top of page

Řecké kuře - při hubnutí


Pro cca 4 jedlíky potřebuješ sehnat:

  • 1 celé kuře nebo třeba jen 4 stehna

  • 1kg brambor

  • 1 velký citron

  • Sůl, pepř, oregano

  • Voda a olivový olej

A jde se kuchtit:

Na tento recept je dobré mít doma nějakou mřížku nebo cokoli, co Ti v jednom pekáčku oddělí kuře od brambor. Nebo to jde samozřejmě péct sice zvlášť ve dvou pekáčích, ale zároveň s kuřetem v jedné troubě :-)

Každopádně, kuře omyj a dej do pekáčku. Celé ho posyp přiměřeně solí a nech odpočinout. Mezitím si brambory omyj, a pokud jsou hezké, tak je můžeš nechat ve slupce. Nakrájej je na silnější plátky nebo na takové ty půlměsíčky, dej je buď na mřížku, nebo do dalšího pekáčku a také osol.

V hrnečku si připrav směs cca 100ml olivového oleje a 50ml vody. Přimíchej všechnu šťávu vymačkanou z citronu a přisyp pepř a oregano. S kořením nakládej dle svých zkušeností nebo citu, každý to má rád jinak, chce to zkoušet :-)

Směsí lehce potři brambory a zbytkem zalij celé kuře.

Vše dej péct do předehřáté trouby na 180°C cca 80minut, dokud nebude kuře zlatavé a brambory měkké. Samozřejmě párkrát jak brambory, tak kuře potřít výpekem, ať vše dostane pořádný šmak :-)

Samozřejmě je možné vše péct v jedné nádobě, ale brambory jsou pak hodně promaštěné, což mě osobně vadí, ale zase každý to má jinak :-)

Kdy máš řecké kuře jíst?

Toto kuřátko si dej s brambůrkama k obědu a k večeři buď jen se zeleninou nebo malou porcí rýže.

Video tréninky pro tebe:

Měj se krásně, ahojky Danča :-).


4 086 zobrazení

Související příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page