top of page

Tatarák z lososa


Oblíbeny tatarák z lososa od Danči.

Už jsi někdy ochutnala tataráčka z lososa? Chyba! Nabízím ti výborný lososový recept, který jsem dostala od jednoho moc šikovného kuchtíka.

Byly jsme s kamarádkou v pizzerii, kde pracuje a jeden lososový tataráček ukuchtil omylem navíc – takhle jsem k němu já přišla :-). Od té doby pokaždé, když se řekne losos, tak se mi vybaví ta skvělá, lehce koprová vůně malé růžové hromádky na talíři.

Na co se připrav při tvoření tataráku z lososa?

U tataráku z lososa se připrav na to, že ztratíš asi 15 minut času, přibližně 110 korunek a budou si pochutnávat 2 osoby :-).

Jak se musíš vyzbrojit na vytvoření lososového tataráku?

  • 200 g lososa

  • 1 střední červenou cibulku

  • 0.5 - 1 čajovou lžičku kvalitní a dobré hořčice (dijonská…)

  • citron

  • sůl, pepř

  • čerstvý kopr

  • toustíky z celozrnné bagety

Už se těšíš? Pojď se tedy do tataráčka z lososa pustit!

1) Popadni lososa a nožem naškrábej, nebo nasekej na jemno.

2) Rozdrobeného lososa vlož jej do misky, kam postupně přidej na jemno nakrájenou cibuli, hořčici, trošičku soli a pepře a pár nitek kopru. Vše přidávej s opatrností – raději méně a potom podle své chuti můžeš dodat, ať si hned prvního lososo tataráčka nepokazíš. Každému chutná jinak!

3) A na závěr do lososové mňamky kápni několik kapek citrónu. Pečlivě promíchej a je to!

Zdá se ti tento tatarák z lososa těžký? Věřím, že určitě ne :-).

Pro krásné naservírování lososového tataráku ti poradím:

Na talířek naskládej lístky třeba rukoly, nebo nějakého salátu, či mladé pampelišky… Připraveného lososo tataráka namačkej do nějaké malé mističky a vyklop na lístky v talířku tak, aby byly z pod té bábovičky vidět.

Vedle polož půlměsíček citrónu a navrch dozdob malou větvičkou kopru. Vedle na talířek můžeš naskládat toustíky, které jsi před podáním vytáhla z trouby. No a lososový tatarák vypadá hned na jedničku s hvězdičkou :-).

 

Nech se motivovat a poznej ten rozdíl! Fitness motivaci zdarma MÁŠ ZDE >

 

Kdy si můžeš tatarák z lososa dopřát?

Tataráček z lososa sám o sobě může do Tvého bříška klidně i o půlnoci k pozdní večeři :-). Problém samozřejmě je v tom toustíku, na který si ho naservíruješ.

Takže lososový tataráček dopoledne kdykoli, k obědu také a odpoledne Ti ho ale také dovolím, neboj! :-) Jen si před tím či po tom dej pořádný hodinový trénink třeba piloxingu nebo si běž zaběhat!

Došla jsi do konce mého lososového receptu na skvělý tataráček.

Nikde není psáno, že správný tatarák by měl být pouze z hovězího masa. Ale dokud jsem ho nedostala přímo pod nos v oné pizzerii, také jsem to nevěděla! Pokud si chceš dopřát něco opravdu decentního a ještě ke všemu zdravého – vřele doporučuji.

P. S. Vždycky se musím hooodně ovládat, abych se o lososový tatarák vůbec rozdělila :-).

Po tataráku z lososa ženy čtou:

 
 

Foto tataráku z lososa:


Losos recept
11 359 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page