top of page

Vláčný a zdravý makovec bez mouky a cukru

Už jsem ti říkala, že krapítek ujíždím na zdravých makových dobrůtkách? No a můj makovec je jedním z top fitness favoritů. Proč zrovna tento fit recept? Tento makovec je totiž vylepšený jablky a tvarohem, takže je hezky vláčný a není vůbec suchý.

Zdravý fit makovec bez mouky a cukru
Zdravý fit makovec bez mouky a cukru

Další super výhoda mého zdravého makovce je, že vhodný pro diabetiky i celiaky. Navíc, pokud se rozhodneš použít proteinový prášek, zvýšíš množství bílkovin, takže se ze sladkého dezertu stane fitness pomocník při hubnutí.


Proteinový prášek nemáš? Tak to si můžeš koupit můj oblíbený ♥️. Používám tento proteinový vanilkový prášek a dokonce si můžeš koupit jeden pytlíček na zkoušku (proteinový vanilkový prášek na ochutnání zde). Nebo místo proteinu použij 4 polévkové lžíce vlašských ořechů.



👙 Zažij hubnutí ❌BEZ diety i náročného cvičení. Přidej se k nám do Danča členství zde.


Co tě čeká s receptem na zdravý makovec bez mouky?

Celý recept ti zabere 9 minut přípravy a asi 45 minut pečení. Z uvedených surovin si vykouzlíš jeden plech makovce (20 na 25 cm) a z kapsy ti uteče asi 98 Kč.



Výživové hodnoty celého zdravého makovce:

  • Energie: 1 898 kcal

  • Bílkoviny: 137 g

  • Sacharidy: 132 g

  • Tuky: 118 g

  • Vláknina: 52 g



Na zdravý fit makovec si prosím sežeň:

  • 1 balení mletého máku (200 g)

  • 1 vaničku polotučného nebo tučného tvarohu (250 g). Odtučněný nepoužívej a vysvětlení si přečti zde: Proč je nízkotučné špatné.

  • 4 celá vejce

  • Kypřící prášek (já používám tento: BIO bezlepkový bez fosfátů), ale můžeš použít klasiku

  • 4 jablka (větší jablka, která budeš strouhat)

  • 60 g proteinového prášku/dvě odměrky - příchuť ideálně vanilka, ale já používám vanilka + med nebo místo proteinu použij 4 - 5 polévkových lžic mletých vlašských ořechů (proteinový prášek kup zde)

  • Půlku lžičky mleté skořice

  • Polévkovou lžíci medu

  • Kůru z citronu


Recept na zdravý makovec
Recept na zdravý makovec

Na polevu zdravého makovce:




S mým zdravým makovcem si poradíš levou zadní:

1) Najdi si svoji oblíbenou mísu, ve které celý makovec "spácháš". V této míse smíchej: tvaroh, mák, nastrouhaná čtyři jablka, 4 žloutky (bílky si ponech na sníh), protein nebo 4-5 lžic mletých ořechů, nastrouhanou kůru z citronu, med, skořici a kypřící prášek.


2) Ze čtyř vaječných bílků vyšlehej sníh. Tip na šlehání sněhu: ideálně použij čerstvá vejce, pokud nemáš vejce čerstvá, tak použij na každé vejce jednu lžičku studené vody. Vejce je dobré hodinu předem vyndat z lednice aby měli pokojovou teplotu. K bílkům je dobré přidat špetku soli. Bílky nesmí obsahovat ani kousek žloutku a všechny nástroje musíš mít čisté (bez mastnoty) a ideálně chladné.

Makovec bez mouky a cukru zdravě
Makovec bez mouky a cukru zdravě

3) Ušlehaný sníh opatrně vmíchej do makového těsta. Takto připravené těsto na makovec nalij na plech vyložený pečícím papírem a peč v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 45 až 50 minut. Makovec po cca 45 minutách zkontroluj špejlí a když tak nech dopéci.


4) Upečený makovec vyndej z trouby a dej na mřížku vychladnout. Po vychladnutí si připrav čokoládovou nebo tvarohovou polevu.


5 - poleva na makovec) Pokud použiješ čokoládu, tak si připrav vodní lázeň (do většího hrnce nalij na dno vodu a do tohoto hrnce vlož menší hrnec s čokoládou a zahřívej). Pokud použiješ tvaroh, tak smíchej 200 g tvarohu a dvě lžíce rozpuštěného medu. Pak už jen tebou vybranou variantou potírej vychladlý makovec a dej do lednice ztuhnout.


6) Tvůj zdravý makovec je hotov :-). Já si makovec nejčastěji dopřávám k snídani s černým čajem. A co ty? Kdy a s čím si můj fitness makovec dopřeješ?



DNES rozdávám ⭐ osvědčené rady na 🔥 hubnutí zadečku! Video i rady si ZDARMA vyzvedni ZDE >>>



Po receptu na zdravý makovec bez mouky a cukru ženy čtou:



Kdy si můžeš fit zdravý makovec dopřát?

Opravdu se jedná o velmi zdravý makovec, takže si jej můžeš dopřát v jakoukoli denní dobu. Jen pozor na množství! Ke snídani a dopoledne si klidně dopřej a makovce zbašti dle libosti. V pozdějších hodinách se ale omez na jeden kousek, aspoň ti makovec vydrží déle :-).


Pokud na makovec nepoužiješ žádnou polevu, tak se výborně hodí na cesty a výlety. Dopřej si tedy příjemný piknik a vezmi svého pana makovce s termoskou kávy někam do přírody :-).



Moje členka Maruška


Zažij hubnutí ❌ BEZ diety i náročného cvičení. Moje členka Maruška to dokázala a ty můžeš také.



Platba je na zkoušku s garancí vrácení platby. Můžeš si tak vše přímo ♥️ vyzkoušet bez rizika. Pokud bys zjistila, že ti členství nepřináší užitek, tak ti celou platbu vrátím zpět 👍. Členství kup zde.







Fitness zdravý makovec
Fitness zdravý makovec

Za sdílení zdravého fitness receptu na makovec bez mouky a cukru budu jen ráda :-).

Moji kuchařku v akci ( - 200 Kč) si prohlédni zde: Fitness zdravá kuchařka >

Tvoje online fitness trenérka Danča.

106 174 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page