top of page

Dýňové noky

Jsem online fitness trenérka Danča a dnešní recept bude na velmi oblíbené noky z dýně.

Recept na zdravé dýňové noky
Recept na zdravé dýňové noky

A je to tu! Léto se pomalu loučí a na zahrádce už občas vykoukne i ona oranžová koule a já se moc těším na své oblíbené zdravě dýňové noky ❤️.


A než opět začne dýňová mánie – tykve na nás budou koukat ze všech koutů, podělím se o receptík i s tebou.


Je to jednoduché a spolu se šunkou, česnekem, bylinkami a parmezánem výborné a zdravé pochutnáníčko.



5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >



Co tě čeká s receptem na dýňové noky?

Finální uvaření dýňových noků ti potrvá kolem 20-ti minut, vytvoříš cca 4-6 porcí, suroviny pořídíš za pár peněz a určitě oceníš chuť, kterou vytvoříš domácí přípravou :-).




Kalorické hodnoty všech dýňových noků:

  • Energie: 1 724 kcal

  • Bílkoviny: 112 g

  • Sacharidy: 319 g

  • Tuky: 25 g

  • Vláknina: 40 g





Co budeš na zdravé noky z dýně potřebovat?

  • 500 g oloupané dýně

  • 500 g brambor

  • 300 g špaldové mouky

  • 1 vejce

  • lžičku soli

  • trošku (špetku) muškátového oříšku


K přimíchání (viz. bod 5 níže):

  • 150 – 200 g šunky

  • strouhaný parmezán

  • česnek dle chuti (a plánovaného rande :-))

  • bylinky dle chuti (petrželka, bazalka, máta…)

  • řepkový či slunečnicový olej na restování




🍳 Nádobí a pomocníci, které používám:

Klikni na název pomocníka a můžeš rovnou zakoupit.



Jdeme na ty knedlíky - tedy noky :-)

1) Doporučuji ti, aby sis dýni i brambory uvařila dostatečně předem. Obojí ponechej úplně vystydnout a dbej, aby obojí nebylo úplně rozvařené, ale pěkně al dente (tak akorát, ani měkké, ani tvrdé) :-).


2) Brambory můžeš uvařit ve slupce a oloupanou dýni na větší kusy. Až dýně i brambory vystydnou, tak si dej vařit vodu a než začne bublat, vrhni se do přípravy těsta.


3) Uvařenou dýni i oloupané brambory nastrouhej na hrubém struhadle. Přisyp mouku, přidej vejce, sůl a muškátový oříšek. Vymíchej těsto, které by mělo být měkoučké a nelepivé. Rozděl si jej na 4 kusy a vyválej si válečky tlusté asi 2 cm. Potom pokrájej na malé špalíčky (asi 1cm) a lehce popraš moukou, aby se ti neslepovaly. Pracuj rychle, jinak ti těsto zřídne.


4) A je načase krásné a zdravé nočky, které se ti určitě povedly, naházet do vroucí vody :-). Ihned je vařečkou promíchej, aby se ti nepřilepily ke dnu a jakmile se vznesou k hladině, nech je povařit maximálně 1 minutku a poté je vylov cedníkem a sceď.


5) Dýňovo-nokové zakončení: Na pánev nalij trošku řepkového (slunečnicového) oleje, opeč na kousky pokrájenou šunku a česnek a smíchej s úžasnými dýňovatými noky a nasekanými bylinkami. Porci na talíři posyp parmezánem a dobrota je připravená ke snědení :-).


Kdy si můžeš dovolit zbaštit dýňové noky?

Nejlepší doba pro snědení téhle zdravé dýňové mňamky je dle mého doporučení – oběd. Nejenže si pochutnáš, ale budeš obdarovaná zdravou energií po celé odpoledne.


Zvažuješ, že si dýňové noky naservíruješ k večeři nebo pozdě večer? Tak to prrr! Jedná se sice o zdravou baštu, ale i zdravá bašta obsahuje energii, kterou bys večer už těžko spálila, pokud tedy po zbaštění ještě nevyrazíš na hodinový trénink.


K večeři a pozdě večer musíš volit potraviny s nízkým obsahem sacharidů (maso, ryby, zelenina, tvaroh, sýry, luštěniny, atd).


Nemáš jistotu ve svém hubnutí a zdravém životním stylu? Mrkni na moji knihu, kterou najdeš na: NEchcichybovat.cz nebo se staň fit členkou zde a získej tak moji kompletní péči.


P.S. Pokud se nechystáš na rande, či obchodní jednání, nemusíš se bát pěkné dávky česneku :-). Je zdravý a nejen v podzimním sychravém počasí tě ochrání před útoky bacilů.




Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:




Po receptu na dýňové noky ženy čtou:



5 chyb při 😵🤕🤮 cvičení, které ŽENY 💃 neustále OPAKUJÍ... Video dárek si zdarma vyzvedni ZDE >


❤️ Sdílej - lajkuj - odebírej


Budu moc ráda, když provedeš nějakou akci. Je to pro mě znamení, že má moje tvorba a snaha smysl. Moc ti za to děkuji a vážím si tvé akce. Vše je samozřejmě ZDARMA ✅.



Online fitness Danča Hájková

Štítky:

54 189 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page