top of page

Proč plaváním NEzhubneš?

Chceš šetřit klouby a zároveň hubnout? Bohužel to není tak snadné... Lidem s postiženými klouby doporučují lékaři hlavně plavání.

Plavání a hubnutí
Plavání a hubnutí

Plavání je výborné na zlepšení kondice a klouby minimálně zatěžuje.


Ale na hubnutí není moc vhodné...


Tuk se začíná víc odbourávat ve vodě teplé 36 °C. Voda, ve které plaveme, mívá 20-25 °C, při této teplotě se tělo brání rozkladu tuku.



DÁREK pro TEBE zdarma: 🥥 🥑 🍎 TOP oblíbené zdravé snídaně si zdarma vyzvedni ZDE > 🌞


Tělo má sklon ve studené vodě ukládat tuk do zásob jako ochranu před chladem! Nechce se mu své "izolační" vrstvy prostě zbavovat :-). Plaváním zhubneš, ale musíš vyhledat teplejší vodu (nad 25 °C).


Nechci tvrdit, že se při plavání nehubne vůbec (i ve studené vodě), ale existují pohybové aktivity, při kterých za stejnou dobu spálíš mnohem více tuku. Při správně zvolené aktivitě tedy půjdou kila dolů lépe a ještě ušetříš čas.


NEhodlám tě od plavání odrazovat, ale jen ti chci říct, že existují efektivnější pohybové aktivity, při kterých tuk zhubneš rychleji.


Mrkni třeba na moji knihu NEchcichybovat.cz, vyber si správně ideální sport a zhubni, kolik si přeješ.


Foto recenze na moji knihu omrkni zde, ať vidíš, že fitness proměna není nic nemožného :-).




Pro lidi s artrózou, bolestí kloubů je na hubnutí vhodné:



Tyto druhy sportu ti umožní spalovat tuk (hubnout) a přitom šetří jak klouby, tak jejich měkké tkáně. Navíc mají řadu dalších pozitivních efektů na srdce, postavení páteře a stav svalů.


Jakmile zhubneš, ulehčíš tak kloubům a budeš se cítit lépe. Pak můžeš vyzkoušet třeba běh nebo nordic walking (chůzi s holemi). DÁREK: Vyzvedni si zdarma velmi oblíbený e-book: Jak začít běhat a NEumřít ZDE >


Hubnutí podpoř zdravou stravou. Stravu, kdy a jakou potravinu jíst a jídelníček všeobecně více rozebírám ve své knize NEchci chybovat ZDE.




Ženy DNES ode mě nejvíce kupují:








Za sdílení článku budu moc ráda :-) Přeji hezký den, Danča :-)

1 478 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page