top of page

Špenátová polévka jednoduše a rychle

Máš doma muže nebo děti, kterým když se řekne špenátová #polévka, tak jim naskáčou pupínky? A co když ti prozradím zdravý recept, po kterém ti ještě vylížou talíř? Nevěříš? Tak to ti přepošlu kopu pochvalných emailů, ve kterých se píše, že se tato špenátová polévka stala závislostí a pravidelně vyžadovanou polévkou! :-)



Co tě čeká s receptem na zdravou špenátovou polévku?

Polévka ze špenátu ti zabere asi 17 minut i s vařením, z uvedeného množství vykouzlíš 4 porce a z kapsy ti uteče 142 kaček. V případě mraženého špenátu bude cena mnohem nižší, ale čerstvost špenátové polévky je ta tam.


Můj 🎁 dárek pro tebe ❤️: Oblíbené - funkční recepty na hubnutí si vyzvedni ZDARMA ZDE >>>

Kalorické hodnoty jedné porce špenátové polévky:

  • Kalorie: 324 kcal

  • Bílkoviny: 14,5 g

  • Sacharidy: 21 g

  • Tuky: 20,2 g

  • Vláknina: 4 g



Na oblíbenou špenátovou polévku budeš potřebovat:

  • 750 g čerstvých špenátových listů

  • 60 g kvalitního másla

  • 1 střední cibuli

  • 500 ml hovězího vývaru

  • 80 g parmazánu

  • 200 - 250 ml plnotučného mléka, můžeš použít ovesné nebo i rýžové mléko

  • Na ozdobu špenátové polévky můžeš použít na kostičky orestované kváskové pečivo



Chop se zástěry! Se špenátovou polévkou se budou dít divy:

  1. Zakoupený čerstvý špenát určitě co nejdříve vybal z pytlíku, jinak ti brzo půjde "do kytek". Již vybalený špenát pořádně opláchni pod tekoucí vodou a nech okapat.

  2. Vyber si svůj oblíbený - polévkový hrnec a v něm rozpusť máslo a osmahni na něm na jemno pokrájenou cibuli. Cibuli osmahni do žluto-hnědé barvy. Teď přijde na řadu okapaný špenát, který na jemno nakrájej nebo nasekej a přidej do polévkového hrnce k cibulce. Špenáto-máselný mix ještě míchej cca 2-3 minutky.

  3. Přilij hovězí vývar, mléko a pořádně promíchej. Přiveď k varu a nech 5 minut vařit. Déle špenátovou polévku nevař, jinak zničíš veškeré zdravé látky, které špenát obsahuje!

  4. Skoro hotovou špenátovou polévku sundej z plamene a ponorným mixérem rozmixuj (mixovat polévku není nutné, pokud máš ráda špenát na větší kousky).

  5. Teď už jen přidej do špenátovky nastrouhaný parmazán a promíchej. Polévku můžeš ještě dosolit, ale já vždy přidávám maximálně špetku. Pozdravuj svoji rodinu a napiš mi, jak jsi se špenátovou polévkou pochodila :-).



Znáš důležitá pravidla hubnutí? 🍌🌶️🍄🧀 Oblíbený E-book pro ŽENY stahuj ZDARMA ZDE >


Kdy je dobré špenátovou polévku baštit? V případě hubnutí?

Moji špenátovou polévku ti mohu doporučit přes celý den. Určitě si polévku ze špenátu dopřej ke snídani, zdravému obědu i večeři. Jen pozor na "přílohy" v podobě jakéhokoli pečiva. Pokud si k polévce chceš dopřát vetší množství pečiva, tak si tuto kombinaci můžeš dát jen přes den. V pozdějších večerních hodinách je ke špenátové polévce větší množství pečiva zakázáno!


ŽENY, které čtou o zdravé špenátové polévce u mě NEjčastěji kupují:


Po zdravé špenátové polévce ŽENY čtou:



Další polévky najdeš zde: #polévky


Klikni na jedno ze sociálních tlačítek (vlevo pod obrázkem špenátové polévky) a SDÍLEJ.

Moc děkuji - Danča ♥️

11 938 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page