top of page

6 top BIO potravin na hubnutí


Pokud máš svůj zdravý jídelníček obohatit o BIO potraviny na hubnutí, znamená to pro tvůj rozpočet ještě větší zátěž. Jsou ovšem potraviny, pro které se v BIO kvalitě vyplatí sáhnout hlouběji do kapsy!

6 top BIO potravin na hubnutí (stručný seznam)

  • Mléko (kdy je BIO?)

  • Tomatová omáčka (pesticidy = hnus)

  • Celer (pozor na zeleninu)

  • Sója (ať žije genetika)

  • Jablka (super zdravoučké spreje)

  • Hovězí (chudáčci zvířátka)

  • Existují vůbec BIO potraviny?

6 top BIO potravin na hubnutí (podrobný popis)

Mléko:

Na základě vládních nařízení může být jako BIO označeno pouze mléko krav, které stráví alespoň čtyři měsíce v roce venku na pastvě.

To je velice důležité, protože mléko takových krav obsahuje více živin, například tuky spalující omega-3 mastné kyseliny.

Tomatová omáčka:

Až budeš příště připravovat omáčku k masu, dbej, abys sáhla po sklenici označené jako BIO výrobek. V roce 2012 byly v jednom moc chytrém časopise zveřejněny výsledky studie, jež došla k závěru, že rajčata pěstována na farmách klasickým způsobem za použití pesticidů a dalších látek, obsahují méně antioxidantů než ta, která se pyšní přívlastkem BIO. Proč?

Bio farmy nemohou používat pesticidy a umělá hnojiva, což rajčata nutí k tomu, aby se rostliny proti škůdcům bránily samy – často formou antioxidantů.

Jak snadné a logické, že? :-)

Říkám pořád, že zdravé hubnutí je o selském rozumu! :-)

Celer:

Kulturisté a fitnesáci většinou svoje nákupní vozíky plní spoustou. Je jim jasné, že jejich svaly potřebují dostatek antioxidantů a vlákninu, která podporuje trávení!

Pokud máš možnost, kupuj celer, papriky, špenát a salát v BIO kvalitě. Podle odborníků jsou právě tyto druhy zeleniny nejvíce plné pesticidových zbytků, jež by mohly poškodit tvoje zdraví i hubnutí.

Sója:

V severní Americe je sója jednou z nejvíce genetických modifikovaných plodin. Genetická modifikace spočívá v úpravě genů rostlin, které se pak stávají odolné proti škůdcům či nemocem.

Potravinářské společnosti nejsou povinné uvádět na etiketách, zda jejich produkty obsahují geneticky modifikované suroviny.

Pokud patříš k těm, jimž je jasné, že důsledky vlivu takových látek na naše zdraví doposud nebyly dostatečné prozkoumány, snaž se volit sójové produkty (adamam, tofu, sójový proteinový prášek) v bio kvalitě. Takové výrobky pak geneticky upravené suroviny neobsahují.

Chceš zdravě hubnout? Tak si dej na svém zdravém jídelníčku záležet!

Mrkni také na oblíbený článek Jak zhubnout břicho.

Jablka:

Podobně jako zelenina může být i ovoce zdravé nebo méně zdravé. Kvalita potravin pak značně ovlivní tvoje zdravé hubnutí! Týká se to především jablek, broskví, jahod, hroznového vína a borůvek.

Klasická jablka bývají chemicky ošetřena, jsou totiž náchylná k poškození hmyzem a často se na sklízené plody používají speciální spreje, které brání otlakům a zhnědnutí, k němuž často dochází během přepravy.

Hovězí:

Většina fitnesáků spoléhá na hovězí maso jako na potravinu, která dokonale vyhovuje jejich nárokům na vyšší příjem bílkovin. Většina běžně prodávaného hovězího masa ale pochází ze zvířat, která byla chována v ne příliš ideálních podmínkách, léčena antibiotiky a hormony!

Bio hovězí maso ti zajistí, že zvíře bylo krmeno výhradně takovou stravou, která vyhovuje nárokům na BIO kvalitu, jeho porážka probíhala za humánních podmínek a porážené zvíře nebylo tlumeno léky.

Jeho maso je tím pádem výživnější, zdravější a pro hubnutí mnohem vhodnější.

Při zdravém hubnutí je pohyb, zdravý jídelníček a psychická pohoda nutností!!!

Mysli na to a nehledej žádné hubnoucí zkratky, které se ti nikdy nevyplatí!

Existují vůbec BIO potraviny?

No a toť vůbec zajímavá otázka. Když se logicky zamyslíme nad tím, kolik chemických látek je běžně splachováno do WC, umyvadel a odpadů vůbec (léky, drogy, prášky na praní, saponáty, antibiotika, antikoncepce - prý v tomto směru vedeme evropský žebříček), tak snad ani na BIO nemůžeme věřit.

Veškerá tato chemie je vsakována do půdy, na které se třeba pěstují BIO potraviny bez použití dalších hnojiv a pesticidů. K čemu to ale je, když to vše roste z velmi kontaminované půdy...

A to ani nemluvím o chemických látkách používaných za 2. světové války nebo o umělých hnojivech z dávných časů, kdy se nevědělo, jak to na člověka zapůsobí...to vše bude v naší půdě ještě další desítky let.

 

Oblíbený E-book pro ženy je DNES ZDE >>>

 

Bio potraviny na hubnuti

397 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page