top of page

Cuketové nudle s rajčatovou omáčkou při hubnutí


Cuketové nudle s rajčatovou omáčkou při hubnutí.

Aby těch zdravých a ultra lehkých pokrmů nebylo málo, tak mám pro Tebe další zdravou pecku, která tvé hubnutí jen a jen podpoří :-).

No nezní to lákavě? Cuketové nudle s rajčatovou omáčkou si určitě zamilují i ti nejmenší členové rodiny a navíc je to zase parádní zdravá rychlovka.

Inspirací mi byla stránka foodclub a kuchařka paní Lenka Baxová.

Příprava dvou porcí cuketových nudlí při hubnutí Ti zabere maximálně půl hoďky a budeš na ně potřebovat:

  • 1 menší cuketu (cca 500 g)

  • 100 g tvrdého sýra (do 45 % tuku)

  • 4 středně velká rajčata

  • 1 středně velkou cibuli

  • 1 lžíci přepuštěného másla (ghí) nebo slunečnicový olej

  • 2 stroužky česneku

  • Pár lístků nejlépe čerstvé bazalky

Pojďme na to, jedny cuketové nudle už jsi se mnou vařila, tak tyto s rajčatovou omáčkou pro Tebe budou už hračkou

1) Cibuli oloupej a nakrájej najemno. Rajčátka omyj a nakrájej na malé kousky. Na pánvičce si rozehřej přepuštěné máslo nebo olej, přidej cibulku, nech ji hezky zesklovatět a pak přidej pokrájená rajčata. Osol je, opepři, přikryj pokličkou a na menším plamenu pomalu dus doměkka.

2) Mezitím si připrav cuketové nudle. Cuketu omyj, a buď nakrájej nožem na tenké špagetky, nebo můžeš použít třeba škrabku na brambory a postupně i se slupkou cuketu jakoby loupat na tenké a široké plátky. Až se ze všech stran dostaneš na měkký střed s jadérky, tak ho pokrájej a přihoď na pánev k rajčátkům spolu s nasekanou bazalkou, promíchej a pořád dus pod pokličkou.

3) Na druhé pánvičce si rozehřej kapku oleje, přihoď připravené cuketové nudle, osol je a restuj dozlatova. Nezapomeň je promíchávat.

4) Až budou rajčátka s cuketou pěkně měkká, tak na závěr přidej prolisovaný česnek a vše můžeš pořádně rozšťouchat nebo celou směs rozmixuj třeba tyčovým mixérem.

5) Dozlatova orestované nudle z cukety pak servíruj s rozmixovanou rajčatovou omáčkou a posypej nastrouhaným tvrdým sýrem.

Kdy můžeš ideálně baštit cuketové nudle s rajčatovou omáčkou?

Tak jako předchozí zdravý recept na cuketové nudle, i tento Ti při hubnutí neuškodí prostě nikdy :-). Můžeš baštit jakékoli množství a v jakoukoli denní i noční dobu.

Suprově se tyto cuketové recepty hodí třeba na noční směnu, kdy si v polovině pracovní doby můžeš dát pořádně zdravý nášup na hubnutí :-).

 
 

Cuketove nudle s rajcatovou omackou

331 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page