top of page

9 rad, jak v létě nejrychleji zhubneš a ještě si pochutnáš

Plavková sezóna se neúprosně blíží a možná i ty bys ráda shodila nějaké to kilo, nebo se zbavila přebytečného faldíku. Dobrá zpráva je, že léto skýtá spoustu příležitostí a tak ti níže popíšu 9 triků, které ti pomohou „dostat se do plavek“ :-)



Co se v dnešním - hubeně letním článku dozvíš?

  • 9 rad, jak v létě nejrychleji zhubneš a ještě si pochutnáš

  • 🎁 DÁREK: daruji ti návod, jak v mém e-shopu pro ženy ušetřit kopu peněz

  • Prozradím ti velmi hezkou fitness proměnu


9 rad, jak v létě nejrychleji zhubneš a ještě si pochutnáš
9 rad, jak v létě nejrychleji zhubneš a ještě si pochutnáš

1) Grilování:

S létem nám začíná i období pikniku, zahradního grilování a spousta příležitostí k posezení s přáteli. Nemusíš si ale dobrůtky z grilu zcela odepřít. Určitě bych ti ale doporučila raději sáhnout po kuřecím křídélku, či krůtím steaku, než po vepřové krkovičce nebo lákavém bifteku.


Ono totiž to vepřové masíčko má až 4x VÍCE kalorií než kuřecí! :-O

V marinádách se pak často skrývá spousta oleje a nezdravých kořenících přípravků plných glutamátů – kuřecí maso ale můžeš naložit do marinády z jogurtu a sypké směsi nahradit čerstvými bylinkami, které si můžeš vypěstovat na zahrádce… a pokud nemáš zahrádku, stejně tak dobře poslouží truhlík za oknem...


Chleba či housky zase můžeš snadno nahradit zdravou grilovanou zeleninou.



2) Letní drinky:

No a k takovému grilování to vybízí k nějakému dobrému koktejlu, „dvoudecce“ vína, nebo orosenému půllitru piva (samozřejmě jen jednomu :-) na „spláchnutí“.


Přiznejme si – která z nás občas nezhřešila – chceš-li si už dát nějaký ten drink, tady bych sáhla spíše po vinném střiku, ideálně ze suchého vína. Samozřejmě pokud ale aktuálně držíš nějakou dietu, nebo si v tréninku, bylo by lepší si tuto letní kratochvíli odepřít úplně.



3) S ovocem opatrně:

V době, kdy máme supermarkety na každém rohu, sice není problém sehnat většinu druhů ovoce po celý rok, nicméně v létě je dostupnost všelijakého ovoce asi nejjednodušší a nabídka nejpestřejší – ať už se zahrádek, samosběrů, či oněch obchodů – v těch je v letních měsících ovoce zpravidla i levnější.

Není však žádným tajemstvím, že ovoce obsahuje vyjma vitamínů, vlákniny a antioxidantů i velké množství CUKRU! Proto si dej ovoce raději vždy dopoledne, než jako odpolední svačinku, nebo ihned po večerním tréninku.


Ovoce si můžeš dát ke zdravé snídani, třeba v podobě domácího müsli s jahodami, nebo jogurt s borůvkami či banánem. Z jablek, ananasu i malin si můžeš na lehkou svačinku udělat lahodné smoothie. Na cesty do krabičky lze nakrájet cokoliv… tady se zkrátka fantazii a tvé chuti meze nekladou ;-).



4) Zdravá zelenina:

Oproti ovoci má pak zelenina TÉMĚŘ NULOVOU kalorickou hodnotu a zároveň obsahuje již zmíněné vitamíny, antioxidanty a vlákninu.


Zeleninu tak můžeš chroupat celý den, bez výčitek svědomí :-) Samozřejmě čerstvou! Pokud se chceš zbavit tedy nějakého deka navíc, zelenina by měla být na tvém denním zdravém jídelníčku. Tady ale pozor na jednu nástrahu – dát si v restauraci salát místo svíčkové zní chvályhodně – ale pokud je to salát se smaženými krutony, majonézovým dresinkem a bůhví čím ještě vyšperkovaný, tak se to v součtu té svíčkové s nadsázkou vyrovná!!!



5) Guláš se šesti?

