějakého napínavého filmu vtrhne reklama! Než stačím hrábnout po ovládači, tak se bohužel k mým očím a uším stihne dovalit část nějaké úžasné reklamní „masáže“ mozku.


Reklama v televizi, díky které tloustne celá rodina, zabírá možná největší čas z celého, nekonečného bloku!

Co se dočteš v článečku: „O REKLAMĚ V TELEVIZI, DÍKY KTERÉ TLOUSTNE CELÁ RODINA:“

  • Když to dávají v televizi, tak přeci nemohou lhát

  • Divíš se, že netloustneš jen ty?

  • Jak to, že se necháš ovlivnit?

Když to dávají v televizi, tak přeci nemohou lhát:

Tak o tomhle jsem byla dlouho přesvědčená i já. Nemohla jsem pochopit, že by bylo možné, aby někdo povolil vysílání reklam, kde evidentně jde o veliký byznys a vůbec ne o naše zdraví.


Ano, je to možné. Ba co víc – nejen, že zamlčují pravé složení, ale ještě navíc nás podbízivým způsobem nabádají ke kupování absolutně „zdravých“ jogurtů, sladkostí a naprosto „light“ potravin, díky kterým tloustne celá rodina!


Proto tě chci varovat před triky reklamních společností, které se neštítí ničeho a pro prachy ti odvysílají vše, za co jim výrobci zaplatí.




Divíš se, že netloustneš jen ty?

To, že se ti zdá (vlastně nezdá), že už se ztěžka soukáš do kalhot nejen ty, ale že už po pár schodech funí i tvůj manžel a dcerka se nějak nespokojeně nakrucuje před zrcadlem, je výsledek reklam v televizi, díky kterým tloustne celá rodina!


Kroutíš hlavou a každému říkáš, že už nevíš, čím to je – vždyť přeci nakupuješ jen samé „zdravé“ věci?


Reklamy jsou cíleně mířené na to, aby tě zaujaly a tys jim podlehla. Vystupují v nich šťastné rodinky, které celé rozesmáté grilují ty nejúžasnější masíčkové polotovary. Vždyť takové ty úžasné klobásky namleté z čehosi, plného nejen chemie, ale i látek, které tvému hubnutí opravdu nepomohou, jen bezpracně koupíš v supermarketu a hodíš na oheň. Kdyby sis přečetla složení, tak tě popadnou mdloby, ale ty to číst nepotřebuješ – v reklamě celá rodinka přeci šťastně hoduje!


Takové cereální sušenky k snídani – zázrak, ony ti dají výživu na celý den! Budeš mít sílu a energii, tluče ti další z reklam do hlavy. Taková sušenka ti opravdu dodá energii, ale díky čemu? No přeci díky kvantu cukru!


Další útok na to, když tě honí mlsná, jsou reklamy na naprosto „zdravé“ gumové vitamínové bombónky. Tady se ti možná navíc vybaví stará děděná úvaha o tom, že želatina je dobrá na klouby. To sice ano, ale ne v téhle podobě! Reklamy, díky kterým tloustne celá rodina, ti kouzelným způsobem nabídne tyhle nevinné bombónky s 0% tuku.


No jasně, tuk žádný, ale o cukru říkají něco také? Neslyšela jsem. Přitom cukr v nich tvoří dokonce až 70% složení!



Také si myslíš, že posílíš svou snahu o hubnutí naprosto „zdravou“ snídaní?

Nasypeš sobě, dětičkám a dokonce i manželovi do mléka přesně podle reklamy ty úúúžasné lupínky, nebo radši ty namíchané směsi s oříšky a rozinkami a…a…a tunou cukru! Po takovéto náloži se príma tloustne, ale to ty třeba nevíš, protože si nepřečteš etiketu, kde bys tu hrůzu zjistila. Proč se s tím číst, když v reklamě je celá rodinka tak krásně štíhlá a tolik jim tyhle musli snídaňky chutnají!


Až si někdy prohlídneš zadní stranu obalu tak zjistíš, že 100x lepší a zdravější je kaše z obyčejných vloček do které si přidáš ovoce, nebo si tyto vločky můžeš smíchat s bílým jogurtem a ochutit medem :-).


A jak skvěle ti udrží střevní mikroflóru jedině lactobacillv jogurtu, co v reklamě tak krásně projede tvými střívky? Jak je zdravý a pomůže ti s tvou štíhlou linií? Ta paní v reklamě má tak krásně placaté bříško, takže tenhle skvělý jogurt, nebo jogurtový nápoj ráda piješ několikrát za den (pro jistotu)?


Tak se něčeho přidrž, ať to s tebou nesekne – v jednom takovém malém kelímku najdeš i 3 kostky cukru!!!


Poradím ti: Sáhni po starém osvědčeném kefíru, který obsahuje daleko vyšší množství zdravého druhu bakterie, která se podílí na mléčném kvašení :-).



A které výrobky z televizních reklam, díky kterým tloustne opravdu celá rodina, jsou z mého pohledu nejvíce odsouzeníhodné? Jsou to „dobroty“ pro děti!


Takové mléčné řezy, do kterých je v úchvatné reklamě vléváno to nejlepší mléko na světě. Podle tvůrců reklamního tahu je ti podsunuto, že vlastně tvé dítě nemůže bez této zdravé oplatky existovat! A tvoje dítko po zkouknutí krásného divadélka opravdu bude oplatku vyžadovat.


Přečti si zítra v obchodě, kolik cukříku dokáže výrobce do svého produktu nacpat!

Jak to, že se necháš ovlivnit?

Tvůrci reklam jsou placení za co nejúčinnější taktiku, jak na tebe. Čím krásnější a barevnější obal je na výrobku použit, tím více se ti dostane do podvědomí.


Také pěkná písnička firmám prodávajících přeslazené cukrovinky a nápoje, dobře pomáhá. Takže reklamu registruješ nejen okem, ale i tvé uši jsou polapeny! Časem zjistíš, že si melodii i pozpěvuješ!


Herecké výkony lidí, kteří dokážou bezvadně ztvárnit šťastnou rodinku, podvědomě hladí tvou duši a vybízí tě k tomu, že jedině díky jejich ovocnému džusu s pravým ovocem, můžeš svou rodinu udělat spokojenou.



Dočetla ses až sem, na konec článečku „Reklama v televizi, díky které tloustne celá rodina.“

Chtěla jsem ti v něm pomoci otevřít oči. Nenech se sebou takhle vláčet! Ve většině případů jde o výrobky, které jsou nejen přeslazené – čímž ohrožují tvou linii, ale i zbytečně předražené.


Navíc se mnohdy testy zjistí, že ani neobsahují to, co by měly!


Čti si etikety, kde jsou uváděny údaje o složení. Často je to sice na brýle, či velkou lupu, neboť se zřejmě někteří výrobci snaží o nepřečtení „minipísmen,“ ale aspoň uchráníš sebe i rodinu před drastickými náložemi cukrů!

Po přeslazené reklamě ženy čtou:



Reklama a tloustnutí i hubnutí
Reklama a tloustnutí i hubnutí

519 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page