top of page

Zdravý spánek


Je jasné, že zdravý spánek je základem spokojenosti člověka. Bez zdravého spánku nelze správně fungovat, tělo špatně regeneruje a mnoho dalšího. Zdravý spánek z velké části ovlivňuje tvoji hmotnost i nezdravé chutě!
Zdravý spánek a co se v článku dozvíš?
  • Nedostatek zdravého spánku přispívá k tloustnutí!

  • Je zdravý spánek důležitější než cvičení?

  • Závěr o zdravém spánku, který ti vše vysvětlí!

Nedostatek zdravého spánku přispívá k tloustnutí.

Kvalitní dostatečně dlouhý zdravý spánek je důležitý nejen pro zdravé fungování celého organismu, ale také k udržení hmotnosti.

Vědci z University of Texas Southwestern Medical Center v únorové studii zjistili, že málo spánku vede k nezdravému záchvatovitému přejídání a tloustnutí, zatímco dostatek zdravého spánku snižuje konzumaci sacharidů i tuků a tím přispívá ke zdravému hubnutí.

Červnová studie vědců z Chicagské Univerzity zase odhalila, že 4,5 hodiny zdravého spánku oproti 8,5 hodinám spánku zvyšuje hlad-chuť k jídlu zvláště brzy odpoledne.

Je zdravý spánek důležitější než cvičení?

Skoro až vypadá, že pro hubnutí a udržení váhy může být zdravý spánek důležitější než cvičení :-).

Pro mě to určitě platí :-) jakmile nespím cca 8hodin denně tak jsem nemožná. Spánek prostě potřebujeme všichni, takže žádné ponocování! :-) Spánek, zdravá strava a pohyb, to je celé kouzlo.

Závěr o zdravém spánku, který ti vše vysvětlí!

Tuto větu si zapiš za uši, protože je moc důležitá! Ono je to vlastně strašně jednoduché a není třeba hledat žádné složitosti! A teď přijde ta zdravě spánková věta, která se vším souvisí!

Jakmile dodržíš zdravou stravu, budeš mít energii na cvičení, díky dostatku energie zvládneš kvalitně cvičit a díky kvalitnímu cvičení a stravě budeš mít zdravý spánek i parádní regeneraci. Budeš tedy správným směrem unavená, nastartuješ svoje hubnutí a budeš spát jako dudek :-).

Vidíš, je to snadné! Stačí si nastartovat zdravý kolotoč a díky tomu nad vším vyzraješ!

Ať se jedná o zdravé hubnutí, zdravý spánek nebo lepší psychickou pohodu...

Jsi na konci článku na téma zdravý spánek! Už určitě víš, jak nad zdravým spánkem vyzraješ :-).

Chceš pomoci s hubnutím, cvičením nebo zdravým jídelníčkem? Stačí mi písnout na: Danca@vimproctojim.cz a já ti moc ráda odpovím.

► Za lajk nebo sdílení děkuji a přeji hezký den.

►Ahoj Danča.


Zdravy spanek

753 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page