top of page

Potraviny na hubnutí


6 potravin na hubnutí a zdravé rady od Danči.

V tomto článku ti prozradím, nejlepší potraviny na hubnutí. Jedná se o výběr potravin na hubnutí, které podpoří tvoje zdravé pálení tuků. Věřím, že ti nemusím vysvětlovat důležitost pohybu, zdravého pestrého jídelníčku a pohodové psychiky! :-).

Tyto potraviny na hubnutí ber jako pomocníky, které je dobré ve svém zdravě hubnoucím jídelníčku mít. Pro hubnutí je třeba udělat mnohem více, než sedět na gauči a zvesela baštit potraviny na hubnutí :-).

Jaké jsou ty potraviny na hubnutí?

1) Nízkotučné kozí mléko

2) Mandlové máslo

3) Vejce

4) Skořice

5) Jablko

6) Fazole

1) Nízkotučné kozí mléko

Tato zdravá varianta mléka je prokazatelně výživnější než mléko kravské. Kozí mléko obsahuje omega-3 mastné kyseliny a konjugovanou kyselinu linolovou, což jsou oboje látky podporující hubnutí (spalování tuků).

2) Mandlové máslo

Mandlové máslo je na mononenasycené tuky bohatší než jeho kolega – máslo arašídové. Dlouhé studie ukazují, že tento tuk prospívá našemu srdci a aktivuje v kombinaci se cvičením rychlé hubnutí. Ano přesně tak! Tukem lze spalovat tuk! :-)

3) Vejce

Ano správně! Vejce jsou potravina na hubnutí!

Vejce jsou velká fáma, která je šířena lidstvem…

Věta: Nejez vejce, budeš mít vysoký cholesterol, je taková blbost, že jsem lepší neslyšela :-).

Vejce se často baští s uzeninou, která opravdu může za zhoršení zdraví! Proč do toho ale tahat vejce, která jsou zdraví prospěšná a za nic nemůžou? No nechápu!

Vejce podporují zdravé hubnutí a jsou zdraví prospěšná, to si zapiš za uši! :-).

Hlavně žloutek pomáhá s hubnutím. Poslední studie dokazují, že cholesterol, který je obsažený v jídle má minimální vliv na cholesterol obsažení v krvi.

Zvýšení cholesterol je způsobený vysokým tlakem, který se zvýšil nepřiměřenou konzumací sacharidů (sušenčičky, bonbony, dortíky, sladké nápoje, polotovary atd…). Neodsuzuj tedy vajíčka a radši přestaň jíst tyto sladké zabijáky!!!

Vejce si ideálně sežeň domácí nebo z volného výběhu. Tyto slepičky „prdí" mnohem zdravější vajíčka, která jsou bohatší na esenciální mastné kyseliny a jsou tedy výbornou potravinou na hubnutí.

4) Skořice

Další výbornou potravinou na hubnutí je skořice.

Řada studií potvrzuje, že toto koření výrazně zlepšuje inzulínovou senzitivitu, čímž napomáhá regulaci hladiny krevního cukru, což je funkce důležitá v prevenci zvýšeného ukládání tuků.

5) Jablko

Jedno jablíčko denně výborně podpoří tvoje hubnutí! Páni vědci zjistili, že kyselina ursolová obsažená v jablečné slupce umožňuje spálit více kalorií uložených ve formě tuků.

Jablko tedy lze rozhodně zařadit mezi potraviny na hubnutí.

6) Fazole

Pokud nejíš maso, tak jsou pro tebe fazole ideální náhradou, která navíc podporuje hubnutí. Fazole mají nízký obsah tuku a parádně nízký glykemický index, což je u potraviny na hubnutí super!

Určitě si nekupuj fazole nakládané v tomatu a podobných omáčkách! Omáčky obsahují přidaný cukr a ten při hubnutí opravdu nepotřebuješ! :-) Pokud chceš fazole konzervované, tak jedině nakládané ve vodě.

Bojíš se prdíku? Tak to nemusíš :-). Stačí, když si konzervované fazole propláchneš ve vodě a je vyřešeno.

Jsi na konci článku „potraviny na hubnutí“

Svoje doplňkové otázky týkající se potravin na hubnutí mi posílej na Danca@vimproctojim.cz

Pokud ve svém zdravém jídelníčku uvedené potraviny na hubnutí nemáš, tak to koukej napravit a někam je vmáčkni! :-).

Přeji ti příjemné a pohodové hubnutí, ahojky Danča.

 

Oblíbené magnetické kartičky najdeš DNES ZDE >>>

 

Potraviny na hubnuti

1 269 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page