Ve 40-ti stupňovém vedru by si ten guláš se šesti nespořádal snad ani každý druhý chlap. A v takovém parnu často ani chuť na vydatný oběd nemáš… nicméně kdo chce mít ploché bříško, tak dobře ví, že k hubnutí neodmyslitelně patří i pravidelné stravování a tak ani oběd není radno vynechat.


Ideálně zkus zvolit něco lehkého a sytého zároveň. Zmíněný salát je sice lehký, ale kručící bříško na sebe nenechá dlouho čekat. Za sebe ti můžu doporučit například osvědčenou klasiku – grilované kuřecí prso, nebo ještě oblíbenější krůtí a jako přílohu salát z pečených paprik (případně jakoukoliv variaci z čerstvé zeleniny). Navíc u oběda se nemusíš bát ani běžné nesmažené přílohy.



6) Pravidelný pohyb:

Slunečné dny nám konečně umožní opustit zdi fitka a vyrazit na pravidelnou dávku pohybu VEN. Tady si každá najdeme to svoje. Provětrej kolo, vytáhni ze sklepa kolečkové brusle. Na dovolené u moře si běž zaběhat po pláži, zaplavat okolo pobřeží… Přibalit do kufru frisbee je také dobrý nápad :-).


Pro maminky se zvídavými dětmi zase jako nástroj jak dostat tátu od fotbalu u telky a ratolesti od tabletu dobře poslouží výprava na lov pokladů v podobě geocachingu… Samozřejmě vše se náročností liší – obecně ti ale můžu poradit – vydrž v „zápřahu“ alespoň třičtvrtě hodinky, aby se to úsilí projevilo, kde je potřeba .



7) Ven z MHD!

Určitě nikdo nemá potřebu v parných dnech se mačkat v autobusech a tramvajích. Ranním mrazíkům už odzvonilo i podzimní a jarní deštíky by tě už také neměly potkat. Není tak nic jednoduššího si přivstat a ráno do práce nebo do školy místo hromadnou dopravou vyrazit prostě „pěškobusem“.

Není potřeba po ránu sprintovat. Loudavá chůze zase také není to pravé ořechové, ale pokud si dáš půlhodinovou svižnou procházku, odpoledne to zopakuješ, tak máš porci denního cvičení zdárně za sebou. K tomu pokud máš v práci či škole schody tak….? Tak výtahem určitě ne :-)



8) Točenou či kopečkovou?

Snad nejoblíbenější letní laskomina. Stojíme na ní fronty od dob, co kopeček stál 50 haléřů. Máš raději vanilkovou, nebo čokoládovou? Točenou či kopečkovou? Ať je tvá odpověď jakákoliv, smutnou pravdou je, že zmrzlina je složena převážně z cukrů a tuků a to nejsou zrovna pomocníčci k postavě do plavek.


Zoufat ale nemusíš, můžeš si dopřát i zmrzlinou zdravou, domácí a stále chutnou. Stačí s bílým jogurtem rozmixovat ovoce, jaké máš ráda – cukr ani není potřeba, případně ještě můžeš přidat trochu medu a hotovou směs si jednoduše zamrazíš. Buď se dají koupit tvořítka na nanuky, nebo zkrátka do plastových mističek… a voilá zdravé mlsání je na světě. Mrkni také na můj recept na domácí zmrzlinu.



9) Letní milování :-)

Léto je období dovolených, kdy máme na partnery více času, sluníčko je zdroj elánu a pozitivní energie, den je delší a tak se údajně v létě milujeme mnohem častěji. A jak vědci spočítali, vášnivým milováním spálíme 300 až 500 kalorií (teda jako za hodinu :-O). Taktéž však i líbáním a různými něžnostmi… takže to je na závěr opravdu příjemná zpráva :-).



 


🎁 DÁREK: Daruji ti návod, jak v mém eshopu pro ženy ušetřit kopu peněz:


Návod je pro tebe zcela zdarma!



 


Prozradím ti velmi hezkou fitness proměnu:



Chceš také zažít fitness proměnu?


Nabízím ti kompletní péči v podobě velmi oblíbeného fitness členství pro ŽENY.


Tvá akční S L E V A 400 Kč platí poslední dny!


Tvoje fitness Danča ❤️





 


Co jsem pro tebe napsala a natočila ❤️ zdravého ❤️:

Štítky:

2 648 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page