top of page

Dýňové rizoto od fit Danči Hájkové

Taky je Ti někdy na podzim smutno, když je venku mlha a brzy tma?

Recept na dýňové rizoto
Recept na dýňové rizoto

Nejlepší lék na takovou náladičku je jít si zacvičit a pak si dát nějakou dobrůtku, která ti ten den pěkně vybarví.


Já jsem si vybrala 🎃 dýňové rizoto.


Teploučká dobrůtka, obarvená do oranžova dýní, dochucená parmezánem k podzimu prostě patří 🤗❤️. A že jsi ho ještě nezkusila, ne? Opravdu ne? Tak jdeme na to.



Hledáš 🤗 motivaci a často se ti nic 🥵 nechce. Tak to mrkni na proměny mých členek ZDE. 69 let, 36 let nebo 84 let nehraje roli, uvidíš 💪❤️.


Co tě s dýňovým rizotem čeká?

Příprava ti zabere asi 10 minut a pečení cca 40-50 minut. Z uvedeného množství si vykouzlíš 4 až 5 porcí. Z kapsy si připrav něco kolem 44 Kč a pokud použiješ parmezán, tak se dostaneš na cca 60 kaček.



Co budeš potřebovat?

  • 500 g dýně Hokaido

  • 250 g rýže (nejlepší je na rizoto arborigio nebo carnaroli)

  • 1l zeleninového vývaru

  • 1 šalotku

  • 5 polévkových lžic olivového oleje

  • šalvěj

  • sůl

  • 2 stroužky česneku

  • parmezán množství dle chuti :-)



A teď jdeme kuchtit:

1) Rozehřej si troubu na 200 °C. Dýni očisti. Nemusíš ji loupat, ale zbav ji semínek.


2) Nakrájej ji na větší kostičky cca 3 cm na 3 cm. Promíchej ji s třemi lžícemi olivového oleje. Osol ji a dej na plech vystlaný pečicím papírem. Šup s ní do trouby. Měkká bude asi za 40 minut, vyzkoušej tím, že do ní píchneš vidličkou.


3) Vezmi si větší pánev, takovou do které se ti vejde i rýže, kterou chceme uvařit. Šalotku i česnek nakrájej najemno a spolu se šalvějí orestuj na dvou lžících olivového oleje. Přidej rýži, pěkně vše promíchej (lehce orestuj) a pak do pánve pomalu lij vývar. Vývar si můžeš připravit doma z kořenové zeleniny nebo si dopomoci nějakým zdravějším typem bujónu.


4) Pánvičku přiklop pokličkou, stáhni na nízký plamen a již nemíchej. Bude to trvat asi 20 minut, ale raději to zkus a rýži za 15-18 minut ochutnej. Pokud by zbylo v rýži více vody, klidně ji sceď. Jestliže jsi použila celé snítky šalvěje, nyní je vyndej.


5) Upečenou dýni rozmixuj a přidej spolu s částí parmezánu k rýži. Můžeš si nechat pár kousků dýně stranou a přimíchat je na závěr do hotového rizota.Vše pěkně promíchej a máš hotovo 👍. Na dochucení i dozdobení můžeš použít parmezánem nebo lístky šalvěje.



Kde se dýňové rizoto hodí nejvíce?

Jde o ideální a zdravý oběd, který tě parádně zasytí.

Zažij také vytoužené hubnutí ZDE >
Zažij také vytoužené hubnutí ZDE >

K večeři bych jej volila jen v případě, že jsi měla opravdu náročný den plný pohybu. Pro představu: přes 12 tis. kroků a cvičení cca 30-60 minut.


Ohledně večeří a večerního jídla vše vysvětluji zde: Co jíst večer na hlad a nepokazit hubnutí?


No a pokud se ještě neznáme a vůbec nevíš, kdo ti v hubnutí nebo vaření radí 😁. Tak mrkni na můj příběh i fotky zde: Jsem online fitness trenérka Danča Hájková.




Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:



Po tomto receptu ženy čtou:




Sleduj mě a získej řadu výhod 🎁 zdarma:



Hledáš 🤗 motivaci a často se ti nic 🥵 nechce. Tak to mrkni na proměny mých členek ZDE. 69 let, 36 let nebo 84 let nehraje roli, uvidíš 💪.

Štítky:

8 268 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page