top of page

Hubnutí – kolo a 5 nejlepších cyklovýletů


Určitě je ti jasné, že jízda na kole je super nejen na zdravé hubnutí, ale také na zpevnění postavy, pročištění hlavy a zkrásnění tvé dolní části těla :-).

Vůbec nejde říct, že by zrovna kolo bylo na hubnutí nejlepší, ale určitě ho do svého života zařaď a sporty střídej, jen tak dosáhneš rychlého a zdravého hubnutí.

Teď ti prozradím 5 nejlepších cyklovýletů, kde můžeš své hubnutí maximálně podpořit.

  • Jižní Čechy (Velký Javor)

  • Český Ráj (Greenway Jizera)

  • Jižní Morava (Moravské vinařské stezky)

  • Německo (Berlín Wall Trail)

  • Německo, Rakousko, Slovensko a Maďarsko (Podunajská stezka)

Šup na kolo! Tvé zdravé hubnutí pěkně rozjedeme.

Jižní Čechy (Velký Javor)

V jižních Čechách jezdí hodně cyklistů kolem Lipna. Jestli už ale máš něco našlapáno a miluješ náročné stoupání (budeš víc hubnout), mám pro tebe výzvu jménem Velký Javor. Je to nejvyšší hora Šumavy, jejíž vrchol leží v nadmořské výšce 1 456 metrů.

Své hubnutí odstartuješ v Železné Rudě, a i když je stezka dlouhá jen 45 km, převýšení je až 1 391 metrů! V několika místech dosahuje stezka krutého sklonu kolem 13%.

Ale ten výhled z vrcholu a spálené kalorie za to stojí. Při dobré viditelnosti uvidíš i Alpy.

Pokud jsi ale začátečník, zůstaň u Lipna a užij si krásné a dlouhé rovinky podél vody :-).

I na rovinkách se moc krásně hubne!

Český Ráj (Greenway Jizera)

Na tento cyklovýlet si určitě vezmi delší dovolenou. V Českém ráji totiž najdeš hustou síť značených cyklotras vedoucích od pramene Jizery v Jizerských horách přes Mladou Boleslav až do Prahy.

Trasu dlouhou 190 kilometrů můžeš pojmout buď jako několikadenní hubnoucí putování, nebo se vydat na dílčí cyklovýlety s návštěvou památek a zajímavostí.

Povrch a kvalita cyklotras jsou různé podle krajiny, kterou zrovna projíždíš. Náročných stoupání není moc, ale na horním toku řeky se jim úplně nevyhneš. V létě můžeš využít přepravu turistickými autobusy. To ty ale neuděláš, protože chceš přeci maximálně podpořit hubnutí :-).

Jižní Morava (Moravské vinařské stezky)

Tohle je ideální příležitost, jak zkombinovat sport, hubnutí, poznávání a ochutnávání skvělých vín. Moravské vinařské stezky se táhnou mezi vinohrady od Znojma až po Uherské Hradiště.

Celkem 1 200 km stezek je rozděleno do deseti okruhů, které propojuje Moravská vinná stezka.Ať si vybereš jakoukoli trasu, těš se na města a vinařské obce, chráněné historické i přírodní památky.

I při hubnutí si vínko na ochutnávku můžeš určitě dopřát :-).

Německo (Berlin Wall Trail)

Berlín Wall Trail je nejoblíbenější cyklotrasa Německa. Asfaltová trasa dlouhá 160 km tě povede po stopách berlínské zdi až do historie studené války, poznáš centrum města, ta nejdůležitější muzea a památky.

Do iPhonu si můžeš stáhnout aplikaci The Berlin Wall, která ti bude suplovat průvodce a prozradí zajímavosti míst, kudy zrovna pojedeš.

Do Berlína se dá dopravit autobusy Eurolines, které mají speciální závěsy pro snazší přepravu kol.

Hubnutí zdar a hurá do Berlína :-).

Německo, Rakousko, Slovensko a Maďarsko (Podunajská stezka)

Jedna z nejslavnějších stezek v Evropě má 1 230 km. Ideální je východní větev stezky, konkrétně trasa Pasov-Vídeň, která je dlouhá 325 km s převýšením pouhých 325 metrů (takže parádní rovinka). Je vhodná i pro děti, protože 90% stezky je mimo dopravní ruch.

Cestou se určitě zastav v Pasově, Linci, na zámku Artstetten a v největším benediktinském klášteře v Evropě Melk.

Pochytej tedy děti a šup na kolo vstříc krásnému hubnutí na kole :-).

Dotazy ohledně hubnutí, zdravého jídelníčku nebo cvičení na hubnutí posílej na Danca@vimproctojim.cz

 
 

Hubnuti a kolo

125 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page