top of page

Co pomáhá na nespavost


Dnes ti prozradím, co pomáhá na nespavost. Rady jsou to osvědčené a s tvojí nespavostí určitě zatočí. Pamatuj si, že co pomáhá na nespavost jednomu, nemusí pomoci druhému. Každou fintu proti nespavosti si vyzkoušej a najdi si tu, která ti opravdu pomáhá.

Co se ve zdravém článku „Co pomáhá na nespavost“ dozvíš.

  1. Kozlík jako super pomocník na nespavost.

  2. Višňová polévka také pomůže s nespavostí.

  3. Zdravá klasika a horké mléko na nespavost.

  4. Zaručená rada na nespavost, která se každému nemusí líbit.

  5. Důležité PS, které pomůže na nespavost.

Teď ale žádné spaní!

Hezky se usaď a pozorně čti, ať víš, jak zatočit s případnou nespavostí.

1) Zdravá rada číslo jedna: Kozlík jako super pomocník na nespavost.

Ovesné vločky s kozlíkem, rada z ruského receptáře.

Tento zdravý nápoj uklidňuje a dobře se po něm spí. Připravuj si nápoj předem, pak je ho možné uchovat i několik dní v ledničce a před spaním můžeš vypít i celou sklenici. Kozlík lékařský je tradiční, velmi zdravá bylina.

Ovesné vločky jsou bohaté na hořčík a draslík. Ačkoliv je tradiční baštit vločky ke snídani, v kombinaci s kozlíkem jsou vhodnou potravinou pro dobrý a klidný spánek, tedy proti nespavosti.

Recept na nápoj proti nespavosti:

Dvě polévkové lžíce nadrobno nasekaného kořene kozlíku lékařského zalij 2 litry horké vody a nech zakryté asi 30 minut. Zatím umel nebo rozmixuj ovesné vločky (asi 2 polévkové lžíce, ale můžeš je použít i celé, jak ti je příjemnější). Sceď nálev z kozlíku, přidej do něho ovesné vločky a dej povařit za stálého míchání. Potom nech asi 2 hodiny stát, proceď a přidej 1 -2 lžíce cukru. Pij jednu sklenici na noc. Pokud chceš, můžeš přidat borůvky (mražené, čerstvé nebo sušené). Místo cukru můžeš přidat do nespavého nápoje domácí marmeládu.

2) Rada číslo dvě: Višňová polévka také pomůže s nespavostí.

Recept na anti-spavou polévku.

1 kg vypeckovaných višní vař 20 minut ve vodě, do které přidej 8 hřebíčků, kousek skořice a snítku stévie. Na rozdíl od tradiční maďarské úpravy, která přidává 250 ml smetany a vanilkový puding, doporučuji polévku ochutit kokosovým mlékem a šťávou z citronu. Poslední dvě přísady přidej dle chuti. Tato polévka hodně lidem na nespavost pomáhá.

3) Rada číslo tři určitě s nespavostí zatočí.

Zdravá klasika a horké mléko pomáhá na nespavost.

Recept na mléčný nápoj, který pomáhá na nespavost.

Do mléka přidej půl čajové lžičky medu, zamíchej a ohřej, pij teplé před spaním. Mléko obsahuje také tryptofan. Tato aminokyselina se vyznačuje tlumením depresí, úzkostí, bolesti, nespavosti a dalšího.

4) Poslední rada, která pomáhá na nespavost.

Zaručená rada na nespavost, která se každému nemusí líbit.

Proti nespavosti zaručeně funguje jakýkoliv pohyb!

Pokud se budeš dostatečně hýbat, budeš usínat a spát jako miminko. Nerozumím lidem kolem mě, kteří si stěžují na nespavost… Většinou se jedná o lidičky, kteří se probudí, jedou autem do práce, jedou autem z práce, sednou si doma k televizi a pak se diví, že nemohou usnout. No proč asi? :-). Tělo je zrozeno k pohybu! Proč by mělo odpočívat, když není unavené?

Zkus vylézt z pelechu dříve, dát si zdravou snídani a až pak vyrazit do práce (ideálně po svých) nebo to vymyslet tak, abys do práce musel/a dojít aspoň kousek pěšky. Po práci se jdi projít nebo proběhnout (stačí lehce třeba 5 km). Místo nebo po večerním televizním programu si dej třicetiminutovou procházku a uvidíš, že problém s usínáním zmizí, jak pára nad hrncem.

Takže! Moje zaručená rada, co pomáhá na nespavost, je se hýbat. Dej si ranní běh, pak dva tréninky za den a usneš tak rychle a tvrdě, že tě probere jen mega budík. :-)

5) PS: Ještě malý dodatek pro dobrý spánek.

Postel má být směrována severojižně, hlava má směrovat k severu. Kdo spí dobře, nemusí dbát na složité rady nebo možná právě proto spí dobře, že tyto rady instinktivně dodržuje.

Kdo trpí nespavostí, prospěje mu, když se zamyslí alespoň nad tím, zda jeho ložnice nemá kombinace dráždivých barev, není skladištěm úklidových a kosmetických prostředků, zda v ní není podlaha z PVC, zda do ní nepronikají rušivé zvuky z chodu lednice, mrazáku nebo pračky, nebo dokonce zda ho neruší hlasité tikání hodin. V ložnici bys měl/a mít pokojové květiny, které absorbují toxické látky z prostředí.

Dobrému usínání a klidnému spánku pomáhají i polštářky naplněné bylinami, například levandulí, meduňkou nebo kozlíkem.

Tma a co dále pomáhá na nespavost.

Podmínkou dobrého spánku je usínat a spát v naprosté tmě, bez jakýkoliv světélek, lampiček, svítících obrazovek, elektronických přístrojů. Na oknech by měly být závěsy, které nepropouštějí světlo.

Mrkni i na sekci zdravé snídaně.

Svoje dotazy a připomínky piš prosím dolů do komentáře, ráda ti odpovím.

Přeji ti dobrou noc, ahojky tvoje fitness trenérka Danča.

Oblíbené cvičení na tvarování postavy najdeš DNES ZDE


Co pomaha na nespavost

1 177 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page