top of page

Kopřivová očista pro rychlé hubnutí


Vzhledem k tomu, že jsme se před několika týdny přestěhovali s Lukym do nového bydlení, tak mne čekalo nejen zabydlení se v krásném domečku, ale zároveň obnovení a zušlechtění naší nové malinkaté zahrádky. Nikdo na ni pěkných pár měsíců nesáhl, takže podle toho to vypadalo.

Jeden roh mé budoucí oázy klidu byl úplně posetý kopřivami a já místo toho, abych byla naštvaná, tak jsem zajásala, že budu mít krásné a zdravé rostlinky na svou kopřivovou očistu jak těla, tak ducha :-).

Co se v článku „Kopřivová očista“ dozvíš?

  • Proč detoxikovat?

  • Snadnější detoxikace už snad není

  • Jak a kde kopřivy sbírat

  • Recept na kopřivovou očistu

  • Účinky kopřivového detoxu

  • Kopřiva na posilnění vlasů

  • Dáreček pro tebe >>>

Proč detoxikovat?

Už určitě z některých mých článků víš, že pokud Ti zdravé hubnutí ne a nejde, přestože se hýbeš, jak drak a držíš své chutě na uzdě, tak je zakopaný pes buď v psychice, nebo také v zaneřádění organismu.

Pokud jsi nikdy neabsolvovala žádnou detoxikační kůru, tak bys určitě měla, i když třeba problémy s postavou nemáš. Tělo se totiž běžným jídlem dokáže natolik zaplísnit a „otrávit“ veškerou chemií kolem nás, že se Ti to může projevit nejen nadváhou, ale třeba různými exémy, trávicími potížemi, bolestmi hlavy atd…

Navíc pokud nebudeš mít pročištěný organismus, tak se Ti nikdy pořádně a správně nevstřebají látky, které mu nabízíš. A to je pak trošku škoda, ne?!

Baštíš různé zdravě vitamínové bomby, bílkovinové lahůdky, ale oni vlastně nemají moc šancí se v Tobě usadit a vstřebat!

Snadnější detoxikace už snad není

Očistných neboli detoxikačních kůr je spousta. Od různých hladovek, diet přes třeba zelené potraviny či bylinkové čaje. A já mám pro Tebe jednu skvělou záležitost, kterou je kopřiva dvoudomá.

Navíc, Tě nebude vůbec nic stát, připravit si ji můžeš, kdykoli chceš a když se Ti bude chtít, tak si ji uschováš i na zimu. Stačí si jen najít správné místečko, najít nějaké rukavice a vyrazit na lov :-).

Jak a kde kopřivy sbírat

Kopřivy na očistu hledej někde dál od civilizace. Takže odběhni někam třeba na kraj lesa. Ne, že skočíš do první škarpy u rychlostní silnice, ju?! Nemusíš jít kus světa, ale zase, abys měla alespoň trošku jistotu, že budou kopřivy čisté a nepočůrané od pejsků apod.

Sbírej pouze malé, zdravé a čerstvé rostlinky. Ideálně si vezmi s sebou i nůžky a uštípávej jen vrcholky kopřiv a nejlépe ještě před kvetením. Rozhodně vynech dřevnaté jedince a listy, které by měly třeba nějaké hnědé flíčky.

Kopřivy dávej určitě do nějaké látkové či papírové tašky. Zapomeň na igeliťáky!

A ani si jich neber moc do zásoby. Jednu várku měj max na dva dny.

Recept na kopřivovou očistu

Pro správnou kopřivovou očistu je dobré pít z kopřivy udělaný čajík nejlépe 3x denně, ne však více! Celou kůru bys měla vydržet minimálně 14 dní, nejlépe 3 týdny.

Já sama většinou stíhám ty šálky na kopřivovou očistu dva, jeden ráno a druhý večer, protože to jsem doma :-). Přes den si na to taky kolikrát nevzpomenu nebo nemám čas kopřivový čaj pít.

Tákže jdeme na výrobu kopřivové detoxikace:

Máš natrhané čerstvé výhonky? Tak je pěkně omyj a trošku nasekej nebo natrhej na menší kousky. Jednu polévkovou lžíci pak dej do hrnečku cca 250 ml a zalij vroucí vodou. Přiklop pokličkou nebo třeba talířkem a nech kopřivu louhovat.

Zdroje informací na netu jsou značně různorodé. Jeden bylinkář tvrdí, že máš nechat louhovat kopřivu 15 minut, další zase 30 sec. Tak si vyber, viď?! :-)

Mě osobně chutná kopřivový čajík, když se louhuje maximálně 5 minut, pak už ho pro jeho pachuť ani nepozřu, takže asi tak. 5 minut mně stačí :-). Pak kopřivu vyndej a můžeš popíjet. Detoxikační čaj je potřeba připravit vždy čerstvý, jinak Ti zhnědne a účinky už pak nejsou tak veliké.

Účinky kopřivového detoxu

Kopřivova dvoudomá má neskutečně zdravé účinky. Pomáhá čistit krev a pro vysoký obsah železa se cení při chudokrevnosti a únavovém syndromu. Očista Ti pomůže zbavit se ekzémů a pomáhá ulevit při alergiích, třeba i při senné rýmě.

Je močopudná, takže budeš běhat, ale právě i to je krásně pročišťující.

Zlepší se Ti metabolismus, odstraní plísně a zdravě prokrví celé tělo.

Kopřiva na posilnění vlasů

Zdravě kopřivovou kůru můžeš dopřát i své pleti a vlasům. Pomáhají takhle krásně i zvenčí :-). Když si kopřiv posbíráš víc, tak si je zase natrhej na menší kousky, hrst vhoď do kastrůlku s půl litrem vroucí vody, přiklop pokličkou a dej stranou na 30 minut louhovat.

Pak kopřivový odvar přeceď a vezmi si ho s sebou do koupelny. Umyj si vlasy normálně šampónem (já teda používám pouze bylinkový bez všech sajrajtů, vosků, parabenů a já nevím, čeho všeho…) a pak vlasy vyždímej rukama a nalij si na ně kopřivový odvar.

Pořádně ho vmasíruj do pokožky hlavy a pak zase vyždímej a lehce vysuš ručníkem. Kopřivovou kůru nesmývej!

Kůru z kopřiv můžeš dávat do vlasů jednou za dva dny a uvidíš, jak Ti vlasy pěkně zhoustnou a budou se krásně lesknout :-).

Dáreček pro tebe >>>

Dáreček zdarma si můžeš vyzvednout pouze DNES! Vyzvedni si dáreček ZDE >>>

Jsi na konci mého článku „Kopřivová očista“ a jestli stále sedíš u PC, tak se zvedni a vyraž na procházku s rukavicemi a taštičkou :-).

Pokud se Ti ale přeci jen nechce nebo nemáš, kam na kopřivy vyrazit nebo jsou v Tvém okolí už jen přerostlé a dřevnaté rostliny, tak zavítej do jakéhokoli obchůdku s bylinkami a pořiď si kopřivu usušenou. Účinky i dávkování jsou stejné :-).

Doplňující dotazy posílej na: Danca@vimproctojim.cz

 

Oblíbené kartičky na lednici najdeš DNES ZDE >>>

 

Koprivova ocista pro rychle hubnuti

2 890 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page