top of page

Jaká semínka jsou nejzdravější?

Často mi chodí dotazy ohledně semínek. Ženy se mě ptají, která semínka jsou nejlepší a nejzdravější. Připravila jsem proto tento článek, který by ti mohl na tuto zapeklitou otázku odpovědět.



🔥 Chceš opravdu ⏰RYCHLE zhubnout 🔥 zadeček a to NAPOŘÁD? Vyzvedni si moje zadečkové fígle ZDARMA ZDE >

Jaká semínka jsou nejzdravější
Jaká semínka jsou nejzdravější


Co se v semínkovém článku dozvíš?

  • Dýňová semínka

  • Konopná semínka

  • Semínka z melounu

  • Sezamová semínka

  • Slunečnicová semínka

  • Chia semínka

  • Závěrečné rozhodnutí, která semínka jsou nejzdravější

  • + Dáreček zdarma




Dýňová semínka:

Obsahují omega tři nenasycené mastné kyseliny a karotenoidy (ty chrání tvé buňky, mají tedy antioxidační účinky). Dýňová semínka posilují tvůj imunitní systém a obsahují fytosteroly, které pomáhají srovnávat tvůj cholesterol.




Konopná semínka:

Mají vysoký obsah bílkovin, ale oproti chia semínkům mají více kalorií. Konopná semínka se hodí ihned po cvičení, protože 30 g semínek obsahuje 10 g bílkovin a 12 g tuku. Vyzkoušej tyto semínka jako ozdobu na tvoje oblíbené smoothie.




Semínka z melounu:

Melounová semínka moc "nefrčí", ale je to veliká chyba! Ve 30 gramech se totiž najde až 9 g bílkovin a velmi důležitý hořčík. Můžeš také vyzkoušet melounový peckový nápoj.




Sezamová semínka:

Tyto zdravá semínka jsou opravdu "zázračná". Sezam obsahuje veliké množství vápníku, vlákniny, zinku, hořčíku, fosforu a železa. Tyto pomocníčci prospívají kostem, imunitnímu systému, zdravě působí na trávicí trakt a zmírňují stres.




Slunečnicová semínka:

Ty já mám moc a moc ráda hlavně pro vysoký obsah hořčíku, draslíku a vitamínu E, takže jsou výborným pomocníkem při únavě, regeneraci a při psychické nepohodě. Dávej ale pozor, aby ses jich nepřejedla, to Ti pak může být pěkně těžko od žaludku. Jinak slunečnicová semínka obsahují snad úplně vše, co Tvé tělo potřebuje, takže s chutí do nich.



Chia semínka:

Možná jsi narazila na vítěze :-). Chia semínka obsahují velké množství vlákniny. Ve 30-ti gramech chia semínek najdeš úžasných 12 gramů vlákniny. Vláknina ti pomůže efektivně zpracovat potraviny v trávicím traktu. Chia semínka také obsahují zdravé tuky, které zabraňují zánětům ve tvém těle.




Závěrečné rozhodnutí, která semínka jsou nejzdravější

Já svým klientů radím, ať dodržují pestrý jídelníček. Všechny diety a výstřední životní styly mají jednu velikou chybu, kterou je jednostrannost. Cesta ke zdraví je pestrost, pohyb a zdravá psychika. Nelze tedy říci, jaká semínka jsou nejlepší, protože se jednotlivá semínka hodí v určitou situaci.


Moje rada tedy zní: bašti všechna semínka v rozumné míře a vybírej si ta, která ti chutnají. Nemá cenu jíst něco, co ti nechutná. Tvé tělo "nechutenstvím" k různým potravinám říká, že jej "nepotřebuje" (to je velmi zjednodušeně řečeno).


POZOR - důležitá rada: Na závěr ti ještě poradím, že bys měla baštit sezónní potraviny, ideálně které rostou v našem podnebí.



+ Dáreček zdarma:

Daruji ti video dáreček: 5 chyb při cvičení, které ženy neustále opakují.




Ženy po zdravě semínkovém článku čtou tyto zdravé recepty:

923 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page