top of page

Je při hubnutí vhodné arašídové máslo? A jak poznám kvalitu?

Máme tu zase dva tábory a nic mezi tím. Někteří arašídové máslo zbožňují a druzí jej přímo nesnáší. Nechci tě tlačit ani do jednoho tábora, ale spíš ti prozradím pravdivé informace.



Je arašídové máslo kalorická bomba? Ano i ne:

Jelikož se jedná o máslo, tak arašídové máslo tučné je. Jedná se ale o tuky zdravé a tvému zdraví i hubnutí prospěšné. Jde o tuky rostlinné - nenasycené = zdravé.


Jen musíš myslet na to, že arašídové máslo je sice zdravé, ale zároveň také energetické. Lenoch si tedy musí arašídové máslo odpustit a doplnit vitamíny nejlépe jinak, ale sportovec se nemusí vůbec bát! Není přeci nad chutné doplňování vitamínů. Hýbej se a taky si můžeš zamlsat :-).


Arašídové máslo lze považovat za zdravější než máslo z mléka. V arašídovém másle navíc najdeš pro hubnutí prospěšné bílkoviny, vitaminy B1, B3, E, koenzym Q10, hořčík, fosfor i kyselinu listovou.


🥥🥑 🍎 Oblíbené zdravé snídaně si zdarma vyzvedni ZDE > 🌞

Jak poznám kvalitní arašídové máslo?

Je to strašně snadné. Čím méně složek arašídové máslo obsahuje, tím je kvalitnější. Ideální složení tedy je: arašídy 100 % a nic víc. Pokud se chceš pobavit, tak si v supermarketu pár arašídových másel vezmi a pročti si jejich složení.


V některých arašídových máslech najdeš dokonce palmový tuk, slunečnicový olej, cukr a další přísady, které v kvalitním arašídovém másle nemají co dělat.


Za kvalitní výrobky se dají považovat tyto arašídová másla: Krém arašídový jemný 340 g BIO nebo Krém arašídový s kousky 340 g BIO.



Jak a s čím máš arašídové máslo baštit?

Arašídové máslo má "neutrální" chuť, takže se hodí jak naslano, tak nasladko. Vyzkoušet můžeš třeba topinky z kváskového chleba, které potřeš arašídovým máslem a navrch poskládáš plátky banánu nebo tebou oblíbené ovoce.


Arašídové máslo se také výborně hodí do různých kaší (ovesná kaše, pohanková, kukuřičná kaše a další...). Z arašídového másla lze také vytvořit omáčka nebo pomazánka.



🎁 Využij dnešní 🎁 slevy 200 Kč na ❤️ oblíbenou fit kuchařku a začni vařit jako já. Více info o zdravé kuhařce ZDE >>>


Jaké jsou druhy arašídového másla?

Na trhu najdeš dva druhy arašídového másla: Smooth (jemné) a Crunchy (křupavé). V crunchy másle najdeš kousky nerozemletých arašídů a smooth verze je hladká bez kousků.



ŽENY, které čtou o arašídovém másle u mě NEjčastěji kupují:


Po arašídovém článku ŽENY čtou:

Příbuzná témata k arašídovému máslu: #máslo #arašídy #zdravéSnídaně #kvalita



Určitě arašídový článek SDÍLEJ, budu za to moc ráda :-). Tvoje fitness Danča.


2 212 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page