top of page

Je průjem kamarád?


Proč lze průjem chápat jako kamaráda a kdy už je třeba zakročit a kamarádství utnout? Co průjem vlastně znamená a proč ho naše chytré tělo občas potřebuje?

Co se v článku: „Průjem kamarád“ dozvíš?

  • Co průjem znamená?

  • Jak se nekamarádského průjmu zbavit?

  • Co průjem a hubnutí?

  • Také ti daruji dáreček, který ti zrychlí krok :-)

Co průjem znamená?

Průjem představuje očistou akci těla. Naše dnešní medicína léčí symptomy a potlačuje všechny samoléčebné mechanismy organismu. Tímto způsobem bráníš tělu v tom, aby se dalo samo do pořádku a udrželo se zdravé.

Průjem je stejným obranným opatřením jako horečka nebo zánět při chřipce. Průjem z těla odstraňuje „jedy“. Organismus se tímto způsobem zbavuje jedů, které jsi snědla nebo vypila.

Tělo takto vylučuje i choroboplodné bakterie a viry. Průjem může být vyvolán rovněž alergiemi. I ve střevě totiž někdy dochází k alergickým reakcím. Organismus dobře ví, čeho se „detoxikačním průjmem“ snaží zbavit, a ty bys mu v tom neměla bránit.

Detoxikační průjem často nastává s tím, když se rozhodneš začít tělo čistit nějakou detoxikační metodou. Skoro každý si ho užije, když třeba nasadí chlorellu či ječmen atd… Neboj se toho a „užívej si“, jak se tělo zbavuje toho, co v něm nemá co dělat :-).

Jak se nekamarádského průjmu zbavit?

Celostní medicína průjem potlačuje jen tehdy, pokud se průjem vymkl kontrole a organismus ztrácí příliš mnoho tekutin. Ztrácení tekutin při průjmu je závažný problém hlavně u dětí.

Většinou stačí průjem zahnat tabletami živočišného uhlí a dietou. V běžných případech nebojuješ s průjmem jako takovým, nýbrž s intoxikací, která průjem způsobila.

Co průjem a hubnutí?

Pokud se bojíš, že ti průjem zdravé hubnutí „zničí“ (nemůžeš cvičit, dodržet jídelníček atd…), tak si dej prosím pohov :-). Nech své tělo průjmem pročistit a myšlenky na hubnutí hoď stranou.

Na průjem má vliv samozřejmě i psychika, takže když budeš v nervech, že nemůžeš držet hubnoucí plán, nemůžeš si myslet, že tím svoji léčbu urychlíš.

Nech tělo dělat svoji práci a odpočívej! Průjem ti hubnutí určitě nepokazí a akorát tě donutí zastavit se a zpomalit (myslím rychlý životní styl, ne cestu na záchod) :-).

Také ti daruji dáreček, který ti zrychlí krok :-)

Musíš uznat, že průjem = rychlí krok… Takže jsem pro tebe vybrala dárek běhací :-).

Po tomto článku ženy čtou:

 

Ženy nejčastěji kupují:

 

Průjem

1 241 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page