top of page

Zdravý jahodový cheesecake

Tento letní recept mi prozradil můj fitness kolega Honza a musím říct, že jej pravidelně peču na všechny možné oslavy.

Recept na zdravý jahodový cheesecake
Recept na zdravý jahodový cheesecake

Jahodová sezóna vrcholí a pokud už ti docházejí nápady, jak zpracovat jahody a netočit dokola jen palačinky a domácí marmelády, vyzkoušej můj výtečný a zároveň zdravý jahodový cheesecake.


V tomhle parnu je to ideální varianta dezertu, která i osvěží a zároveň je zdravější než klasický známý cheesecake.




5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >



Kde se vzal, tu se vzal:

Cheesecake dnes můžeš vidět na desítky způsobů. Snad každá rodina má dnes pomalu recept na ten „svůj“. Dnes už se jedná zpravidla vždy o nepečený dezert (v mojí variantě se korpus chvíli peče), který se skládá ze 2 až 3 vrstev.


Korpus cheesecaku tvoří vrstva z drcených sušenek, hlavní střed je tvarohový sýr, vrchní vrstvu pak může tvořit nespočet ovocných variant, nebo čokoládových / karamelových polev. Neboj – můj je samozřejmě trošku jiný.




Můj zdravý jahodový cheesecake:

Jak jsem říkala, sice se jedná o pečenou variantu těsta, ale i tak recept není žádná vysoká gastronomie, vše je stylem „hop-hop“, ať nemusíš stát půl dne v kuchyni.


Výsledek, minimálně u mne, už oslnil nejednoho hosta a strávníka.


Tak šup pro zástěru a jdeme na to. Myslím si, že jednou ochutnáš a už budeš vědět, kam s jahodami :-).




Co tě čeká s receptem na zdravý jahodový cheesecake:

Jahodový cheesecake ti zabere asi 44 minut, celý recept tě bude stát cca 85 Kč a vykouzlíš asi 10 kousků jahodového cheesecaku.




Výživové hodnoty jednoho kousku:

Já z jednoho dortu zpravidla udělám 10 kousků, pak s jedním kouskem můžeš počítat asi takto:

  • Energie: 249 kcal

  • Bílkoviny: 20 g

  • Sacharidy: 13 g

  • Tuky: 14 g

  • Vláknina: 3 g




Co budeš potřebovat do receptu na zdravý jahodový cheesecake?


a) Těsto na korpus cheesecaku:




b) Náplň cheesecaku:

  • 2 vejce

  • 3 vaničky polotučného tvarohu

  • 50 g arašídového másla

  • 35 g proteinového prášku (vanilka, jahoda, lesní plod, bílá čokoláda) nebo na jaký máš chuť. Moje osvědčené máš zde. Nebo místo proteinu přidej 40 g rozmixovaných vloček.

  • 2 lžíce medu



c) Jahůdky na vrch cheesecaku:

  • ¼ kg jahod

  • želatina




Jak na zdravý jahodový cheesecake? Stačí 5 kroků:

1) Všechny sypké přísady rozmixuj v mixéru. Až bude hotovo, vmíchej do směsi i mléko a arašídové máslo, aby se těstíčko na korpus cheesecaku stalo takové kompaktní. Pak hezky do ruček a hmotu udusej na dno pečící formy. Následně šup do předehřáté trouby, kde se to peče POUZE 5 MIN. a na 180° C.


2) Náplň na jahodový cheesecake budeš mít hotovou dřív, než stihneš vytáhnout ten korpus – tady se jen všechny ingredience prostě smíchají dohromady. Tradaaaaa :) Tohle zdravé pečení mě baví :-).


3) Až vytáhneš korpus z trouby, MUSÍŠ ho nechat nejprve zchladnout! Jakmile se tak stane, připravenou náplň jen rozprostři na korpus.


Celé to pak poputuje zase do trouby – zase na 180, tentokrát však minutník nastav na půl hodinky. Jakmile zazvoní, tak máš zdravý cheesecake skoro hotový.


4) Z jahod tyčovým mixérem udělej pyré. Pak si připrav želatinu z pytlíku (postup je vždy na něm napsaný a může se dle výrobce lišit) a tu následně smíchej s rozmixovanými jahodami. Společně to pak jen vylij pomalu na dort.


5) Hotový zdravý jahodový cheesecake teď musí zchladnout (a kvůli želatiny hlavně ztuhnout) v lednici. Ideálně přes noc. No ale to se u nás asi ještě nikdy nepovedlo čekat tak dlouho :-).




Kdy si můžeš zdravý jahodový cheesecake v případě hubnutí dopřát?

Sice se jedná o zdravý recept, ale stále obsahuje energii, sacharidy, ale na druhou stranu i velké množství bílkovin, které ti při hubnutí pomáhají.


S klidným svědomím ti tedy mohu jahodový cheesecake doporučit ke zdravé snídani, dopolední svačině a jeden kousek během dopoledne.


Pokud jsi měla náročný den (minimálně hodinu jsi cvičila), tak si můžeš jeden kousek zdravého jahodového cheesecaku dopřát i odpoledne. Více informací o výživě najdeš v mé první knize na: NEchcichybovat.cz




Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:




Po receptu na zdravý jahodový cheesecake ženy čtou:






5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >




27 230 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page