top of page

Prirodni lecba zanetu


Řada mých cvičenců se ptá, jestli existuje přírodní léčba zánětů. Já říkám, že kdo hledá, najde a přírodní léčba určitě existuje. Jen je třeba zkoušet, protože na každého účinkuje něco jiného. Každé tělo je úplně jiné a je třeba si najít svojí osvědčenou léčbu.

Prášky jsou sice super, ale mnohdy jsou drahé a schovávají v sobě řadu vedlejších účinků.

Záleží také na situaci! Pokud mě zánět přepadne někde v horách na expedici, určitě nebudu hledat přírodní léčbu a zkoušet, jaká bylina zabere, ale šáhnu po jasné záchraně.

 

🥥🥑 🍎 Oblíbené zdravé snídaně si zdarma vyzvedni ZDE > 🌞

 

Jiná situace je, když mě zánět přepadne v „příjemném“ prostředí a mohu „experimentovat“. Je přeci škoda si zánět vyléčit a zároveň se prášky likvidovat.

Pokud je zánět opravdu silný, nezbyde ti asi nic jiného a prášková cesta tě asi nemine… To záleží ale na každém.

Níže ti prozradím možnosti přírodní léčby zánětů a trochy povídání kolem:

Existují dva druhy tělesných zánětů. Akutní zánět má krátké trvání, obvykle bývá vyvolán nějakým zraněním a v místě zánětu je zvýšený průtok krve. V případě akutního zánětu protizánětlivá látka snižuje otok, bolest a horečku.

Oproti tomu chronický zánět trvá mnohem déle a je zpravidla spojen s obezitou, cukrovkou a dalšími nedobrými potvorami.

Úprava jídelníčku může fungovat jako prevence, pokud do svého jídelníčku zařadíš potraviny, které jsou v boji proti zánětům velmi účinné.

Přírodní léčba zánětů a potraviny pomocníčci:

Je celkem hodně potravin, které mají protizánětlivé účinky. Já ti některé uvedu: káva, brokolice, zelí, grep, granátové jablíčko, cibule, rajčata, kakao, česnek.

Proč jsou tyto potraviny vhodné na přírodní léčbu zánětů? Je to pro obsah fytochemikálií, které tyto zdravé potraviny obsahují.

Králem přírodní léčby zánětů je látka kurkumín.

Kurkumin najdeš v koření z kurkumy a je považována za jednu z nejsilnějších přírodních látek na léčbu zánětů. Vědecké důkazy říkají, že kurkumin snižuje hladinu krevního cukru, zlepšuje celkový stav cholesterolu v těle a pomáhá léčit aterosklerózu.

Přírodní látka kurkumín může také zastavit sebedestruktivní procesy buněk při zhoubném nádorovém bujení.

Kurkuma se špatně vstřebává, proto ji přidávej do směsí koření nebo k ní přidej aspoň trošku tuku.Další zdravé potraviny, které pomáhají se vstřebatelností kurkumy jsou: pepř a vlašské ořechy.

Páni vědci, zabývající se vývojem doplňků stravy, vyrobili super-kurkumin ještě s větší biologickou hodnotou a vstřebatelností než přírodní koření.

Jak vytvořili přírodní léčebný preparát proti zánětům? Chytří páni smíchali kurkumin s vodou a vložili jej do kapslí s postupným uvolňováním, a to už může být silná přírodní léčba zánětů.

 
 

Vše nejde řešit tabletkami, takže pevná strava okořeněná kurkumou, by měla přesto zůstat na tvém zdravém jídelníčku! Určitě můžeš vyzkoušet zdravý přírodní léčbu zánětů a složený jídelníček ze zelených fazolek, hub, semen a drobného ovoce, které nabízí spoustu protizánětlivých látek, a navíc jsou plné antioxidantů.

Odpočinek a přírodní léčení zánětů:

Pokud se zánět ukáže, určitě nezapomínej na velmi důležitý odpočinek!

Sežeň si jednu z uvedených přírodních léčiv a odpočívej.

Pokud máš jakýkoliv dotaz, ať už k léčení zánětů nebo jiný, napiš mi ho prosím pod článeček nebo na můj osobní email: Danca@nechcichybovat.cz

Měj se krásně ahojky fitness trenérka Danča.

 

Oblíbené členství najdeš DNES ZDE >>>

Sleva 400 Kč platí poslední dny!

 


Prirodni lecba zanetu

Mrkni také na: Ze života pepřovníku od Petry.

563 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page