top of page

Recept na makový Cheesecake


Oblíbený recept na makový cheesecake od fitness Danči.

Tenhle název mě velice zaujal. Makový cheescake? Neuměla jsem si ho dost dobře představit, ale jak říká moje kamarádka – kdo nic nezkusí, nic neví!

Myslela jsem, že půjde o nějakou složitost, ale byla jsem mile překvapená, jak jednoduché může pečení takové dobroty jako je makový cheesecake. Jestli máš chuť na zdravou makovou mňamku, kterou vykouzlíš ze samých zdravých surovin, tak vyzkoušej tento receptík na cheesecake s mákem :-).

 

POZOR! Skoro ke konci receptu na makový cheesecake si vyzvedni oblíbený video dáreček pro ženy. Dáreček rozdávám poslední dny zdarma!

 

Co tě čeká s receptem na cheescake z máku?

Makový cheesecake ti zabere asi 50 minut, celý recept tě bude stát přibližně 85 Kč a budeš se moct pochlubit plnou dortovou formou.

A co je na zdravě cheesecakový zázrak potřeba?

Na těsto cheesecaku:

  • 150 g ovesných vloček

  • 100 g celozrnné mouky

  • 2 celá vejce

  • 2 vrchovaté polévkové lžíce kokosového oleje

  • 1 polévkovou lžíci medu

Na náplň makového cheesecaku:

  • 50 g mletého máku

  • 350 g bílého jogurtu

  • 350 g tvarohu

  • 2 celá vejce

  • 100 g žervé, nebo lučiny

  • 1 – 2 polévkové lžíce medu (dle chuti)

Na ozdobu a dochucení cheesecaku: čerstvé kiwi, banán, nebo například mražené maliny, ostružiny. Dortovou formu o průměru 20 cm.

Recept na makový Cheesecake zvládneš levou zadní:

1) V míse si smíchej vločky, mouku, vejce, medíka a olej. Pěkně směs na cheesecakový korpus promíchej. Napěchuj růčo do dortové formy a dej péci na 10 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů.

2) Mezi tím si připrav suroviny na náplň cheesecaku. Do další misky si vyklop tvaroh, jogurt a žervé. Přidej vejce, med a mák.

3) Všechno pěkně zamíchej a vyklop na předpečený korpus. Makovou směs rovnoměrně rozetři do celé formy a dej do trouby dopéci ještě na přibližně 25 – 30 minut. Zkoušej špejlí, jestli už je cheesecake hotov. Náplň zůstane jakoby nedopečená. Až cheescake vyndáš z trouby a necháš vystydnout, tak zapomeň na ochutnávání. Dej formu s cheesecakovým dortem přes noc do lednice, aby ti pořádně ztuhl :-).

4) A makový cheesecake máš hotov! Druhý den můžeš svůj krásný, makově zdravý výtvor krájet na talířky. Zdobit můžeš podle spousty variant – cheescake přelij ohřátými malinami, nebo ostružinami. Skvěle chutná i s kiwi či banány které nakrájíš na kolečka :-).

 

Oblíbený video dáreček ZDARMA pro ženy: Jde o 5 chyb při cvičení, které ŽENY neustále OPAKUJÍ. Dáreček ZDE >>>

 

Kdy můžeš bez obav makový cheesecake baštit?

Zdravý cheesecake je nejvhodnější k snídani a dopoledne. Ale jako vždy – pokud plánuješ zmasakrovat si tělo pořádným cvičením, můžeš kousek cheesecaku před tréninkem nebo hnedka po cvíču.

Došla jsi na konec tohoto zdravého receptu, který ti pomohl vytvořit skvělý makový cheescake. I s mákem se dají tvořit různé kombinace při pečení. Pamatuji se, jak moje babička dělávala bramborové škubánky, které si posypávala mákem s cukrem.

No vidíš – škubánky! Tak ty co nejdříve vyzkouším a neboj, určitě ti dám vědět s receptem. Tedy jestli se mi povedou :-).

Po receptu na makový cheesecake ženy čtou:

 

ŽENY dnes po cheesecakovém receptu kupují:

 

Recept na cheesecake makový
9 033 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page