top of page

Přírodní léčba nachlazení


Přírodní léčba nachlazení a vyzkoušené rady od Danči.

Dnes ti prozradím tipy na přírodní léčbu nachlazení a dalších prevítů. Věřím, že ti přírodní léčba bude příjemnější než tuna zbytečných prášku, které většinou nadělají více škody nežli užitku.

Možná se ti po práškách rychle uleví, ale v budoucnu se ti mohou projevit vedlejší účinky.

Co se v článku - přírodní léčba nachlazení dozvíš?

  • Přírodní verze na pálení a svědění v nose.

  • Bolest v krku a přírodní léčba.

  • Ucpaný frňák a přírodní léčba.

  • Suchý kašlík a přírodní léčba.

  • Přírodní léčba na horečku.

  • Bolest hlavy, končetin a přírodní léčení.

  • Závěr a přírodní doporučení od Danči :-).

Přírodní verze na pálení a svědění v nose.

Prozradím ti přírodní a nenásilné řešení na pálení a svědění v nose.

Pokud teď uděláš, co je správné, dokážeš viry ještě zastavit, anebo dobu nachlazení alespoň zkrátíš.

Přírodní léčba radí: oblékej se teple, v bytě často větrej, pij hodně, ale opravdu hodně vody a neslazeného čaje a večer si dopřej potní kůru. Připrav si koupel s teplotou vody 35 stupňů a pomalu ji zvyšuj na 40 stupňů. Potom se hned ulož do postele, dobře se přikryj a vydrž se asi 30 minut potit.

Tuto přírodní léčbu podpoří horký čajík z květů lípy nebo černého bezu.

Všemi těmito přírodními opatřeními dohromady dosáhneš dvou cílů: Virům ztížíš pobyt na tvé nosní sliznici a zvýšíš obranyschopnost imunitního systému.

Bolest v krku a přírodní léčba.

Na kus látky natři vrstvu tvarohu, několikrát ji přelož a prohřej pomocí ohřívací lahve. Potom si toto přírodní kouzlo přilož na krk, omotej šátkem a zábal nech půl hodiny působit.

Dobré jsou také přírodní léky na potlačení zánětů, například kloktací směsi z tinktur šalvěje a myrhy. Přes den i v noci bys měl/a kolem krku mít ovinutý šátek nebo tenkou šálu.

Dodatečné teplo podpoří přírodní léčbu, protože díky dodatečnému teplu podpoříš prokrvení tvého hrtanu, následně se uvolní hlen a čistí tak krk od zánětu.

Ucpaný frňák a přírodní léčba.

Abys nedostal/a zánět vedlejších nosních dutin, je třeba hustý nosní sekret změkčit prostředky na uvolnění hlenu. Mimo jiné se osvědčily rostlinné, přírodní přípravky, Myrtol a mátový, eukalyptový, anýzový nebo tympánový olej k inhalaci. Tyto přípravky by se však neměly používat déle než deset dní, protože může utrpět nosní sliznice.

Kromě toho se doporučuje zlepšit dýchání nosem nosními kapkami. Zamezí se tím také městnání sekretu a případný zánět vedlejších dutin. Nosní kapky nepoužívej déle než pět dní, aby neutrpěla nosní sliznice.

Suchý kašlík a přírodní léčba.

Pokud máš suchý kašel, který tě trápí i v noci, měl/a bys ho určitě zlikvidovat. Na přírodní léčbu se hodí jitrocel, rosnatky, kořene ibišku, islandského mechu nebo podbělu. Je třeba vyzkoušet, jaká přírodní léčba ti zabírá nejvíce. Nelze přesně doporučit přesnou přírodní bylinku, která pomůže všem nastejno. Vyzkoušej více přírodních variant a vyber si tu nejlepší pro sebe.

Na rozdíl od suchého kašle bys při kašli s vykašláváním hlenu neměl/a potlačovat reflex kašlání, poněvadž tvoje tělo se chce zbavit hlenu z průdušek!

To dává celkem smysl, co? :-). Podpoř vykašlávání léky k uvolnění hlenu. Zároveň je nutné hodně pít, neboť je potřeba, aby se hlen v průduškách stal tekutější. Také je důležité, aby sliznice byly dostatečně zvlhčovány a nevysychali. K tomuto účelu jsou ideální inhalace s kořenem ibišku, islandským lišejníkem, květem lípy, břečťanem nebo heřmánkem, protože pomáhají zvlhčovat sliznici a zároveň působí proti zánětům.

Nejlepší bude, když budeš horké páry inhalovat 3x denně po 15 minutách.

Zároveň si hlídej, aby v místnosti, kde se zdržuješ, nebyl příliš studený vzduch, a krom toho občas vyvětrej. No není nad přírodní léčbu nachlazení. Co říkáš?

Přírodní léčba na horečku.

S každým stupněm Celsia, o který se zvýší tvoje tělesná teplota, desetinásobně stoupne výkonnost tvých obranných buněk. Nesnaž se proto ihned snižovat teplotu!!!

Jestliže ti bude pocit horka nepříjemný, pomohou ti zábaly lýtek. Přilož nejprve na lýtka vlažný lněný zábal a omotej jej vlněným šátkem. Tuto přírodní léčbu opakuj po 15 minutách. Pokud teplota překročí 39 stupňů, většinou pomohou léky na snížení teploty, například Paracetamol nebo kyselina acetylsalicylová. Jestliže tě horečka trápí déle než tři dny, měl/a bys zajít k lékaři.

Nervy tedy do sebe ihned nějaké léky, ale zkus přírodní, nenásilnou léčbu!

Bolest hlavy, končetin a přírodní léčení.

Úlevu přináší vmasírování mátového oleje nebo tinktury z arniky. Bolest hlavy a končetin mohou také zmírnit léky na snížení teploty.

Jestliže se bolest hlavy projevuje hlavně při sklonění, může to být znamení toho, že jsou tvoje vedlejší nosní nebo čelní dutiny zanícené a plné sekretu. Pokud se nachlazení nezlepší ani po přírodní léčbě, jdi bez otálení k lékaři.

Někdy se totiž může stát, že se nachlazení rozvine do vážnějších problémů, jako například v zápal plic nebo zánět srdečního svalu!

Závěr a přírodní doporučení od Danči :-).

Přírodní léčba nachlazení je super věc, ale nic se nemá přehánět!

Vnímej své tělo a dej na jeho jasné signály. Zkoušej a experimentuj!

Co zabere na jednoho, nemusí zabrat na druhého.

Selský rozum je král, není třeba hledat nějaké složitosti. Vyzkoušej si přírodní léčbu a uvidíš, jestli ti bude vyhovovat :-).

Přeji ti pevné zdraví a ať nemusíš přírodní ani další léčbu používat.

Ahojky, tvá online fitness trenérka Danča.

 

Oblíbený E-book najdeš DNES ZDE >>>

 

Prirodni lecba nachlazeni

525 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page