top of page

Mléko před i po Tréninku? Hmm?


Mléčné výrobky PŘED i PO tréninku?

Řešení je tu pro všechny :-)

Jestliže netrpíš laktózovou intolerancí, pak jsou pro tebe mléčné produkty v době kolem tréninku vysloveně vhodné. No, a pokud ti laktóza vadí, vůbec to nevadí, níže ti prozradím proč :-).

Sacahridy:

Jak mléko, tak jogurty obsahují sacharidy, které jsou zdrojem energie. Můžeš si připravit báječný koktejl přidáním lesních plodů a do jogurtu klidně přidej i kvalitní cereálie, čímž získáš dokonalý předtréninkový pokrm. Je třeba vyzkoušet a vychytat si, kolik času potřebuješ na strávení této mňamky - aby ti nebylo špatně... :-)

Regenerace + pálení tuku!

Po cvičení ti mléčné výrobky umožní nastartovat regeneraci a vytvoří podmínky pro růst svalové hmoty. No a díky svalům pak následně spálíš tak proklínaný tuk :-)

Potréninková porce by měla obsahovat alespoň 15 gramů bílkovin.

Vadí ti laktóza?

V případě, že špatně snášíš laktózu, zvol mléko či mléčné produkty bez laktózy, vhodné je například neslazené mandlové či rýžové mléko, jen v tomto případě musíš počítat s menším podílem bílkovin.

Mléko je klíč?

Docent katedry kineziologie University McMaster Dr. Phillips řekl: “Pokud chce někdo snížit množství tuku a současně zvýšit množství svalové hmoty, musí posilovat a po cvičení pít mléko!

PS: No já mléku věřím :-) To je můj poznatek a názor. Zkus to nejdřív na sobě a až pak hoď mléko přes palubu :-). Každý jsme jiný a není nad osobní zkušenost...

Za sdílení budu ráda.

Přeji hezký den Danča :-)

Mrkni na moji knihu NEchci chybovat

třeba se ti bude líbit :-)


538 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page