top of page

Nejlepší sport na hubnutí

Ano, jaký je nejlepší sport na hubutí a při kterém nejrychleji zhubnu, je dalším dotazem v mé takové osobní top 5 dotazů od mých klientek.

Jaký je nejlepší sport na hubnutí?
Jaký je nejlepší sport na hubnutí?

Už v mé příručce Nechci chybovat zde věnuji tomuto tématu pár stránek, dokonce jsme s Lukym natočili video pro naší Školu hubnutí. 🎥 Toto video najdeš níže v článku.


A jak je vidno, mé odpovědi stále nestačí a každý by po mě chtěl nějaké zázraky a spásné věty, díky kterým rychle a bez námahy vytvaruje svou postavu k dokonalosti.



Co se v článku dozvíš:

  • Nejlepším sportem na hubnutí může být cokoli

  • Základ číslo 1

  • 2. důležitý bod

  • Můj osvědčený způsob

  • Na tohle pozor❗️

  • 🎥 Slíbené video vysvětlení. Já + manžel Luky



Nejlepším sportem na hubnutí může být cokoli:

Nejdůležitější ale je, aby Tě ten či onen druh pohybu hlavně bavil.


Pokud se budeš snažit sportovat pouze pro hubnutí, přitom z toho nemáš vůbec radost a pak, když odcházíš z tréninku, Ti v hlavě určitě zní: „Proč já to vlastně, do pytle, dělám!“, tak jsi na úplně špatné cestě a přestože se jedná o údajně nejideálnější sport pro hubnutí, budeš se svou postavou ve slepé uličce.



Základem číslo jedna pro nejlepší sport na hubnutí je:

Najdi cokoli, co budeš dělat jen a jen pro sebe, budeš na sebe náležitě pyšná a z tréninku půjdeš domů plná vyplavených endorfinů 😃.


Hubnutí se dostaví vzápětí, až když budeš psychicky v pohodě.


Pokud si najdeš svůj oblíbený sport či činnost, která Tě třeba přestane po měsíci bavit, tak vůbec nezoufej, nebuď na sebe naštvaná, jdi normálně o dům dál a vyzkoušej další sport nebo aktivitu.


Vůbec nic se neděje a třeba mě osobně strašně moc baví zkoušet nové a nové věci.



Druhým bodem je,

abys této aktivitě věnovala alespoň dva až tři dny v týdnu, ale i když třeba nemáš čas, tak jednou týdně se do toho zkus pořádně opřít a hledej si skulinky ve svém vytíženém pracovním, studijním či mateřském rozvrhu a třeba přijdeš na další den, který by to šlo ❤️.


Zní to 😱 divně, ale pravidelný pohyb ti i přes velkou únavu dokáže doplnit energii a pak budeš vše lépe zvládat. Pokud já vypadnu z pravidelného pohybu, tak mě pak i běžné povinnosti strašně unavují a nemám na nic chuť. Jakmile se DONUTÍM a pravidelný pohyb obnovím, tak je vše mnohem lepší a energie mám mnohem více. Jo a nemusí jít nutně o běhání nebo makání v posilovně...


Když obětuješ týdně 3 hodiny cvíču, tak se pak lehce může stát, že nejlepším sportem na hubnutí se pro Tebe stane třeba i jóga.


Nevěříš? Ale jo, i takový „líně vypadající“ pohyb Ti může pomoci hubnout.

Jedná se totiž o vyrovnání vnitřního klidu a různé pozice Ti aktivují různé energetické body v těle, tzv. čakry.


Není úplně nutné denně hopsat a jezdit na kole jako blázen, abys měla postavu svých snů.


Dalším faktorem může být i to, že každý je úplně jinak stavěný. Každý má jinou postavu, jiné klouby, jiné vnitřní přesvědčení. Takže pro někoho může být jóga oním spásným sportem na hubnutí, pro druhého nikoli. Chce to zkoušet a zkoušet a zkoušet…



Můj osvědčený způsob:

Já osobně ve svých trénincích pracuji s každým človíčkem samozřejmě jinak, nicméně nejvíce se mi osvědčil tzv. intervalový trénink.


Jde o to, že se střídá celou hodinu tempo v tréninku. Takže třeba 3 minuty můj klient hopsá či běží na místě, 3 minuty dělá něco silového (posilování rukou, břicha, atd...), pak zase 3 minuty skáče a další 3 minuty třeba zvedá činky nebo závaží. Jde vlastně o takový kruháč, kde se střídají aerobní stanoviště s válecími. Hodně zjednodušeně řečeno: Jak se mění dech a tep, tak tělo nutíš pálit tuk...


Díky tomuto tréninku mám největší výsledky a je pro mne tak nějak nejlepším sportem na hubnutí a tvarování zároveň. Zabíš tak 2 mouchy jednou ranou.


A přesně tak mám postaveno i video cvičení v mém členství pro ženy. Právě proto mají moje členky tak pěkné výsledky ❤️. Jejich proměny omrkni tady nebo rovnou získej členství zde (dnes ti platí sleva 400 Kč a tvoje platba je na zkoušku).



Na tohle pozor❗️

Tělo si strašně rychle zvyká. Na cokoli, co děláme, včetně cvičení. Takže když s někým pojedu 4 týdny tento kruháč, tak po tom měsíci už jeho tělo může, ale nemusí reagovat.


Co s tím? Změníme to a celou hodinu budeme zase třeba poskakovat či zapojíme rotoped atd… Nebo nastavím ryze silový trénink, ale chce to něco, z čeho tělo bude mít takový šok. A jak se s tím začne vyrovnávat, tak pálí tuky, jak o život 🔥😃.


Už i z toho důvodu Ti nemůžu zaručit jedinečný tip na nejlepší sport na hubnutí, protože je potřeba vždy pracovat individuálně a podle situace.


Pokud ale najdeš cvičení, které Tě bude bavit, a dokážeš tomu dát ze sebe maximum, tak hubnutí se sportem není žádná věda, jak se zdá.


Tam už to pak chce hlavně vydržet a užívat si radost z pohybu 🤗.


Jestli Tě ale cvičení nebaví, tak Ti toho moc doporučit nemůžu. Možná jen se nad sebou více zamyslet, stanovit si priority a zahodit výmluvy.


Hlava dokáže totiž být při hubnutí tou největší překážkou a ani spásný nejlepší sport na hubnutí Ti nepomůže.


Držím palce, a kdybys náhodou zrovna Ty byla ten človíček s plnou hlavou problému a výmluv, neboj se najít odbornou pomoc ve formě třeba osobního koučingu nebo jakoukoli „terapii“, která je Ti blízká. Více toto téma rozebírám v článku: Hubnutí, zdraví a psycho orientační rozcestník.


Není to žádná ostuda, ba naopak, každý kdo na sobě pracuje vnitřně, je o velký krok před všemi ostatními. Přeji ti krásný a radostný den, ahoj fitness Danča Hájková.




🎥 Slíbené video vysvětlení. Já + manžel Luky



Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:



Po tomto článku ženy čtou:



Sleduj mě a získej řadu výhod 🎁 zdarma:

10 819 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page