top of page

Vaječná omeleta se zeleninou


Vaječná omeleta se zeleninou podle Danči Hájkové.

„Cože? Přijedou vaši? A to jako teď hned? Vždyť nemám nic uvařeno, ani upečeno, hroutím se.

Určitě jsi taky už zažila takovouhle přepadovku :-). Ale na tu mám skvělou, zdravou a rychlou pomoc – otevři lednici a zjistíš, že suroviny na moc dobrou vaječnou omeletu se zeleninou určitě běžně máš.

Takže než se ti návštěva usadí a rozkouká, budeš na ni připravená.

Co je potřeba na přípravu jedné porce téhle vaječné omelety se zeleninou?

  • 100 g jakékoli čerstvé zeleniny – rajčátka, papriku, cuketu, lilek, řapíkatý celer, ředkvičky… (pokud nemáš, bohatě ti postačí i mražená)

  • 1 malinký stroužek česneku

  • 1 malinká cibule

  • trochu másla (může být i přepuštěné Ghí)

Koření na vaječnou omeletu se zeleninou:

A můžeme jít tvořit tuhle skvělou omeletovou dobrůtku se zeleninkou!

1) Ve skleničce si rozkvedlej vidličkou vajíčka. Pokud máš čerstvou zeleninu, tak si jí pokrájej na malé kostičky. Na pánvičce rozehřej máslo či Ghí a přidej do něj všechnu zeleninu, kterou ti lednice, nebo mrazák nabídly :-).

Můžeš i smíchat čerstvou s mraženou. Já například zbožňuju mraženou kukuřici a dokážu si jí vecpat do jakéhokoli jídla. Tedy skoro do každého :-).

A také zdravý řapíkatý celer, který jsem se naučila mít v lednici stále, dodá vaječné omeletce úžasnou chuť.

2) Zeleninu opeč a vlij na ní opatrně vajíčka. Osol a opepři, posypej trošičkou bazalky a tymiánu a dodělávej na mírném ohni. Omeletu nemusíš obracet, krásně se během chvíle propeče.

3) Vaječnou omeletu se zeleninou můžeš podávat buď samotnou, nebo s krajíčkem nejlépe celozrnného, nebo kváskového chleba.

Ale v případě návštěvy, která si tak vehementně figuru nehlídá, zakroj klidně pořádný krajíc běžného chleba, kterým se třeba láduje i zbytek tvé rodiny :-).

Kdy je vhodné jíst tuto vajíčkovou omeletu se zeleninou při hubnutí?

Takto upravená vajíčka se zeleninou jsou přímo vzorovou zdravou večeří při hubnutí. Jsou to bílkoviny skvěle doplněné zeleninou.

K vaječné omeletě se zeleninou si můžeš nakrájet i misku čerstvé zeleniny jako salátek, což je samozřejmě 100 x lepší příloha než krajíc chleba. Takže dobrou chuť!

Po receptu na vaječnou omeletu se zeleninou ženy čtou:

 

Moji knihu najdeš v akci ZDE >>>

Akce platí pouze pro ženy!

 

Vajecna omeleta se zeleninou

8 962 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page